Fatcakes (Paulus Natango) 17/09/15 | Recept | Namibie http://foodblog.migrace.com/cs/recepty/00051/fatcakes
Fatcakes (Paulus Natango) Fat cakes jsou koblížky namibijské. Nezalekněte se názvu a vyzkoušejte tuto smaženou delikatesu - koblížky jsou sice lehce dekadentní, jejich vláčné těsto obalené v křupkavé kůrce vás však zaručeně povznese do gurmánských výšin! A přiznejme si - kdo si při vyhlídce blížících se podzimních plískanic nezaslouží vydatnou vzpruhu? Doba přípravy: 35min (z toho 20min kynutí těsta) Nasytí: 7 osob
Na přípravu potřebujeme: 1 kg hladké mouky 1 hrnek cukru 1 lžičku soli 1 balíček instantního droždí 1 litr vlažné vody olej na smažení Postup: Do velké mísy přesejeme mouku. Přidáme cukr, sůl a droždí a vše dobře promícháme. Pomalu přilíváme vodu, až za neustálého míchání vytvoříme hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme asi 20 minut kynout. Do hrnce nalejeme trochu oleje a zahřejeme ho – stačí na mírnou teplotu, aby se při smažení koblížků těsto celé propeklo. Postupně nabíráme kousek těsta velikosti lidské dlaně a navlhčenýma rukama z něj vytvoříme kuličku, kterou smažíme do zlatova.
Dobrou Chuť! Proudly created by maasha 2016