Novelizace vyhlášky č. 133/2012 Sb. – vyhláškou č. 171/2015 Sb.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZMĚNY ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH
Advertisements

Zákon o veřejných zakázkách: problémové okruhy
Změna legislativy při zadávaní veřejných zakázek
Veřejné zakázky elektronicky Statutární město Děčín.
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
Mgr. David Mlíčko odbor veřejného investování
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Nový systém elektronických nákupů z pohledu provozovatele E-tržiště
1 Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Krajský úřad.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Otázky a odpovědi k zákonu č. 300/2008 Sb. Zpracoval: Mgr. René Pleva Datum:
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
„Elektronické“ Veřejné zakázky Vladimír Šiška náměstek ministra ředitel sekce ISVS.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Elektronizace postupů při zadávání veřejných zakázek v ČR Úvodní slovo ředitele Odboru veřejného investování RNDr. Jiří.
Elektronizace veřejného zadávání Mgr. Veronika Krajíčková Kontakt:
Zadávací dokumentace Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
A UDIT VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY
Nový zákon o zadávání veřejných zakázek – změny v oblasti elektronizace veřejných zakázek a uveřejňování informací Praha,
Seminář pro žadatele k 18. a 19. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 9. –
Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách - přehled nejdůležitějších změn po novele č. 55/2012 Sb., která nabyla účinnosti dne přehled nejdůležitějších.
Novela zákona o veřejných zakázkách Porada s ekonomy neškolských příspěvkových organizací Jihomoravského kraje Mgr. Michal Lipovský.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Výběr dodavatele, veřejné zakázky. Legislativa, informace Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Důležité.
Seminář pro žadatele k 14. výzvě IROP „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání“ a 15. výzvě „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání pro sociálně vyloučené.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP a OP LZZ zvláštní část Závazná postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Realizace veřejných zakázek a zakázek po – legislativa, postupy, limity Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava PARTNER.
SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ STATUTÁRNÍHO MĚSTA PŘEROVA SE ZÁSTUPCI PODNIKATELSKÉ VEŘEJNOSTI „NOVELA ZÁKONA č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách “ Odbor: Vnitřní.
Změna profilu zadavatele Migrace veřejných zakázek Mgr. Tomáš Motal QCM, s.r.o.
Elektronický nástroj vortalGOV © All rights are reserved Ing. Lukáš Zazvonil.
Zasedání obecního zastupitelstva obce Květinov č Dne od 17:00hod.
Novely zákona o veřejných zakázkách v roce 2012 Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Seminář pro žadatele k 3. výzvě IROP „Regulační plány“ a k 9. výzvě IROP „Územní studie“ Zadávání a kontrola veřejných zakázek , Brno.
Elektronická tržiště - nový systém zadávání veřejných zakázek ISSS Hradec Králové 2012 Ing. Marek Grill Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného.
Seminář pro žadatele k 13.,14., a 15. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 16. –
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství a další aktuální témata Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím.
Registr smluv JUDr. Vít Šťastný vedoucí oddělení civilně-správní legislativy; odbor legislativy a koordinace předpisů Ministerstva vnitra Plzeň 26. března.
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci Podporujeme Vaši budoucnost Seminář pro příjemce ve výzvě č. 89 OP LZZ, Praha – Hotel.
Konference elektronizace Praha Stav elektronizace veřejných zakázek Elektronické nástroje Elektronická tržiště Profily zadavatelů.
ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 10. ledna 2012.
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
Seminář pro žadatele k 34. a 35. výzvě IROP „Sociální bydlení (pro SVL)" Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ (zvláštní část) Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Elektronické nástroje a uveřejňování informací při zadávání veřejných zakázek po RNDr. Eva Vízdalová Konference.
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
Seminář pro žadatele k 25. výzvě IROP „KNIHOVNY"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
ZÁKON O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK č.134/2016 Sb.
Zákon 417/2009 Sb. Mgr. Pavel Herman.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Seminář pro žadatele IROP
Registr smluv v kontextu zákona o zadávání veřejných zakázek
Novelizace Zákon č. 417/2009 Sb. a č. 179/2010 Sb. a další novelizace
REGISTR SMLUV - V ČEM, ŽE NEJVÍC CHYBUJEME???
Postup oprav v případě chybně uveřejněných smluv v registru smluv
Seminář pro žadatele k 21. výzvě IROP „MUZEA"
Konference Praha 2014.
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Seminář pro žadatele IROP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Nový zákon o zadávání veřejných zakázek – změny v oblasti elektronizace veřejných zakázek a uveřejňování informací
JUDr. Ludvík Ševčík, ml. Brno, Kobližná 19
Novelizace přezkumných směrnic
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Transkript prezentace:

Novelizace vyhlášky č. 133/2012 Sb. – vyhláškou č. 171/2015 Sb.

Obsah § 7 odst. 1 – odstranění 2. věty § 8 odst. 2 – NEN §8 odst. 3 – úprava migrace z profilu na profil Přílohy vyhlášky - Úprava formulářů „Oznámení profilu zadavatele“ a „Zrušení profilu zadavatele“

§ 7 odst. 1 – odstranění 2. věty (1) Zadavatel uveřejní na svém profilu zadavatele zadávací dokumentaci nebo textovou část zadávací dokumentace podle § 48 zákona, kvalifikační dokumentaci podle § 48 odst. 6 zákona, dodatečné informace podle § 49 zákona a písemnou zprávu podle § 85 zákona. Zadavatel na svém profilu zadavatele rovněž uveřejní informace o elektronickém tržišti veřejné správy, jehož prostřednictvím zadává veřejné zakázky, je-li zadavateli uložena povinnost k používání elektronických tržišť subjekty veřejné správy při vynakládání finančních prostředků. Není nutné uveřejňovat odkaz na tržiště na primárním profilu – tedy ani NEN, viz dále.

§ 8 odst. 2 – NEN (32) Zadavatel není oprávněn využívat k uveřejnění informací o svých veřejných zakázkách současně více profilů zadavatele. Výjimkou jsou případy, kdy zadavatel využívá elektronické tržiště veřejné správy rovněž jako svůj profil zadavatele. Tím není dotčeno právo zadavatele současně využívat i elektronické tržiště veřejné správy nebo Národní elektronický nástroj rovněž jako svůj profil zadavatele. Zadavatel může mít primární profil, několik profilů na tržišti a profil na NENu Původní odst. 3 - nyní odst. 2. Původní odst. 2 transformován do odst. 3.

§8 odst. 3 – úprava migrace z profilu na profil (3) Změní-li zadavatel svůj profil zadavatele, zajistí, aby a) všechny informace a dokumenty k veřejným zakázkám uveřejněné na nepoužívaném profilu zadavatele byly převedeny na nově používaný profil zadavatele, a to v souladu s odstavcem 1 písm. g). Nepoužívaný profil zadavatele odesláním formuláře Zrušení profilu zadavatele uvedeného v příloze č. 4 k této vyhlášce zadavatel označí ve Věstníku veřejných zakázek jako zrušený, nebo

§8 odst. 3 – úprava migrace z profilu na profil b) na nově používaném profilu zadavatele byla uveřejněna informace o nepoužívaném profilu zadavatele včetně přímého hypertextového odkazu. Zadavatel rovněž zajistí, aby prostřednictvím nepoužívaného profilu zadavatele nebyly uveřejňovány informace k veřejným zakázkám zahájeným po datu, kdy došlo ke změně profilu zadavatele. Na nepoužívaném profilu zadavatele budou doplňovány informace k veřejným zakázkám zde uveřejněným. Nepoužívaný profil zadavatele odesláním formuláře Zrušení profilu zadavatele uvedeného v příloze č. 4 k této vyhlášce zadavatel označí ve Věstníku veřejných zakázek jako neaktivní.

§8 odst. 3 – úprava migrace z profilu na profil Žádaná úprava konkrétního postupu při migraci z profilu na profil Navazuje na metodiku k vyhl. 133/2012 Sb. – podobné řešení Před účinností novely vyhlášky jsme radili obdobný postup, s jednou výjimkou v případě písm. b) – říkali jsme, že aktuální uveřejnění je třeba uveřejňovat na aktivním profilu. Nyní se v případě, kdy je zakázka rozjeta na neaktivním profilu, se další dokumenty přidávají na neaktivní profil.

Přílohy vyhlášky - Úprava formulářů „Oznámení profilu zadavatele“ a „Zrušení profilu zadavatele“ Kosmetická úprava, zadavatelé do formulářů nebudou muset uvádět tolik údajů.