Všechny obce v centru zájmu (podpora znevýhodněných oblastí)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Advertisements

Územní dimenze a priority Olomouckého kraje
Nástroje na podporu bydlení v ČR Ekonomika bydlení a technické infrastruktury.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Národní protikrizový plán vlády Miroslav Kalousek ministr financí.
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvěrové a záruční nástroje v rámci OPPI. 2 Obsah prezentace Výsledky OPPP ČMZRB v OPPI Záruční a úvěrové programy Nástroje podpory Změny v postupech implementace.
Podpora podnikání a zaměstnanosti v Olomouckém kraji
Sociální podnikání praktická zkušenost
1 Tisková konference ČLFA, 13. února 2014 Trendy factoringového trhu 1.Výsledky v roce Dlouhodobé vývojové trendy 3.Současný vývoj.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Programy podpory malého a středního podnikání v roce 2011 Zvýhodněné úvěry a záruky 1 VH AMSP
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , červen 2011.
Využití municipálních úvěrů ČMZRB a.s. na financování projektů podporovaných z evropských prostředků Prezentace na XI.celostátní finanční.
Chce být ekonomie udržitelná resp. je toho vůbec schopna? Ing. Lubor Tvrdý, Ph.D. PROCES Centrum pro rozvoj obcí a regionů
Zkušenosti z činnosti PIS programu PANEL OK ČKAIT Plzeň Ing. Václav Klíma.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Program Inostart.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
NÁSTROJE LOKÁLNÍHO a REGIONÁLNÍHO ROZVOJE
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Studie dopadů ukončení těžby lomu ČSA zpracovaná pro HSRM v roce 2015.
Místní akční skupina Rakovnicko
JHK a její podpora začínajícím podnikatelům JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA.
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1117Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek a DPFO Téma: Výpočet daňové povinnosti.
Investiční pobídky. ► Investiční pobídky začaly být v ČR poskytovány investorům od roku Jsou realizovány MPSV, MPO a Agenturou na podporu podnikání.
Úřad práce ČR – krajská pobočka v Brně Ing. Josef Bürger Situace na trhu práce v Jihomoravském kraji
Sociální podnikání jako nástroj integrace lidí s mentálním postižením nebo duševním onemocněním - zkušenosti z Plzeňského kraje Martin Fojtíček.
Návrh CHKO Český les Cílená stimulace hospodářského rozvoje území RNDr. Emil Chochole vedoucí Odboru regionálního rozvoje KÚPK Babylon,
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Komerční banka - partner pro příjemce dotací Jitka Haubová zástupce výkonné ředitelky korporátního bankovnictví KB 190. Žofínské fórum, Čerpání.
Informace ÚP ČR, Krajské pobočky v Ostravě. Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji k
Rozpočty obcí a krajů v roce 2009 v návaznosti na aktuální ekonomický vývoj Ministerstvo financí ČR Praha červen 2009 Jan Zikl ředitel odboru financování.
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
CONTERA, Urban Development Fund MS Regenerace brownfields v Moravskoslezsku JESSICA (Joint European Support for Sustainable Investment in City Areas)
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ. Výhody programu Panel žadatelům stačí pouze 10 % vlastních prostředků (v režimu de minimis), není třeba vyhlašovat.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V OP ZAMĚSTNANOST Mgr. Svatava Škantová vedoucí oddělení projektů sociálního podnikání 18. srpna 2015, Olomouc.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Okresní hospodářská komora Hodonín Představení podnikatelských aktivit v regionu , HODONÍN.
1 Aktivní politika zaměstnanosti a agenturní zaměstnávání.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 3. června 2014 Senát Parlamentu ČR SPOLEK PRO OBNOVU VENKOVA ČR.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
Podpory pro malé a střední podnikatele v roce zvýhodněné záruky, úvěry a finanční příspěvky.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Vysoká škola technická a ekonomická Bakalářská práce Daňové a odvodové zatížení podnikatelů ČR Autor: Radka Přibylová Vedoucí práce : Ing. Marta Hortová.
Department of Politics and European Studies Palacky University in Olomouc Delokalizace, transformace a inovace lokální ekonomiky _____________________________________________________.
Analýza sociálně vyloučených lokalit v ČR Tisková konference.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
Personální práce v malé organizaci Milada Matyšková.
ČMZRB čtvrtstoletí podpory podnikání v ČR
Podpora podnikání v ČR Konference „Evropská unie a český export“
„Finanční a servisní organizace pro český venkov“
Finanční nástroje v podpoře energetické účinnosti
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Podpora podnikání z pohledu bankovního sektoru
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
Důchodové pojištění a jeho produktové modifikace
Proč a jak podporovat zaměstnanost v cestovním ruchu?
Jak může ČMZRB pomoci malým obcím?
Všechny obce v centru zájmu (podpora znevýhodněných oblastí)
ČMZRB a podpora podnikání v ČR
HYPOTÉKY ODHAD SNÍŽENÍ ZDARMA SAZEB
Expandujte s námi! Jak financovat s 0% úrokem?
Transkript prezentace:

Všechny obce v centru zájmu (podpora znevýhodněných oblastí) Marian Jurečka Praha 20. 9. 2016

Současná situace Významná polarizace v závislosti na geografické poloze Počet obcí do 500 obyvatel i počet jejich obyvatel výrazně klesá (2001 – 2014 ubylo 6,6 % obcí do 500 obyvatel a o 4,2 % klesl u těchto obcí počet obyvatel) V průměru o 4 % vyšší nezaměstnanost Nízký počet podnikatelských subjektů (73 % oproti střední hodnotě)

Otočme trend Velké příležitosti jsou i v malých obcích V Jádru podpory je pomoc MSP a obyvatelům ve znevýhodněných oblastech (rodinné podnikání je základ venkova, podnikatelé lokální zaměstnavatelé) MSP sehrávají v malých obcích klíčovou roli (elementární infrastruktura, obslužnost, udržení rázu krajiny) Dlouhodobý trend – mladí lidé míří do zaměstnaneckých poměrů Čerpáme z dobré zkušenosti (PGRLF)

Úhrn rozvojových znaků obcí

Forma podpory I. 1) Pro podnikatele a živnostníky A) Zvýhodněné úvěry pro podnikatele Výše úvěru až 2 mil. Kč Možnost snížení jistiny (de minimis) Odklad splátek až o 12 měsíců B) Podpora části úroků z komerčních úvěrů Výše úvěrovaných prostředků až 10 mil. Kč Výše podpory až 4 %

Forma podpory II. 2) Pro zaměstnance Sleva na pojistném na sociálním zabezpečení 500 Kč/měsíc Obyvatelé obcí ve znevýhodněných oblastech Podpora by se mohla týkat více než 386 000 obyvatel Podpořeno bude více než 2 000 obcí

Děkuji za pozornost