Aktualizace SUR ČR – Analýza podkladových dokumentů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Informace o přípravě IPRÚ Liberec - Jablonec nad Nisou I NTEGROVANÝ P LÁN R OZVOJE Ú ZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU INFORMACE O PŘÍPRAVĚ.
Případová studie k možnému využití ITI a k diskuzi o roli měst po roce 2013 Praha, Řízení rozvoje Hradecko-pardubické aglomerace ve vztahu.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+
Budoucnost strukturálních fondů Plzeň |Arnost Marks
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
REGIONÁLNÍ POLITIKA V ČR V KONTEXTU KOHEZNÍ POLITIKY EU RNDr.Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
Udržitelnost z pohledu kvality územního rozvoje Konference k aktuálnímu stavu udržitelného rozvoje na místní úrovni Ministerstvo životního prostředí
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
1 Inovace 2007 Týden výzkumu, vývoje a inovací Operační programy na období Doc. Ing. Karel Šperlink, CSc.prosinec 2007.
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
Chomutov, RNDr. Josef POSTRÁNECKÝ URBÁNNÍ DIMENZE VÝHLED V OBDOBÍ 2014+
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 28. listopadu 2011.
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
Integrovaný plán rozvoje území Jihlavské sídelní aglomerace „Seminář k představení Integrovaného regionálního operačního programu“ 4. března 2015 Jihlava.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ JIHLAVSKÉ SÍDELNÍ AGLOMERACE Mgr. Tereza Chloupková, oddělení strategického rozvoje města Jihlavy Mgr. Tomáš Koukal, vedoucí.
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
© Berman Group. Strategický plán a tvorba koncepce rozvoje města Písku do roku 2025 Komise pro strategický rozvoj Vyhodnocení nadřazených koncepčních.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 „Kraj, kde je radost žít“
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Název akce, místo, datum.
Národní síť Zdravých měst ČR
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Ministerstvo pro místní rozvoj Velká zasedací místnost
Ministerstvo pro místní rozvoj Velká zasedací místnost
Zasedání RSK
Odbor pro udržitelný rozvoj
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Aktualizace SUR ČR – Analýza podkladových dokumentů 2. Zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Ing. Igor Hartmann MMR ČR e-mail: igor.hartmann@mmr.cz

Aktualizace SUR ČR – analýza podkladových dokumentů Zpracovatel materiálu: Integra Consulting Services Analyzovány resortní a průřezové dokumenty (cca 90 dokumentů) Rozřazeny do 6 tématických oblastí – měly by být základem analytické části SUR a podkladem pro TOWS analýzu

Aktualizace SUR ČR – analýza podkladových dokumentů Tématické oblasti Česká ekonomika v globalizovaném světě Hospodaření se zdroji Venkov, krajina a doprava Zdravý život, životní styl a rodina Vzdělaný občan, efektivní stát Demokracie, lidská práva a stabilita

Aktualizace SUR ČR – analýza podkladových dokumentů Připomínky MMR: V úvodu přepracovat část NSRR, doplnit text ke kohezní politice Část Česká ekonomika v globalizovaném světě rozšířit o oblast cestovního ruchu, doplnit text týkající se trhu práce, podnikatelského prostředí a výzkumu, vývoje a inovací Část Hospodaření se zdroji doplnit o lidské zdroje Část Venkov, krajina a doprava úplně přepracovat Část Zdravý život, životní styl a rodina 2.4 doplnit text týkající se bydlení a kultury V části Vzdělaný občan, efektivní stát přepracovat text o informační společnosti a doplnit text týkající se efektivního státu V části Demokracie, lidská práva, stabilita přepracovat oblast stability, která se překrývá s předchozími kapitolami

Aktualizace SUR ČR – analýza podkladových dokumentů Změna názvu části 2.3 Dosavadní název: Venkov, krajina, doprava Nový název: Územní soudržnost a vyvážený regionální rozvoj

Aktualizace SUR ČR – analýza podkladových dokumentů Změna obsahu části 2.3 Dosavadní obsah Nový obsah Venkovský prostor Základní prostorové vazby v území (sídelní struktura ČR, vazby město-venkov) Krajina Ekosystémy a biodiverzita Urbánní oblasti Doprava Regionální disparity Povrchové vody Rozvojové oblasti, rozvojové osy, specifické oblasti Dopravní infrastruktura Péče o krajinu (ekosystémy, biodiverzita, voda) Dostupnost služeb a obslužnost

Aktualizace SUR ČR – analýza podkladových dokumentů Příloha 1: Návrh klíčových témat udržitelného rozvoje ČR Klíčová témata Tématické oblasti analýzy Hospodářský rozvoj v harmonii s životním prostředím Česká ekonomika v globalizovaném světě Racionální spotřebitel Hospodaření se zdroji Udržitelná mobilita Stabilní krajina, vyvážený územní a regionální rozvoj Venkov, krajina, doprava Zdravý občan, zdravá společnost Zdravý život, životní styl a rodina Flexibilní společnost vzdělání a znalostí Vzdělaný občan, efektivní stát Efektivní stát Odpovědné partnerství Demokracie, lidská práva, stabilita

Aktualizace SUR ČR – TOWS analýza Na základě analýzy podkladových dokumentů vznikne TOWS analýza Kategorie TOWS: T – vnější hrozba (threat) O – vnější pozitivní příležitost (opportunity) W – vnitřní nedostatek, slabina (weakness) S – vnitřní výhoda, dobrá vlastnost, silná stránka (strength) Do TOWS analýzy budou přeneseny nejdůležitější výroky z analýzy podkladových dokumentů a kategorizovány

Děkuji za pozornost Kontakt: Ing. Igor Hartmann ředitel odboru strategie a koordinace politik ministerstvo pro místní rozvoj e-mail: igor.hartmann@mmr.cz 1. náměstek