Cukrářství Vypracovala: Adéla Uřičářová, 9.A

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nikola Borovková 9.třída
Advertisements

Zámořské kolonie - rozvoj světového obchodu.
Název projektu Moderní škola Registrační číslo projektu
Úvod do učiva dějepisu.
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_08_OSVZ_ZSVb Ročník: I. Vzdělávací oblast: Společenskovědní.
Vývoj politické mapy světa
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Ročník: III.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_DVOLE_SUROVINY1_17
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
Obor: 29–54-H/01 Cukrář Předmět: Suroviny Ročník: III.
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 2.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Téma: Ověřování gastronomických dovedností a vědomostí
KOSMOVA A DALIMILOVA KRONIKA.
Na cestě k úplným kvalifikacím 29. – Lednice Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106 RNDr. Jana Marková.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_469.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Týdenní stáž ve firmě Novicom Praha, spol. s r. o.
ZPRACOVATELSKÝ PRŮMYSL
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Technologie Ročník:III.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
I. Starověké středomoří
„ EU pen í ze středn í m š kol á m “ N á zev projektuModern í š kola Registračn í č í slo projektuCZ.1.07/1.5.00/ N á zev aktivity III/2 Inovace.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV Ročník: 1.– 3. Téma:
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorPhDr. Ivan Semela Název šablonyIII/2 – Inovace.
Včelařství je jedním z nejstarších oborů lidské činnosti
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Ročník:II.
Čokoládové muffiny Ingredience: Pokračujete kliknutím.
9. Národní konference kvality ve veřejné správě Jak uřídit strategii? Ing. Karel Macků.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Operační program vzdělání pro konkurenceschopnost 1.1. Globální grant: Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Zlínském kraji Projekt CZ.1.07/1.1.08/
Město Dačice a okolí Historie a současnost.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV Ročník: 2. Téma: Odborné.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Ročník: III.
Péče o chrup Libuše Špičáková. Péče o chrup Libuše Špičáková.
1.Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_341 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Baristika Téma:Historie.
PORADENSKÁ PSYCHOLOGIE. DNEŠNÍ TÉMATA: Poradenská psychologie(dále PPS) jako odborná profesní činnost Vztah PPS k jiným psychologickým disciplínám Poradenský.
 Pekla jsem cukroví BYLY VÁNOCE  Chtěla jsem upéct dort  1. dort měl úspěch  2. dort měl úspěch  3. znovu měl úspěch  Mé největší dílo – fotky.
● Téma:Průmyslová revoluce v Anglii, Evropě a českých zemích ● Vypracovala: Mgr. Monika Vlková, SPŠ Uh. Brod ● OB21-VVP-HUM-DEJ-MVLK-M
VY_32_INOVACE_21_Kvasinky Identifikátor školy:
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Nová závěrečná zkouška oboru Pekař Konference Hotel Step, Praha
Úvod do historie, periodizace dějin, historické prameny OB21-VVP-HUM-DEJ-BUJ-M
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název DUMuCUT C.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablony VY_32_INOVACE CUT Název.
Sklářský průmysl Učivo 8. ročníku Název školyZákladní škola Kolín V., Mnichovická 62 AutorMgr. Vladimír Zeman Datum NázevVY_32_INOVACE_10_Z8_Sklářství.
Předmět:Suroviny Ročník: 1. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Dana Kopecká Anotace: Formou prezentace se žáci seznámí s cukry, vznikem cukrů a rozdělení.
Tovární výroba a stroje v 19. století
DUM - Digitální Učební Materiál
Jak lidé měřili čas? od 2 minuty do 5:15
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Digitální učební materiál
Rybolov pro mladé i staré
Opakování národních dějin (1)
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Perníky - výrobky Předmět: Technologie Pekař
Perníky Předmět: Technologie Pekař Ročník: 2. ročník učebních oborů
I. Starověké středomoří
Sada číslo 14 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
zpracovaný v rámci projektu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_32-02
Moravská ústředna Brno firma s více jak stoletou tradicí
Transkript prezentace:

Cukrářství Vypracovala: Adéla Uřičářová, 9.A Garant : Miroslava Kubíčková 2016/2017

Historie ve světě nejstarší potravinářské řemeslo přelom výroby cukrovinek první krystalický cukr Orient je tzv. pravlast cukrovinek, odtud do Evropy velký převrat ve výrobě cukrovinek po objevení Ameriky první čokoládový nápoj cukr jako lék rozvoj v 19. století

Historie u nás první cukráři stroje ve výrobě 1. odborná kniha odborná škola zastavení vývoje řemesla po roce 1948

Zemanova kavárna v Brně nejstarší kavárna Josefská ulice nový majitel změna jména

První kostka cukru Dačice J. K. Rad nový tvar patent

Moučníky

Dort středověk staří Egypťané umělecká díla Sachr Cheesecake Red Velvet

Cupcake USA původ názvu domácnosti – 1234 koláčky rozšiřování

Muffin Anglie pečivo výroba těsta

Děkuji za pozornost

Zdroje http://www.muzeumdacice.cz/page.php?mx=4_expozice&ax=4_dacice-a-prvni-kostka-cukru-na-svete http://www.pazitka.cz/food-drink-/cupcakes/ https://www.google.cz/search?biw=1362&bih=690&tbm=isch&sa=1&q=cupcake+&oq=cupcake+& http://sladka-tajemstvi.webnode.cz/historie-cukrarske-vyroby/ http://www.kavovnik.cz/clanky/prvni-kavarna-u-nas-byla-v-brne/ http://brno.idnes.cz/v-nejstarsi-kavarne-v-brne-pece-cukrar-adolf-zeman-uz-dvaasedesat-let-1is-/brno-zpravy.aspx?c=A090515_113727_brno_krc