Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/34.0963 Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu VY_32_INOVACE_OdP_S2_15 Popis výukového materiálu Název: Dokumenty související s provozem hotelu Směrnice ředitele o metrologii a tvorbě prospektu Autor: Bc. Pavel Lang Datum: 23.12.2013 Obor: a) 65-41-L/01 Gastronomie (nástavbové studium) b) 65-41-L/01 Gastronomie Ročník: a) - 2. ročník a b) - 4. ročník Předmět: Hotelový provoz Anotace výukového materiálu 1. Materiál je určen pro výuku předmětu Hotelový provoz a je v souladu s ŠVP 2. Materiál je prezentován žákům prostřednictvím ICT s výkladem a doplněním při současném použití učebnic Moderní řízení hotelového provozu (Ing. J. Beránek a kol., Magconsulting 2013) a Cestovní ruch pro střední školy a pro veřejnost (D. Drobná a E. Morávková, nakl. Fortuna Praha 2004) Součástí materiálu je krátký test s označením odpovědí. Další formou zpětné vazby je test jako souhrn několika realizovaných materiálů. Pro výuku je použit - PC s dataprojektorem - interaktivní tabule - interaktivní dataprojektor - učebnice
Dokumenty související s provozem hotelu Metrologie, tvorba prospektu Bc. Pavel Lang
Směrnice ředitele o uplatnění zákona o metrologii a navazujících předpisů v provozovně poskytující hostinské a ubytovací služby 1/2 Směrnice upravuje jednotnost a správnost používaných měřidel a postupy měření v provozovnách Odpovědný pracovník vede dokumentaci potřebnou pro plnění úkolů ze zákona vyplývající při uvádění měřidla/měřidel do oběhu zajišťuje prvotní ověření stanovených měřidel a prvotní kalibraci ostatních měřidel, pokud tak již nebylo zajištěno výrobcem, dovozcem nebo opravcem.
Směrnice ředitele o uplatnění zákona o metrologii a navazujících předpisů v provozovně poskytující hostinské a ubytovací služby 2/2 používá stanovená měřidla pouze pro daný účel a jen po dobu platnosti provedeného ověření; zodpovídá za seznámení všech zaměstnanců org., kteří používají výše uvedená měřidla.
Směrnice ředitele o tvorbě hotelového prospektu 1/4 Hlavní a nejdůležitější zásadou je nutnost vžít se do role hosta, a tedy netvořit prospekt sám pro sebe. Všeobecné údaje: úplná adresa, telefon, fax, počet lůžek a pokojů, rok výstavby, otvírací doba, technické vybavení
Směrnice ředitele o tvorbě hotelového prospektu 2/4 Charakteristika: zaměřit se na nejdůležitější jedinečné a nezaměnitelné elementy nabídky, definovat výhody oproti konkurenci; nezamlčovat nevýhody (zvyšuje to věrohodnost všech v prospektu uvedených informací) Služby: zvláště je třeba uvést služby, na které konkurence zapomíná, např. vyzvednutí na letišti nebo nádraží zdarma, přijímané kreditní karty, možnost vzít do hotelu s sebou domácí zvíře apod.
Směrnice ředitele o tvorbě hotelového prospektu 3/4 Popis umístění: jak hosté nejlépe hotel najdou, připojení plánku, brát v úvahu všechny druhy dopravy, popis okolí (možnosti zábavy, dopravní trasy apod.) Cenové údaje: ceník je vhodnější použít jako přílohu (kvůli případným změnám cen – nebude třeba měnit celý prospekt), údaje musí být pravdivé, úplné a jasné
Směrnice ředitele o tvorbě hotelového prospektu 4/4 Doplňkové údaje: host potřebuje kromě informací o hotelu samotném také informace o místě a případně regionu; doplněním nabídky jsou informace o možnostech výletů, sportovních aktivitách, pamětihodnostech atd.
DĚKUJI ZA POZORNOST Výstupy - TEST Jaké informace by měl obsahovathotelový prospekt? 2. Jaké informace má obsahovat Směrnice ředitele o uplatnění zákona o metrologii a navazujících předpisů v provozovně poskytující hostinské a ubytovací služby? DĚKUJI ZA POZORNOST Bc. Pavel Lang