Stav zdraví obyvatelstva a jeho sociální, ekonomické aspekty prevence

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dopravní politika na léta 2005 – 2013 Dopravní politika je základním strategickým dokumentem pro sektor dopravy a deklaruje, co stát a jeho exekutiva v.
Advertisements

Koncepce zdravotní péče o bezdomovce
Vliv dopravy na životní prostředí z hlediska tvorby hluku a vibrací
Zdravý životní styl základní principy.
Základní p ř edpisy o BOZP Osobní ochranné pracovní prost ř edky Organizace pracovišt ě, prevence rizik a úraz ů a nemocí z povolání Bezpečnost a ochrana.
VLIV ZMĚN SVĚTA PRÁCE NA KVALITU ŽIVOTA 2005 – 2008 Moderní společnost a její proměny Seminář k výzkumu na úseku BOZP
MUDr. Eva Rychlíková Zdravotní ústav se sídlem v Kolíně Prostředí kolem nás.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
DOPRAVA VYPRACOVALA: VERONIKA STEINOVÁ C1.B. Co je doprava Doprava je způsob přemisťování objektů z místa na místo. Těmito objekty rozumíme osoby, předměty,
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Koncepce péče o staré občany
PROBLEMATIKA HIV a AIDS
Vliv dopravy na životní prostředí
Sociální událost Mgr. Terezie Pemová.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková
NS-LEV 21 pro lepší zdravotnictví prof. MUDr. Ivan Šterzl, CSc „Nenechat nadnárodní vlivy zprivatizovat české.
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_JIROCHOVA.
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Rozdíly mezi osobnostmi
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
Marketingové prostředí
Rizikového chování v dospívání
Aplikovaná psychologie
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Sociální událost Mgr. Terezie Pemová. Životní situace Přirozené (fyziogenní) Přirozené (fyziogenní) Biologické (narození, dospívání, těhotenství, stáří)
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
05.1 Péče o tělo, hygiena v dospívání
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. B ENEŠE 456 OKRES K ARVINÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
NEMOCI A IMUNITA Ema Volešová.
Rozvojová a humanitární pomoc. Faktory způsobující nerovnosti: A/ vnitřní faktory – v kompetenci chudých států ► fyzickogeografické faktory – podnebí,
Předmět: Občanská výchova Ročník: první Téma: Soudobý svět
 Poválečná situace v Evropě a v USA  Ekonomický vzestup  Využití vědy a techniky Válka a ekonomický vývoj.
Krajina a životní prostředí
PODVÝŽIVA -CELOSVĚTOVÝ PROBLÉM. CO TO VLASTNĚ JE? Podvýživa je stav, který nastává v době, kdy organismus nedostává dostatečný přísun potravy. Projevuje.
Psychologické aspekty zdraví
Model transkulturní péče
Přelidnění Vypracoval: Lubomír Knopp Třída: 2L Předmět: Biologie
Životní prostředí a doprava Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Životní prostředí a doprava Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Prevence v právu životního prostředí Jana Dudová.
INTERVENČNÍ TÉMA – KVALITA ŽIVOTA Tipy a nástroje k vytváření a prezentacím snímků v širokoúhlých formátech.
Mirka Wildmannová Katedra veřejné ekonomie
Název školyStřední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuModerní.
Zdraví a jeho determinanty Mgr. Aleš Peřina, Ph. D. Ústav ochrany a podpory zdraví LF MU Kamenice 5, Brno.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_334_Vlivy prostředí na zdraví člověka Název školy Masarykova střední škola zemědělská.
Životní prostředí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
Definice, základní pojmy
Duševní hygiena. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 4. Vliv činnosti člověka na prostředí Název sady: Základy ekologie pro.
CELOU PREZENTACI I PDF PODOBU NALEZNETE NA
Zdravotnické ukazatele v ČR. Kromě zcela obecných ekonomických ukazatelů je měření a hodnocení kvality zdravotní péče typické výskytem zcela specifických.
 situace, kdy rodina v různé míře neplní základní požadavky a úkoly dané společenskou normou  selhání některého člena nebo členů rodiny, toto selhání.
Evropská obchodní akademie, Děčín I, Komenského náměstí 2, příspěvková organizace IČ tel Reg.č. projektuCZ.1.07/1.5.00/
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ I MIMOŘÁDNÁ UDÁLOST DRUHY MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ VŠEOBECNÉ ZÁSADY CHOVÁNÍ LINKY TÍSŇOVÉHO VOLÁNÍ.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dvořáček Josef. Dostupné ze Školského portálu Karlovarského kraje materiál.
Číslo v digitálním archivu školy
Filozofie ošetřovatelství
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Globální problémy lidstva
Vztahy mezi organismem a prostředím – ekologická přizpůsobivost organismu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radomír Hůrka.
Stipendia města Ostrava
ZÁKLADY BIOLOGIE Zdraví, nemoc.
Pracovní činnosti VY_32_INOVACE_15_08_bezpečnost a hygiena provozu domácnosti, údržba, úklid.
Principy ochrany a podpory zdraví. Determinanty zdraví
Transkript prezentace:

Stav zdraví obyvatelstva a jeho sociální, ekonomické aspekty prevence

Zdraví Je zdraví pouze nepřítomnost nemoci? Poznám že něco se mnou není vpořádku? Všimne si okolí že jsem nemocná? Umíme nemocné dobře vyléčit a je to v našich silách?

Jak jsme na tom se zdravím? Země 3. Světa: Nedostupnost lékařské pomoci Špatná hygiena Nedostatek, chudoba

Jak jsme na tom se zdravím? V rozvinutých zemích: Mnoho továren, dopravních prostředků Vysoká míra stresu a příliš vysoké nároky na jedince Vlivy klamavé reklamy Stavění do popředí méně důležitých zájmů

Sociální aspekty: V nemoci ztráta kontaktu s okolím Samota Zvykání si na novou situaci Vyrovnávání se se současnou situací Pomoc ostatních Humanitární pomoc

Ekonomické aspekty: Humanitární pomoc Náklady na provoz nemocnic Náklady na léky Informace

Co na nás škodlivě působí? Znečištěné prostředí Nadměrný hluk Konzervační látky v potravinách Vysoké nároky na jedince

Prevence Dodržování životosprávy Informovanost obyvatel Zbytečně nešířit paniku Uvědomit si všechny roviny zdraví a jejich vzájemné působení

Stav populace? V současné době je lidstvo oslabené a méně odolné Reagujeme zbytečně citlivě na mnoho faktorů Nebezpečí vidíme tam kde není Neuvědomujeme si všechny složky zdraví

Zdroje: www.google.cz www.skolavafrice.cz www.wikipedie.cz

Lenka Svobodová Veronika Kaplanová 2.SP SŠZS Chrudim Práci vypracovaly: Lenka Svobodová Veronika Kaplanová 2.SP SŠZS Chrudim