Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podporujeme Vaši budoucnost Bipartitní dialog v odvětvích.
Advertisements

Kvalita v dalším vzdělávání Hodnocení kvality dalšího vzdělávání v rámci sítě místních center celoživotního vzdělávání.
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu Projekt „Prevence násilí na pracovištích v oblasti zdravotnictví a sociální péče“ Závěrečná.
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Úvod AZZS ČR na základě souhlasného stanoviska členů vstoupila k do Unie zaměstnavatelských svazů. Členským organizacím se tak otevřela možnost.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
KONFERENCE k zahájení projektu Centrum celoživotního vzdělávání Klatovy Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Projekty prohlubování vzdělávání lékařů a nelékařů Konference „Podpora vzdělávání zdravotnických pracovníků z fondů Evropské unie“ Hotel ILF
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Posilování sociálního dialogu s důrazem na zvládání krizové situace při vzniku násilí na pracovištích, zejména zdravotnických zařízeních a zařízeních sociálních.
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Registrační číslo projektu: CZ.1.04/1.1.01/ Projekt realizovaný Unií zaměstnavatelských svazů ČR financovaný z Operačního programu Lidské zdroje.
Cesta k modernímu vzdělávání
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Prevence násilí na pracovištích 1. 2 šikana mobbing zastrašování urážky výhrůžky sexuální obtěžování rasové ponižování diskriminace fyzické napadení STRES.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Stav realizace projektu AutoAdapt Rada ředitelů AutoSAP 4. dubna 2013.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Závěrečná konference k projektu
Olomouc 5. října 2006 Stojíme na začátku: ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “
Konference projektu UNIV 2 KRAJE ve Zlínském kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
I. Identifikace projektu Zahájení a ukončení projektu : – Projekt se zaměřuje na tři základní nosné části :  zmapování stavu a vývoje.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
Prezentace na konference k projektu „Inovace ŠVP“ - leden 2010 Ing. Radoslav Kučera, OA Pelhřimov.
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
Role MŠMT a Národní rady pro kvalifikace v procesu tvorby, posuzování a schvalování NSK Monika Pokorná.
Analýza poskytovatelů sociálních služeb na území Ústeckého kraje s důrazem na problematiku související s absorpční kapacitou prostředků EU jako součást.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
ZAJIŠTĚNÍ DIAGNOSTICKÉHO PRŮZKUMU VE VYBRANÝCH ORGANIZACÍCH Projekt OP LZZ „Posilování sociálního dialogu s důrazem na zvládání krizové situace při vzniku.
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu
MAP – Místní akční plán ORP RK
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
QUALITAS PRO PRAXIS 2 Reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_007/
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
BP KULTURA Ing. Dana Smetanová, SKIP ČR
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Podpora procesů uznávání
Klíčové aktivity projektu
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu

Plný název projektu: „Posilování sociálního dialogu s důrazem na zvládání krizové situace při vzniku násilí na pracovištích, zejména zdravotnických zařízeních a zařízeních sociálních služeb“

Doba realizace projektu: 1.2.2010 – 31.1.2012 (24 měsíců) Předkladatel: Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) - ve spolupráci s OS zdravotnictví a soc. péče Partner: Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů (KZPS) - ve spolupráci s Unií zaměstnavatelských svazů Celková dotace: 12 920 454,- Kč Cílová skupina: Odborové organizace a organizace zaměstnavatelů

Klíčová aktivita 01 – Řízení projektu Sestaven realizační tým (15 osob) a řídící tým: 7 členů z RT (5 za ČMKOS, 2 za KZPS)-kompetence ŘT - hlavní úkoly: – řídit projekt k úspěšnému cíli, realizovat klíčové aktivity, cíle projektu, docílit stanovených indikátorů (4 nově vytvořené produkty, 780 úspěšných absolventů, 800 podpořených osob, 2 zapojené organizace, 60 klíčových osob) - Jednání ŘT 19 x, setkání zástupců ČMKOS, OSZSP, KZPS – 15 x, jednání s dodavateli

Personální obsazení a případné změny realizační plán (harmonogram) Vyhlášení a realizování výběrových řízení pro KA02, KA03 a KA04, KA07 - řízení jednotlivých aktivit projektu, komunikace, pravidla jednání ŘT, rozhodování na jednání ŘT (1x měsíčně)–19x - jednání dalších dílčích týmů o jednotlivých aktivitách–15x jednání s místními organizacemi a státními orgány nutnost získání povědomí o projektu u odborné i široké veřejnosti – široká publicita projektu Vyhodnocování kvality vzdělávacích aktivit

Klíčová aktivita 02 – Diagnostické šetření Cíl: Zmapování stavu a vývoje problému násilí na pracovišti za pomoci standardního dotazníkového šetření - sběr, statistické zpracování a interpretace dat (1500 respondentů z celého spektra cílové skupiny) - závěrečná zpráva a CD-ROM Realizace: 14.5. – 31.7.2010 Euro Educa o.s. Vytipování klíčových osob, oslovení dopisy, přes klíčové osoby distribuce dotazníků Výstupy: Celkově distribuováno: 2053 dotazníků, Celkově vráceno: 1112 platných dotazníků. Zpracovány texty pro 4 vzdělávací moduly pro vzdělávání cílové skupiny. Udělení akreditace MPSV -1.3.2011, podána žádost o certifikaci na MZ

Klíčová aktivita projektu 03. Vzdělávání klíčových pracovníků Cíl: Proškolení 60 vybraných klíčových osob jako případných lektorů pro celý vzdělávací proces Cílová skupina: pracovníci žadatele a partnerů a jejich členských organizací Realizace: 1.4. 2010 – 31.12. 2010 HMC s.r.o. Výstup: 60 klíčových osob s ukončeným vzděláním

Klíčová aktivita 04. Vzdělávání cílové skupiny Cíle: 80 hodinový kurz, složený ze 4 modulů: Obecná problematika násilí na pracovišti a právní souvislosti Psychologické aspekty násilí na pracovišti a krizová komunikace Základy sebeobrany Management prevence násilí Cíl: Vzdělat cílovou skupinu o 800 účastnících z vybraných organizací (detailně viz prezentace HMC s.r.o.)

Realizace: 1.9. 2010 – 31.12. 2011 HMC s.r.o. Nábor pomocí webového portálu KZPS –UZS elektronicky - zajištění jedinečnosti přihlašovaných Výstupy: dle indikátorů projektu 780 úspěšných absolventů kurzů Stav k 31.12.2011: Počet ukončených kurzů: 40 Účastníků: 1004 (úspěšní 837 tj. o 57 víc, než je daný ukazatel!)