Zajištění kvality studijních programů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kvalita v dalším vzdělávání Hodnocení kvality dalšího vzdělávání v rámci sítě místních center celoživotního vzdělávání.
Advertisements

Osoby s handicapem Mgr. Terezie Pemová.
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Akreditace studijních programů v kombinované a distanční formě DISTANČNÍ MINIMUM DISTANČNÍ MINIMUM (kurz) Akreditace v DiV Modul č. 5: Akreditace v DiV.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Specializační vzdělávání na lékařských fakultách Pavel Dlouhý.
Vzdělávání a jeho kategorie
JAK SE REGISTRUJÍ LÉKY © 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV.
1.1. Úvaha MŠMT o předpokladech udržitelnosti soukromé vysoké školy
Novela zákona o vysokých školách RVŠ 2014 Praha,
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Plzeň České Budějovice.
IP národní: Zajišťování a hodnocení kvality v systému terciárního vzdělávání Hlavní garant: Prof. Ing. Karel Rais, CSc., MBA Zahájení realizace projektu:
Praha, Seminář CSVŠ + MŠMT OECD Thematic Review of Tertiary Education Synthesis Report Assuring and Improving Quality of Tertiary Education.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Systém ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání podle zákona č. 179/2006 Sb.
doc. Ing. František HELEBRANT, CSc.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 18. zasedání předsednictva RVŠ, 19. června 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Neformální vzdělávání jako součást Strategie celoživotního učení ČR Martin Sycha
Registrace podle EMAS III
Rámec kvalifikací VŠ vzdělávání Tomáš Fliegl, Odbor VŠ, MŠMT
Kvalita ve vzdělávání. Co je to kvalita? Kvalitou (vzdělávacích procesů, vzdělávacích institucí, vzdělávací soustavy) se rozumí žádoucí (optimální) úroveň.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
Zpráva o činnosti RVŠ zasedání akademického senátu LF MU, Rada VŠ ve stálém zasedání Martin Pešl.
Návrh zajištění metodického a organizačního zázemí Návrh zajištění metodického a organizačního zázemí.
Novela zákona o elektronickém podpisu Předmět úpravy novely zákona Obsah prezentace  Dosažení kompatibility se Směrnicí 1999/93/ES:  uznávání.
1 Rozhodování o vysokých školách MVD023K Rozhodovací procesy na úrovni vysokých škol.
Vzdělávání eGon Zajištění vzdělávání v eGovernmentu Jana Třísková
Zásady SLP, ČSN EN ISO 15189:2003 SLP – správná laboratorní práce
Zajišťování kvality ve věcném záměru zákona o vysokých školách Jiří Nantl ředitel odboru vysokých škol Telč,
Akreditace studijních programů v kombinované a distanční formě DIV PROFESIONÁLNĚ Mgr. Irena Hoblíková Centrum distančního vzdělávání Univerzita Palackého.
Technické řešení PostSignum QCA
STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI NÁRODNÍ SOUSTAVA KVALIFIKACÍ STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI.
Rada VŠ - poznámky Josef Stráský
Zkoušky pro účely udělení státního občanství České republiky
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Hodnocení kvality VŠ 15. seminář Podpora výuky a učení se na VŠ Jak podpořit kvalitní vysokoškolské.
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
2. BLOK Zákon o uznávání – nástroj propojení PV a DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 20. prosince 2010 CVLK - Liberec.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Zákon o uznávání výsledků dalšího vzdělávání (179/2006 Sb.) Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání.
1 Zajišťování kvality a vnitřní hodnocení kvality Praha, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha 1- Malá.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství a další aktuální témata Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím.
Ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání Školy jako autorizované osoby.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím novely zákona č.
Hodnocení kvality vysokých škol, Telč Cesta MU k institucionální akreditaci.
1 Výsledky učení a novela zákona o VŠ seminář Impuls , AVU Tomáš Fliegl odbor vysokých škol, MŠMT.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Praha, duben 2016.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Správní řízení ve věci oprávnění k poskytování zdravotních služeb
Systém zajišťování kvality na UK
Fond rozvoje sdružení CESNET
Činnost Národního akreditačního úřadu pro vysoké školství a akreditace
Kam směřuje reforma terciárního vzdělávání a proč je třeba ji udělat
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Představujeme plán podpory pro rok 2018
Příprava studijního programu
Edukační standardy Beharková Natália.
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Kontrola činnosti oprávněných osob v praxi
Institucionální akreditace
Institucionální program
Seminář První zkušenosti s předkládáním a hodnocením žádostí o institucionální akreditaci Kvalita podkladových materiálů pro hodnocení žádostí o institucionální.
Zhodnocení prvních zkušeností, doporučení pro vysoké školy a hodnotitele Stanislav Labík Seminář: První zkušenosti s předkládáním a hodnocením žádostí.
Seminář První zkušenosti s předkládáním a hodnocením žádostí o institucionální akreditaci Kvalita podkladových materiálů pro hodnocení žádostí o institucionální.
Standardy studijních programů UK
Stav a činnost IM a KLI pro dozorovou návštěvu ČIA
Transkript prezentace:

Zajištění a hodnocení kvality vzdělávací činnosti ve studijních programech na UK

Zajištění kvality studijních programů Kontrola naplnění minimálních standardů studijního programu v rámci akreditačního procesu Dva základní nástroje: Akreditační proces popsaný v Akreditačním řádu Udělení oprávnění uskutečňovat SP v rámci institucionální akreditace Podání žádosti o akreditaci studijního programu na Národní akreditační úřad Definice Standardů studijního programu na UK

Udělení oprávnění uskutečňovat SP Oprávnění uděluje nový orgán univerzity: Rada pro vnitřní hodnocení Posloupnost: předkládání návrhu SP=>projednání návrhu=> udělení oprávnění Pro případ neudělení oprávnění => přezkoumání usnesení Rady pro vnitřní hodnocení rektorem Rozšíření nebo omezení uděleného oprávnění Změny v průběhu uskutečňování SP Zánik oprávnění uskutečňovat SP

Akreditace studijního programu Pro studijní programy, které budou náležet do oblastí vzdělávání, pro které nebude mít UK udělenou institucionální akreditaci posloupnost: záměr předložit žádost o akreditaci SP=>projednávání záměru=>podání žádosti na NAÚ Rozšíření a prodloužení udělené akreditace Změny v průběhu uskutečňování akreditovaného SP Zánik akreditace SP

Standardy studijních programů UK soubor vnitřních požadavků na studijní programy, které si vysoká škola bude schvalovat na základě udělené institucionální akreditace Vysoká škola je schopna dodržování těchto požadavků prokázat na kterémkoli studijním programu. Doložení (ne)splnění těchto požadavků zakládá legitimitu rozhodnutí RVH o (ne)udělení oprávnění daný SP uskutečňovat

Hodnocení kvality studijních programů Vnitřní hodnocení vzdělávací činnosti ve SP jako součást systému vnitřního hodnocení na UK Každý uskutečňovaný SP bude hodnocen na základě vlastní hodnotící zprávy vypracované garantem SP Hodnocení bude probíhat formou „dialogu zainteresovaných“ (pracovní skupina) Smyslem hodnocení je podat plastický obraz o všech činnostech v daném SP pro účely reflexe a kvality a dalšího rozvoje SP Zde již nejde o doložení standardů kvality, ale o prokázání jejich aplikace a rozvíjení v rámci uskutečňování SP