Divadlo By : Vanessa Thorne.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
První dějství – opona se zvedá
Advertisements

Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
(Literární výchova - 7. ročník)
KOPŘIVA ročník přehlídky netradičních divadel 24. a 25. duben 2009, Kopřivnice.
32_04_34 Renesance - shrnutí Anotace Renesance - shrnutí
Divadelní inscenace jako kolektivní dílo I Dramatická výchova a umění Obr. 1.
Dramatická výchova 8. B 2013/2014.
William Shakespeare.
Autor: Mgr. Vanda Malurová Datum: května 2012
Kdo to byl William Shakespeare
EU - 06 – 14 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Zacharová. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
 Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_03  Název materiálu: Drama  Tematická oblast: Estetika, 1. ročník  Anotace: Prezentace slouží k výkladu.
Škola:Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_CESKYJA ZYK1_11 Tematická.
Renesance z francouzštiny renaissance = znovuzrození
Anglický spisovatel; největší anglický i světový dramatik; vystudoval gymnázium; v devatenácti letech se oženil s Anne Hathaway otec tří dětí roku 1585.
KULTURNÍ INSTITUCE Mgr. Michal Oblouk.
Identifikátor materiálu: EU –
MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A PRAKTICKÁ ŠKOLA, HORNÍ ČESKÁ 15, ZNOJMO EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
DIVADLO – Zpracovali: M. Richtrmoc, 1.B a A. Slezáková, 1.A
Číslo:VY_32_INOVACE_24_04 Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Johann Wolfgang.
Renesance – Anglie Střední odborná škola Otrokovice
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_41_8TR_CJ Autor: Mgr. Alena Pavelková.
PAMÁTKY PRAHA.
22. základní škola Na Dlouhých 49 Plzeň
Jiří Voskovec.
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_19_CJL_NP2 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Kultura 2. poloviny 19. století, Národní divadlo
DRAMATICKÉ UMĚNÍ Mgr. Michal Oblouk
Shakespeare 2.stupeň Autor: Mgr.Radek Hasch, Masarykova ZŠ Plzeň
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Slovesná tvorba v době baroka 6. Divadlo svět J. S. Bach: Matoušovy pašije, Ježíš Nazaretský.
William Shakespeare (1564 – 1616).
Zájem o česká divadelní představení – projev zájmu o českou kulturu.
OPAVA. radnice HLÁSKA Na Horním náměstí je postavena budova, Hodinářská věž, jsou zde umístěny dva zvony. Jeden ze 17. století a druhý z 19. století.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Štěpánková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Giovanni Boccaccio díla: Dekameron – cyklus 100 novel, eroticky zaměřené, 10 dní, 10 mladých lidí (3 muži a 7 žen). Fiesolské nymfy Milostné vidiny.
William Shakespeare.
Anglická renesanční literatura Mgr. Ludmila Růžičková
Jiří Voskovec Jméno: Jiří Wachsmann * 19.červa 1905 na Sázavě † 1.července 1981 v USA Byl český herec, spisovatel, dramatik a textař Účinkoval v osvobozeném.
Národní divadlo čeští herci Autor: Adam Zivner. Národní divadlo - obecně Zlatá kaplička v Praze nejznámější divadlo v ČR příspěvková organizace ČR zřizovatel.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov AUTOR: Mgr. Alena Malíková NÁZEV:VY_32_INOVACE_20: Vlastivěda 5.ročník TEMA: Národní divadlo ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám.
PATRIK DĚRGEL Vypracovali: Matěj Hoza, Dominik Mihok, Martin Prošek, Lukáš Cieslar 9.A.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_11B_CJ8_12_LITERATURA.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Opakujeme vedlejší věty 2 Český jazyk 2. stupeň 1 Eva Beranová, Základní škola, Čapkova 126, Klatovy VY_32_INOVACE_04_Opakujeme vedlejší věty 2.
WILLIAM SHAKESPEARE (1564 – 1616) Pavel Trtílek ( )
VY_12_INOVACE_Rů_I_18 Divadlo Járy Cimrmana Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Tento materi á l byl vytvořen r á mci projektu EU pen í ze š kol á m Operačn í ho programu Vzděl á v á n í pro konkurenceschopnost Název školy:Základní.
William Shakespeare 26. dubna 1564 − 23. dubna 1616 významný anglický básník a dramatik, klíčová postava moderního evropského dramatu Autorem materiálu.
Kultura má ve společnosti svou nezpochybnitelnou pozici. Schopností kultury je představit vyspělost dané země, prezentovat její tradice, uznávané hodnoty.
KULTURNÍ INSTITUCE Mgr. Michal Oblouk.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Co možná nevíte aneb 5 zajímavých faktů ze světa literatury
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor Michaela Zemanová Číslo VY_32_INOVACE_12_06 Název Josef Kajetán Tyl Téma hodiny Josef.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
ČESKÁ STÁTNÍ HYMNA ICT 2 –
Národní divadlo, jeviště, hlediště.
William Shakespeare 26. dubna 1564 − 23. dubna 1616
The history of England
WILIAM SHAKESPEARE RENESANCE.
Základní škola Jindřichův Hradec I, Štítného 121
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
Autor? Narozen se Stratfordu Spolumajitel divadla Globe
William Shakespeare.
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_16
Transkript prezentace:

Divadlo By : Vanessa Thorne

Co to je divadlo? Divadlo je výkonné čili múzické umění, při němž herci (případně zpěváci a tanečníci) na jevišti předvádějí divadelní hru. Diváci při tom obvykle sedí v hledišti. Divadlem se zabývá divadelní věda čili teatrologie.

Naše České Národní Divadlo ( z venku )

Naše České Národní Divadlo ( vevnitř )

Co stavbě přecházelo ? Myšlenka vybudovat vlastní české národní divadlo patřila mezi Čechy k otázce národní cti a hrdosti. Na postavení Českého Národního Divadla se sbíraly peníze po celé zemi. 12. srpna 1881 vznikl na střeše divadla požár, který se nepodařilo uhasit. Proto se muselo postavit ještě jednou. Dne 16.5 byl slavnostně položen základní kámen Národního divadla jedné z nejvýznamnějších památek, která se stala naším národním dědictvím.

William Shakespeare William Shakespeare byl anglický básník, dramatik a herec, který je široce považován za největšího anglickýho píšícího spisovatele a celosvětově nejpřednějšího dramatika. Mezi jeho nejznámější hry patří : Romeo a Julie, Hamlet, Othello, Bouře, Sen noci svatojánské a Julius Ceasar.

Můj dramatický kroužek V mým dramatickým kroužku už jsem 5 let. Jeden z hlavních důvodů proč do něj chodím je že moc ráda představuji různé postavy. Za pět let jsme zahráli divadla : Oliver Twist , The Wizard of Oz , The pushcart war , Alice in Wonderland a The phantom tollbooth. Skoro všechny jsme zahráli v divadle Kolowrat.

Divadlo Kolowrat (z venku)

Divadlo Kolowrat (vevnitř)

Jedno naše představení https://www.youtube.com/watch?v=ibiD7W8PYI8

KONEC