Odborná praxe v Německu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
EXKURZE – ZA ARCHITEKTUROU A HISTORIÍ SEVEROVÝCHODNÍ ITÁLIE SPŠ A SOU UNIČOV –
Období vzniku: duben _inovace_FG.9.48 Autor : Vladimír TesaříkČlověk a svět práce, finanční gramotnost, nové auto.
Právní subjektivita – s.r.o. Výhoda spočívá v omezeném ručení za závazky společnosti. Relativně nízké hodnotě min. základního jmění. Malé administrativní.
PŮJČOVNA KOL A KOLOBĚŽEK Informační centrum města Kyjova Ing. Dita Hojačová Tel.:
„MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Projekt.
Příběh Jiřího Pitína obrazem a textem zpracovali žáci ZŠ Brigádníků z Prahy 10: Petra Tůmová, Aglaja Logosová, Simona Baranová, Jan Vrána, Martin Šesták.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
FRANCIE – odborné a učňovské školství Příklad dobré praxe: CFA Les Compagnons du Devoir „Tour de France“ autor : PhDr. Pavel Toman Červen 2013.
Praxe Portsmouth Výběrové řízení  Přihlášky- průměry známek z předchozích ročníků, známky z angličtiny, absence, motivace k přihlášení se na stáž.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů Lublaňská 57/5 | Praha 2 | | T | F | |
Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.
Projekt práce s nadanými studenty Drahomíra Pavelková, Alena Kolčavová Zlín,
TVORBA JEDNOTNÉHO ZADÁNÍ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY V OBORECH VZDĚLÁNÍ KATEGORIE E Romana Jezberová konference IPn NZZ Praha březen 2012.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
DUM I. / 1. Brno Bc. Zdeněk Klíma. Brno Vyberte správnou možnost Brno je menší/větší než Praha Brno má více/méně obyvatel než Praha Brno se nachází na.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
Slohová cvičení Administrativní útvary Zpracujte pozvánku na školní akademii, ples, sportovní den… Nezapomeňte na uvedení pořádající organizace, názvu.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu: CZ01-KA Rotenburg (wümme) Barbora Černoušková – Číslo projektu: CZ01-KA
Veronika Kratochvílová
Birmingham Alžběta Reinhardová – Č. euro p.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Worklife Balance ve společnosti HEINEKEN Česká republika
Platformy projektu KAP LK
DUBLIN ILONA ANDRIYASHYN M3A.
Alternativní formy veřejné dopravy na venkově
– CZ01-KA Ambrožová Jitka
S Europassem ukážete, co umíte
Co jsme si odnesli z Evropy
Praxe Rotenburg (wümme), Německo Diana Dorosh, A3C.
MÁ SMYSL POŘÁDAT KONFERENCE?
Bojíte se francouzštiny?
Mimoškolní aktivity dětí
PRAXE V ROTENBURGU Dominika Kefurtová.
Julianna Cubera IRSKO - DUBLIN – číslo projektu: CZ01-KA
Adéla Kupčeková Portsmouth –
Referát kraje ČR Téma: Referát na kraj ČR
Pracovní porada Pracovní list.
Rotenburg Wümme – Karolína Hanková.
Praxe v Portsmouth 2015 Adéla Pálková.
Praxe Rotenburg –
Pracovní porada Pracovní list.
Vznik pracovního poměru
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Reflexe učitele Aneb nejlevnější inovační program šitý na míru.
GENTRIFIKACE … je revitalizace degradovaných obytných čtvrtí v městských centrech způsobená příchodem ekonomicky silnějších obyvatel.
Děti na cestě z ústavů Zlata Brůžková, LUMOS
Program celoživotního učení Comenius
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
UK01-KA
Pracovní právo STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Přijímací řízení na střední školy 2016/2017
Naše vlast Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se státními symboly ČR, s polohou ČR v rámci Evropy a s našimi nejbližšími.
Exkurze žáků sedmých ročníků ZŠ Školní 1480, Chomutov Projekt LABORA
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska - druhé největší sdružení v ČR ( ) členů - založeno 1990 Základní poslání a cíle Sdružení:
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Organizace práce na prodejně
„Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v Moravskoslezském kraji II“, reg. č. CZ.1.04/3.1.00/A ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE Ostrava.
RATHAUS - Rotenburg Wümme
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Jaké jsou obzory digitální Evropy?
STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST
Transkript prezentace:

Odborná praxe v Německu

? ? ? ? ? Co? Odborná praxe Kde? Rotenburg am Wümme Jak? Díky programu EU Leonardo da Vinci ? Kdy? 4. května – 1. června 2013 ? Proč? Práce v zahraniční je skvělým způsobem, jak se naučit jazyk, získat zkušenosti, seznámit se s novými lidmi a naučit se samostatnosti. Kromě toho to může znamenat velkou výhodu při hledání zaměstnání.

Rotenburg am Wümme Odbornou praxi jsem v květnu 2013 absolvovala v Německém městě Rotenburg. Rotenburg je krajské město, které se nachází v Dolním Sasku a má 22 000 obyvatel.

Radnice Během svého 4 týdenního pobytu jsem pracovala na radnici. Každý den jsem byla na jiném oddělení a díky tomu jsem měla možnost zjistit zajímavé věci o každém z nich a téměř každý den se seznámit s novými zaměstnanci. Mimo to mi práce nezevšedněla, protože jsem každý den dělala něco jiného než den předchozí.

Ubytování Ubytovaná jsem byla přímo v Rotenburgu asi 10 minut od centra města. Gästezimmer, ve kterém jsem bydlela nabízel vše, co jsem potřebovala, mimo to jsem také měla od majitelky domu půjčené kolo, které mi výrazně pomohlo při pohybu po městě

Volný čas Bremenhafen Brémy Oldenburg Hamburg

Zhodnocení praxe a pobytu Praxe byla výbornou zkušeností nejen po pracovní stránce. Kromě toho, že jsem se zdokonalila ve vyjadřování a rozšířila jsem si slovní zásobu, tak jsem poznala spoustu nových lidí a navštívila jsem nová místa. Také bylo skvělé na měsíc si vyzkoušet, jaké to je žít v menším městě v Německu a jak se rutinní záležitosti a činnosti v této zemí liší od těch v Česku. Doufám, že toto nebyla moje poslední zkušenost s podobným pobytem v zahraničí a budoucím zájemcům o praxi přeji hodně štěstí. Zpracovala Veronika Božičová