Společenská odpovědnost a školy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Advertisements

Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ a personální činnosti
Hodnocení škol a školských zařízení
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
Úspěšné strategie k integraci na volném trhu práce Wien Work Jobmanagement Wien Work Arbeitsassistenz.
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
Sektorové dohody Ing. Zdeněk Liška generální ředitel Svazu průmyslu a dopravy České republiky.
VLASTNÍ HODNOCENÍ Z POHLEDU SLOUČENÉ ZŠ A MŠ
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa. Hodnotí se tři skupiny kriterií: A)Prospěšnost – žádoucnost 1. Jak navržená strategie pomáhá dosažení cílů? 2.
Firemní kultura - změna motivační strategie
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
Systém managementu jakosti QMS
Ondřej Škorpil 27. října 2011 American Center Řízení agendy CSR ve Skupině ČSOB Na cestě k efektivitě: Jak integrovat CSR do strategického řízení firmy.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Společenská odpovědnost organizací
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
Strategie AGE MANAGEMENTu v české republice
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
marketingové poradenství
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
PŘÍSTUP K VLASTNÍMU HODNOCENÍ ZE STRANY ZŘIZOVATELE ŠKOLY konference projektu „Cesta ke kvalitě“ 4. listopadu 2009 Hotel v Klášterní.
Vodafone - případová studie „Integrace Společenské odpovědnosti (CR) do firmy“ Přemysl Filip Senior Manager Společenské odpovědnosti Listopad 2007, VŠE.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Společenská odpovědnost firem Ing. Silvia Aguilar Bobadilla VŠE-Kostelecké horky
Management Přednáška 5: - Výběr a rozmístění pracovníků
Vybrané manažerské metody: Balanced Scorecard, EFQM
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
PROGRAMOVÉ OBDOBÍ Projekt Tvorba Strategie a Společného akčního plánu v oblasti rozvoje lidských zdrojů v Libereckém kraji I CZ.1.04/4.1.01/C
N ÁSTROJE ZVYŠOVÁNÍ KVALITY ŘÍZENÍ ÚŘADU Společenská odpovědnost úřadu.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika OP3: Rozvoj lidských.
JUDr. Ing. Robert Szurman ředitel odboru předseda Rady kvality ČR 8. Národní konference kvality ve veřejné správě, Praha Národní konference.
FIREMNÍ SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST SKUPINY ČEZ 5. prosince 2014 JUDr. Michaela Chaloupková, M B A člen představenstva ČEZ, a. s.
"Budete-li dobře pečovat o své tělo, vydrží Vám po celý život" George Coevoet.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Národní cena ČR za jakost 2006 Pavel Ryšánek – listopad 2005.
Cena hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost.
Společenská odpovědnost a školy Role Vysočina Education a CSR do škol: VE – partner pro školy a jejich partnery, princip dobrovolnosti a spolupráce Členem.
MAP – Místní akční plán ORP RK
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Společensky odpovědné podnikání
Společenská odpovědnost v rámci Národní politiky kvality
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Transkript prezentace:

Společenská odpovědnost a školy Role Vysočina Education a CSR do škol: VE – partner pro školy a jejich partnery, princip dobrovolnosti a spolupráce Členem A-CSR, Centra excelence, koordinace CAF Jedním z hlavních partnerů při přípravě a realizaci Ceny hejtmana za CSR v Kraji Vysočina Komunikace se školami, spolupráce s Czesha – unie školských asociací Propagace principů CSR směrem ke školám Motivace škol zapojit se do CSR

Společenská odpovědnost a školy Projekt CSR do škol: Období změn – škola je součástí – vedle atributů konkurenceschopnosti (kvalita, cena, dostupnost) – princip udržitelnosti, který lze naplňovat společensky odpovědným chováním (oblast sociální, ekonomická, environmentální). Realitou – Zelená škola, Škola pro udržitelný život, Odpovědná škola, Zdravá škola…. Důsledkem zavádění společensky odpovědného chování do škol, které se stává přirozenou součástí jednání pedagogů, žáků, rodičů a dalších zainteresovaných stran.

Společenská odpovědnost a školy Projekt CSR do škol: Generální partner – Rossman, spol.s.r.o Městská část Praha 13, Úřad městské části Praha 13 Česká společnost pro jakost Cílem projektu: uplatnit a vyhodnotit principy společenské odpovědnosti ve vybraných školách dle metodiky evropské nadace EFQM (Commited to Sustainability) v souladu s 10 zásadami UN Global Compact (4 oblasti – People, Planet, Profit, Products). Výsledkem – vytvoření metodické příručky pro zavádění CSR do škol (podkladové – sebehodnotící zprávy).

Společenská odpovědnost a školy Podkladová (sebehodnotící) zpráva: Klíčové informace o společnosti (kontakty, strategie, zákazníci, partneři, dodavatelé, způsob řízení organizace…) Mapa předpokladů (management, zaměstnanci – pracovní život, vzdělávání – vzájemné hospitace, diverzita a lidská práva – genderová a věková vyváženost, životní prostředí/komunita – úspory energie, úklid okolí, charitativní akce, sledování úspěšnosti absloventů v dalším životě, vlastnictví/partnerství – právní předpisy školy, management rizik, protikorupční opatření, partnerské projekty, spolupráce s firmami, zákazníci – péče o talentované žáky, moderní metody ve výuce, zdraví, bezpečnost žáků, dny otevřených dveří…. Výsledky – (trendy,cíle a srovnání) ve výše uvedených oblastech

Společenská odpovědnost a školy Pohled účastníků projektu: Odpovědné chování - zvyšuje produktivitu práce, loajalitu zaměstnanců, vede organizaci k získání dlouhodobě udržitelné výhody. Předpokladem úspěchu – systematický přístup, kdy odpovědné chování navazuje na strategii, vizi, hodnoty a poslání (misi) organizace. Aktivity spojované se CSR nejsou účinné bez osobního etického přesvědčení vedení i samotných zaměstnanců!!! Proces společného hledání zvyšuje míru kooperace, koordinace a indentifikace jedinců s konsensuálně přijatým návrhem.

Společenská odpovědnost a školy Spolupráce Vysočina Education se SOK (Společnost pro oceňování kvality) Výběr 3 škol pro vstup do CSR aktivit (nejlépe MŠ, ZS, SŠ) – září-říjen 2016. Tým ze školy na proškolení ve zpracování podkladové zprávy – ředitel + vedoucí CSR aktivit – listopad/prosinec 2016, zdarma. Do konce dubna – možnost poslat přihlášku/zprávu na SOK – 1 den hodnocení externími hodnotiteli, možnost ucházet se o Národní cenu CSR na Hradě. Leden 2017 – VE – poradenská činnost pro školy v KV ve spolupráci se SOK.

Děkuji za pozornost Mgr. Roman Křivánek Ředitel VE