PŘÍDAVNÁ ZAŘÍZENÍ VZ VOZÍKŮ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bezpečnější a účinnější provoz jeřábů
Advertisements

Prostředky pro uchopení a zavěšení břemen
Stroje pro manipulaci s materiály
Hákové nakladače kontejnerů
Hřídele a hřídelové čepy
Nový systém uskladnění sezónních pneumatik s ráfkem
Obaly Ivan Gros
Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Montážní pracoviště Ročník:2. Datum vytvoření:leden.
Speciální vozidla Dle předpisu SŽDC (ČD) S8
a samostatného pohybu těžce zrakově postižených dětí
Manipulace s výrobky a vázaní břemen
První – učebního oboru „Mechanik opravář motorových vozidel
Strojírenství zaměření Automatizační a robotizační systémy
Karel Schreiner obchodní provoz 3.ročník prodavač
STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJNICKÁ, OLOMOUC,
Bližší informace jsou u těchto součástí: vidlice kliky a pedály sedlo a rám řidítka brzda zadní a přední kolo řetěz.
Tato prezentace byla vytvořena
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Tato prezentace byla vytvořena
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Výuka předmětu automobily
Tato prezentace byla vytvořena
Dopravníky bez tažného elementu impulsní dopravníky
Konference Witness 2005 Ing. Václav kovařík – DYNAMIC FUTURE s.r.o. Optimalizace manipulační techniky pomocí dynamické simulace.
Něco o jednoduchých strojích
aneb Co nám ulehčí práci
Tato prezentace byla vytvořena
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 2. a 3. Téma: Pěstování rostlin
Tato prezentace byla vytvořena
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA
ČÁSTI AMP – TLUMENÍ A ULOŽENÍ
my.cz Název školy Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Luboš Bělohrad Název šablony.
DOPRAVNÍ ZAŘÍZENÍ ..
Název předmětu: Stavba a provoz strojů
Teorie frézování – stroje
JEŘÁBY.
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ JIHLAVA maturitní obor: STAVEBNICTVÍ zaměření: POZEMNÍ STAVITELSTVÍ 5.Výtahy Zpracoval: Ing. Josef Svoboda Předmět: Pozemní stavitelství.
Název opory – Řízení BOZP, instituce BOZP, jejich místo, úloha a pravomoci Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
Prezentace společnosti PROFI REGAL s.r.o. Pro XXII. Valné shromáždění Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR 23. – 25. října 2011.
UKLÁDACÍ BEDNY - přepravní prostředky na úrovni základních manipulačních jednotek - jsou určeny pro skladování materiálu - pro mezioperační manipulaci.
ZÁKLADNÍ POJMY VE SKLADOVÉM HOSPODÁŘSTVÍ
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI VE SKLADECH.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
ROZDĚLENÍ JEŘÁBŮ. ROZDĚLENÍ JEŘÁBŮ A) Podle druhu pohonu 1. elektrické jeřáby 2. jeřáby poháněné pístovým spalovacím motorem 3. jeřáby poháněné.
ČÁSTI JEŘÁBŮ.
Garážování a uskladňování strojů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Moravec. Dostupné z Metodického portálu
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 21 AnotaceDruhy,
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 12Číslo.
Ročn í k: 2. ročník strojírenských učebních oborů Typ š ablonyIII/2 Inovace a zkvalitněn í výuky prostřednictv í m ICT Vzděl á vac í obor: Strojnictví.
Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku.
Manipulační prostředky. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
VY_32_INOVACE_AUT1_15 Požadavky na karoserii z hlediska bezpečnosti.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 3. ročník oboru strojírenství Vzdělávací.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_23-06 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 21 AnotaceDruhy,
BOZP při práci ve výškách
JEDNODUCHÉ STROJE ČLOVĚK A TECHNIKA
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_23-05
VY_32_INOVACE_Sikorová_ Systém komplexní mechanizace
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 3-4. ročník oboru strojírenství.
Garážování a uskladňování strojů
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
VÝKON.
Vliv rizika práce na pracovní úrazovost a na celkový stav pracovníků v zemědělství z pohledu BOZP Ing. Jaroslav Hotový, Praha 2019.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Transkript prezentace:

PŘÍDAVNÁ ZAŘÍZENÍ VZ VOZÍKŮ

- TATO ZAŘÍZENÍ ROZŠIŘUJÍ POUŽITELNOST VZ VOZÍKŮ - ZLEPŠUJÍ JEJICH MANIPULAČNÍ SCHOPNOSTI - ZAJIŠŤUJÍ BEZPEČNOU MANIPULACI S NÁKLADY

POUŽITÍ PŘÍDAVNÝCH ZAŘÍZENÍ - TAM KDE NENÍ MOŽNÉ, NEBO ÚČELNÉ PŘEPRAVOVAT NÁKLADY NORMÁLNÍMI VIDLICEMI - KDE BY JEJICH POUŽITÍ ODPOROVALO PŘEDPISŮM

POUŽITÍ PŘÍDAVNÝCH ZAŘÍZENÍ - PRO VOZÍKY SE SPALOVACÍM MOTOREM S POUŽITÍM VE VENKOVNÍCH PROSTORÁCH

ROZDĚLENÍ PŘÍDAVNÝCH ZAŘÍZENÍ EXISTUJE 8 SKUPIN 7 Z NICH JE PRACOVNÍCH A 1 Z NICH JE OCHRANNÁ

1. ZAŘÍZENÍ PRO ÚPRAVU TVARU A POHYBU VIDLIC - PRODLOUŽENÉ VIDLICE - BOČNÍ POSUV VIDLIC - OTOČNÉ VIDLICE - VYSOUVÁNÍ VIDLIC

PRODLOUŽENÉ VIDLICE

OTOČNÉ VIDLICE

2. NOSNÉ ČEPY (TRNY) - PRO PŘEVÁŽENÍ TĚŽKÝCH DUTÝCH BŘEMEN ( NAPŘ. PNEUMATIK, ODLITKŮ, SVAZKY DRÁTŮ )

NOSNÉ ČEPY (TRNY)

- JSOU URČENA PRO TAKOVÉ MATERIÁLY, KT. PŘI UCHOPENÍ 3. ZAŘÍZENÍ PRO UCHOPENÍ - JSOU URČENA PRO TAKOVÉ MATERIÁLY, KT. PŘI UCHOPENÍ NEPOŠKODÍME ( SVĚRACÍ ČELISTI, NOSIČE SUDŮ, DRAPÁKY DŘEVA )

NOSIČ SUDŮ

4. JEŘÁBOVÁ RAMENA A ZÁVĚSY - K PŘEVÁŽENÍ A ZVEDÁNÍ BŘEMEN, KT. JE MOŽNO PŘIZPŮSOBIT K ZAVĚŠENÍ NA HÁK POMOCÍ LAN NEBO ŘETĚZŮ

JEŘÁBOVÁ RAMENA A ZÁVĚSY

5. LOPATA - JE URČENA PRO SYPKÉ MATERIÁLY ( PÍSEK, ŠTĚRK, SNÍH )

HYDRAULICKÁ LOPATA

6. VYSUNOVAČ MATERIÁLU - MŘÍŽ NA ZADNÍ STRANĚ VIDLIC SE HYDRAULICKY VYSUNUJE DOPŘEDU AŽ NA JEJICH OKRAJ, A TÍM VYTLÁČÍ BŘEMENO ULOŽENÉ NA VIDLICÍCH (NAKLÁDKA BEDEN, KARTONŮ)

VYSUNOVAČ MATERIÁLU

7. MANIPULAČNÍ PLOŠINY - PRACOVNÍ ZAŘÍZENÍ PRO MONTÁŽ, REVIZE, OPRAVY A ÚDRŽBY RŮZNÝCH ZAŘÍZENÍ, VĚTŠINOU DO 6M, MUSÍ BÝT VYBAVENA ZÁBRADLÍM A MŘÍŽEMI

MANIPULAČNÍ PLOŠINA

MANIPULAČNÍ PLOŠINA

8. OCHRANNÁ ZAŘÍZENÍ A) OCHRANNÁ MŘÍŽ B) OCHRANNÁ STŘÍŠKA - ZAJIŠŤUJÍ BEZPEČNOST PRÁCE - VYTVÁŘÍ LEPŠÍ PODMÍNKY PRO   PRACOVNÍ PROSTŘEDÍ : A) OCHRANNÁ MŘÍŽ B) OCHRANNÁ STŘÍŠKA C) KABINA PRO ŘIDIČE

OCHRANNÁ STŘÍŠKA

ODKAZY K. Mičkal, J. Jindra – Mechanizační prostředky www.mate-brno.cz www.viva-manipulacni-technika.cz www.kolbaba.cz