Stromy a rostliny v lese Zařazení: Autor: Jana Fabiánková Škola:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ 1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: Novými technologiemi k novým poznatkům II ŠKOLA ADRESA: Základní škola Nový Jičín, Komenského.
Advertisements

Život v lese na podzim Mgr. Iveta Honzejková.
Stromy.
Listnaté stromy a keře 4. ročník
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XVI _ ČJS, DUM 6
VY_52_INOVACE_PRV.3.29_Živá příroda _ dřeviny_pracovní list
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Les Les je domovem lesních zvířat. V lese také rostou rostliny, které člověku slouží k užitku. Jistě je skoro všechny znáte.
Společenstvo les – test
VY_32_INOVACE_28_ Prvouka 3.ročník Rostliny 1.
LISTNATÉ STROMY A KEŘE V OKOLÍ ŠKOLY
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Autor výukového materiálu: Mgr. Radka Hatáková Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:Říjen 2012 Číslo.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Prvouka, přírodověda Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_06_05.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_168.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Veronika Kloučková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Lesní plody Pří_040_Rozmanitost přírody_Lesní plody Autor: Mgr. Jana Koutná Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační.
Trénink krytosemenných dřevin
Podzemní a nadzemní části rostlin.
ROSTLINY V LÉTĚ Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
STROMY LISTNANTÉ Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
Rostliny.
Název materiálu: VY_ , sada č.1, 04 Houby Zařazení: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT Autor:Jana Fabiánková Škola:ZŠ Hrubčice,
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Rok v lese Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Základní škola a Mateřská škola, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_07_Les_opakování Téma:
VY_32_INOVACE_Sib_III_08 Třídění rostlin Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
IT ve skole 16840/ VY_52_INOVACE_ 02_ROZMANITOST PŘÍRODY Sada 2 ZŠ Zbytiny, okres Prachatice Vzdělávací oblast:Člověk a jeho svět Tematický okruh:Rozmanitost.
Název školy:ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:Mgr. Blanka Kusá Název:VY_52_INOVACE_PR Téma:Rostliny Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského v Novém Strašecí Komenského nám. 209, Nové Strašecí tel , ,
Důležitou část přírody tvoří stromy a keře. Strom má tyto části:
Autorem je PaedDr. Štěpánka Vondrášková
Ekosystém les Stromy Přírodověda 4. ročník
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
DROBNÉ BOBULOVITÉ A DUŽNATÉ OVOCE
LISTNATÉ STROMY A JEJICH PLODY
III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT
VY_32_INOVACE_Sib_III_16 Dřeviny
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny v lese Autor:
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_65_PRV1
Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_16_Les
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
VY_32_INOVACE_17_21_nebezpečí v letním lese
Společenstva lesů - stromy
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Člověk a příroda
ROSTLINY Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny v lese Autor:
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Autor: Mgr. Radana Marelová
LISTNATÉ DŘEVINY Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Helena Petrůvová Název: VY_32_INOVACE_20_PRVOUKA_LÉTO.
Prvouka pro 2. tř. Léto v lese III/2 12.
III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT
STROM, KEŘ, BYLINA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Sada 3 Rodinná a Občanská výchova MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Lesní patra.
Podzim v lese a plody. Jehličnaté a listnaté stromy.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Autor: Mgr. Iveta Váňová
III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT
Léto v lese - rostliny Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název materiálu: VY_ , sada č.1, 08 Na louce Zařazení:
VY_52_INOVACE_05_ Ovocné stromy a keře
VY_32_INOVACE_19 19 Léto v lese autor: Mgr. Jana Kobylková
Zpracovala: Mgr. Jana Ottová
ROSTLINY Rozdělení rostlin.
Transkript prezentace:

Stromy a rostliny v lese Zařazení: Autor: Jana Fabiánková Škola: Název materiálu: VY_32 074 114, sada č.1, 15 Stromy a rostliny v lese Zařazení: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT Autor: Jana Fabiánková Škola: ZŠ Hrubčice, příspěvková organizace, Hrubčice č.37 Tematický okruh, předmět: Prvouka - PODZIM Druh učebního materiálu: Prezentace Cílová skupina: 7 – 9 let Časová náročnost: 25 minut Anotace: Tento materiál slouží jako prezentace nově probíraného učiva, nebo ho lze využít v rámci opakování. Inovace – interaktivní způsob učení.

Stromy a rostliny v lese

Stromy a keře v lese a u lesa V lese a u lesa roste hodně stromů a keřů.Jak vypadají? Na okraji lesů rostou břízy a lísky.Všímejte si v čem se liší. Strom má kmen a větve. Keře nemají kmen.Mají pouze větve.Ty se větví přímo u země nebo těsně nad zemí.

strom keř

jírovec bříza lípa

Poznávejte stromy Lípa je to náš národní strom Bříza Bříza má bíločerný kmen Jírovec Plody jírovce jsou kaštany

líska růže šípková bez černý

Poznávejte keře Líska Plody jsou lískové oříšky Růže šípková(lidově šípek) Plody jsou šípky Bez černý Jeho plody jsou černé

Další rostliny v lese kapraď mech přeslička V lese rostou mechy,kapradiny,přesličky.Pod keři a stromy najdete také trávy,vřes a další kvetoucí rostliny. kapraď mech přeslička

Lesní plody Od léta do podzimu zrají v lese lesní plody. V létě dozrávají lesní jahody,maliny a borůvky. Koncem léta až do podzimu můžete trhat ostružiny a brusinky. Pozor, některé plody mohou být jedovaté např. plody rulíku nebo vraního oka. Sbírejte proto jen plody, které dobře znáte.

borůvka jahoda lesní malina lesní ostružina

Pozor , na jedovaté lesní plody ! rulík zlomocný vraní oko

Zdroje dostupné z : http://kl.wbs.cz/Uvod.html http://dodoraptor.blog.cz/1008/stromy http://zahrada.unas.cz/search.php?id=3 http://www.garten.cz/forum/vt/cz/3553-jirovec-madal-aesculus-hippocastanum/ http://angalo.blog.cz/0612/briza-bradavicnata http://prirodniny-denik.blog.cz/1103/lipa-srdcita http://www.biolib.cz/cz/taxonimage/id8039/?taxonid=3426 http://www.zahradnictvionline.cz/zahradnictvionline/eshop/3-1-Ovocne-dreviny/21-3-Liska http://botanika.wendys.cz/kytky/foto.php?501:4

http://botanika.borec.cz/ruze_sipkova.php http://a-jojo.blog.cz/0804/vylet-na-kolech-kolem-brehyne http://www.garten.cz/forum/f1/cz/19036/ http://ucivo.webnode.cz/album/kapradorosty-pteridophyta/preslicky-preslicka-rolni-letni-lodyha-i-jpg/ http://angelato.eu/cz/?p=87 http://angelique.cz/palace_byliny_evropske.php http://www.salviaparadise.cz/boruvka-nat-p-922.html http://www.rostlinyprozdravi.cz/ostruzina-hull-thornless-p-1094.html http://www.ekozahrady.com/kvetouci_chodnik.htm http://hobby.idnes.cz/neni-bobule-jako-bobule-smrt-si-nevybira-fdg-/hobby-zahrada.aspx?c=A080731_132433_hobby-zahrada_lud http://www.priroda-kv.cz/lokality/kanon_ohre/index.php