Seminář pro výchovné poradce SŠ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Studentští poradci Bezpečně studiem! Martin Pešl.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Rámec kvalifikací VŠ vzdělávání Tomáš Fliegl, Odbor VŠ, MŠMT
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Název projektu: Aktivizační a vzdělávací centrum Období řešení projektu: –
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Rozvoj praktické výuky studentů psychologie sociální pedagogiky a poradenství: Shrnutí činnosti dvouletého působení Akademického centra poradenství a supervize.
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. –
Vnitřní oponentní řízení rozvojových projektů ZČU za rok 2011 INKLUZE-11: Systém podpory znevýhodněných studentů: Podpora integrace zdravotně handicapovaných.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Aktivizační a vzdělávací centrum Masarykova univerzita.
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
UNIV 2 KRAJE středních škol Karlovarský kraj Střední odborná škola logistická a SOU Karlovy Vary - Dalovice PaedDr. Vladimíra Štrynclová - ředitelka.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Vzdělávání osob se zdravotním postižením na ZČU v Plzni - Ing. Petr Šika.
Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a kariérového poradenství Adresa: Jungmannova.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Praxe ve školní psychologii
Praxe ve školní psychologii Školní psychologie jako aplikovaná psychologická disciplína.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV ERDF výzva pro vysoké školy Ing. Martin Hajnala Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV ESF výzva pro vysoké školy Ing. Martin Hajnala Praha, duben 2016.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Informační, poradenské a sociální centrum.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
1 Výsledky učení a novela zákona o VŠ seminář Impuls , AVU Tomáš Fliegl odbor vysokých škol, MŠMT.
INFORMACE O ČINNOSTI JEDNOTLIVÝCH PLATFOREM. POLYTECHNICKÉ VZDĚLÁVÁNÍ S DŮRAZEM NA INFRASTRUKTURU A INVESTICE  Motivace žáků ke studiu technických oborů.
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ V JIHOMORAVSKÉM KRAJI
NABÍDKA PROGRAMŮ A KURZŮ CCV PF UJEP
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Rozvoj vzdělávání na Slezské univerzitě v Opavě CZ /0. 0/0
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Podpora výchovných poradců 2018
Statutární město Ostrava
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
PORADENSTVÍ A KONZULTACE KE SPOLEČNÉMU VZDĚLÁVÁNÍ V KAŽDÉM KRAJI
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Transkript prezentace:

Seminář pro výchovné poradce SŠ 9. 11. 2016 Západočeská univerzita v Plzni Informační a poradenské centrum Univerzitní 20, 306 14 Plzeň http://www.zcu.cz/pracoviste/ipc/

Novela zákona 111/1999 Sb., zákona o vysokých školách Zavedení pravidel hodnocení kvality VŠ (hodnocení kvality vzdělávací a tvůrčí činnosti a souvisejících činností) Nový systém akreditace studijních programů (akreditace studijních programů a akreditace institucionální) a změna v postavení a pravomoci Akreditačního úřadu Řízení o vyslovení neplatnosti ve věci získání vysokoškolského vzdělání nebo kvalifikace

Novela zákona 111/1999 Sb., zákona o vysokých školách Navýšení sociálních stipendií z původních Kč 1 600 měsíčně na Kč 2 480 Zdravotní způsobilost uchazeče ke studiu doložená potvrzením lékaře jako součást přihlášky ke studiu

Projektová činnost Informačního a poradenského centra ZČU Projekt OP VVV Výzva č. 015 ESF výzva pro vysoké školy Výzva č. 016 ERDF výzva pro vysoké školy Kontakt: Pavla Hrabačková hrabacko@rek.zcu.cz

Rozvoj a inovace poradenských služeb pro uchazeče a studenty ZČU Rozšíření poradenských služeb pro uchazeče ze SŠ (poradenství studijní, psychologické, diagnostika SPU, profesní diagnostika atd.) Rozšíření poradenských služeb i v centru Plzně Rozšíření poradenských služeb poskytovaných studijními odděleními jednotlivých fakult Rozšíření poradenských služeb ve spolupráci s neziskovými organizace a dalšími institucemi Vytvoření elektronického mezioborového portálu (datová a vzdělávací platforma pro uchazeče)

Institucionalizace systému podpory motivace a adaptace uchazečů a studentů se svp Rozšíření poradenských služeb pro uchazeče ze SŠ Rozšíření motivačních aktivit (letní školy, přípravné kurzy, adaptační a vyrovnávací kurzy, workshopy, aktivity řešené formou zážitkové pedagogiky, Rozvoj systému mentoringu Realizace 2 mezinárodních konferencí Nastavení standardů poradenských služeb

Projektová činnost Informačního a poradenského centra ZČU Projekt OP VVV Výzva č. 037 Podpora žáků se zdravotním postižením I Kontakt: Jana Hrušková hruskja@rek.zcu.cz

- Podpora žáků se SVP při vstupu na trh práce (spolupráce s partnerem Infokariéra) 70 vyučovacích hodin složených z prezenčního studia, e-learningu, individuální konzultace sebepoznání (mapování silných stránek/kompetencí pro trh práce) seznámení s trhem práce (mapování stáží, vzdělávací cesty, pracovních pozic) sebeprezentace - příprava na pohovor, interakce na trhu práce. Aktivity podporující začleňování dětí a žáků se SVP do běžných škol (zážitkové aktivity, Letní škola, konzultace v AJ a ČJ, psychologická poradna, krizová intervence, Dny bez bariér, motivační besedy s žáky,…)

Podpora pedagogů a rodičů žáka se SVP Nabídka vzdělávacích kurzů, tuzemských i zahraničních stáží pro pracovníky pracující ve vzdělávání (vzdělávací stáže zaměřené na problematiku vzdělávání osob se SVP) Nabídka poradenských služeb a spolupráce s odborníky (s neziskovými organizacemi, speciálními pedagogy, psychology a odborníky ze ZČU) Vytvoření elektronické virtuální poradny - poradna vedená odborníky, aktuality, občasník, e-learning Pořádání vzdělávacích besed s odborníky Možnost vylepšení pracovního porfolia Podpora stávajících studentů FPE – praktické stáže

Klubovna & Coworking Klubovna pro volné kulturní využití Cílem je celkově prostor oživit, zapojit do jeho vedení jednak studenty, pracovníky fakult i veřejnost. Ideální místo pro malé výstavy, pro autorská čtení, prezentace absolventských prací, výzkumů, dobročinné akce Publikace ZČU k pročtení či koupi, studijní pomůcky, bezbariérový přístup

Klubovna & Coworking Coworking je určen primárně pro studenty a zaměstance ZČU Pět kancelářských stanic, základní kancelářské potřeby, interaktivní tabule, flipchart, relaxační zóna, uzamykatelné skříňky pro stálé členy Zázemí podnikavých jednotlivců a studentských organizací

Proč? aktivní využití prostoru Podpora kreativity a kooperace Utváření tvůrčí a podnikavé komunity Dostupnost