Plzeň, Petr Vyhnánek prorektor pro rozvoj a vnější vztahy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 Projekt „České centrum pro mobilitu v letech “ finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci programu EUPRO.
Advertisements

Program Pracovní poradenství „Podpora sociální integrace v Bílině a Chomutově“
PROFIL VZP ČR VZP Na co se klienti naší pojišťovny mohou spolehnout?
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Volnočasové a sportovní aktivity studentů OA pro TP
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
Reagují fakulty připravující učitele na vznik RVP? Jana Coufalová.
Zkušenosti ze studijního pobytu v univerzitní knihovně University College of Borås Bibliotheca Academica – CPVŠK Plzeň, 5. listopadu 2008 Lucie Vyčítalová.
Den otevřených dveří na Národohospodářské fakultě pro obor Národní hospodářství 5. ledna 2013.
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 28. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
Jak řešíme zaměstnávání OZP a náhradní plnění u nás Kateřina Grusová Kateřina Grusová Městský úřad Jilemnice Městský úřad Jilemnice.
E-learning na vysokých školách ? Jaroslava Mikulecká Petra Poulová Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
Podpora jedinců s postižením při vstupu na volný trh práce v Rakousku PhDr. Lucie Procházková.
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící. Agenda: 1) Kdo jsme 2) Jaký je náš cíl 3) Naše projekty.
„Talent 2020 aneb…“ TALENT – UNIVERZITA – PRAXE – ?
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Podporované zaměstnávání pro lidi se zrakovým postižením.
Hodnocení DeMo v projektu NetZP Mgr. Andrea Preclíková.
VYBER SI, MÁME CO NABÍDNOUT Široká nabídka bakalářských a navazujících magisterských oborů zahrnující i obory s unikátním postavením na ekonomických.
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
Vysoká škola ekonomická v Praze. Veřejná vysoká škola založená v roce 1953 Cca studentů Studijní programy: –bakalářské (3 roky) –navazující magisterské.
Obsah: Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Možnosti pobytů v Evropské unii Do zemí EU po střední škole Do zemí EU po střední škole.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Situace na trhu práce /Plzeň – město/ Únor Tato prezentace vznikla v rámci projektu „Systém kariérového poradenství pro studenty vysokých škol v.
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
1 Jak vám můžeme pomoci my?. 2 Proč se LMC angažuje v zaměstnávání OZP Chceme být opravdovým leaderem a přinášet přidanou hodnotu Portály Prace.cz a Jobs.cz.
Londýnské ohlasy Londýnské ohlasy Boloňský proces ■ vyjádřena celková spokojenost ■ účastní se 49 zemí ■ strukturované studium Spokojenost.
S handicapem zpět do zaměstnání
1 Roman Kučera – VŠB – TUO Radka Najmanová - OU Michael Rada – VŠP Jiří Bolgáč – SLU 2.
Petra Hornochová Knihovna soukromé VŠ ve srovnání s knihovnou veřejné VŠ.
Aktivizační a vzdělávací centrum Masarykova univerzita.
Odborná konference "Zvyšování kompetencí absolventů vysokých škol" Absolvent se firmě vyplatí.
Evropská unie Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph.D. Evropská ekonomická integrace.
EURES Evropské služby zaměstnanosti Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace Bc. Kateřina Krčmářová , Plzeň.
Konference Net ZP – Síť péče o osoby se zdravotním postižením Včasná pracovní diagnostika pro tělesně postižené CZ.1.04/5.1.01/B Mgr. Martin Korych.
KONFERENCE projektu „Net ZP - Síť péče o osoby se zdravotním postižením „ j Prezentace s názvem: Proč a jak zaměstnávat OZP na volném trhu práce Tomáš.
Vzdělávání osob se zdravotním postižením na ZČU v Plzni - Ing. Petr Šika.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
Projekt VIP Kariéra II - KP Bez bariér až na trh práce Ing. Jana Trhlíková Konference , Praha.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
duben 2016 Aktuální příležitosti pro mladé a studenty... (výběr)
NABÍDKA STÁŽÍ A PRACOVNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ PRO STUDENTY A HANDICAPOVANÉ VE VZP ČR.
Referent: Lucie Křížová Datum vystoupení: neznámé SŠ KNIH, o.p.s. FRANCHISE MEETING POINT VZD Ě LÁVÁNÍ A ŠKOLENÍ V OBLASTI FRANCHISOVÉHO PODNIKÁNÍ 2. 3.
Stipendia do Německa: informace pro studenty medicíny Informační centrum DAAD v Praze Seminář, IPSC Univerzity Karlovy, Přednášející: Dr. Christof.
SETKÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ FHS proděkanka pro celoživotní vzdělávání a praxe FHS Anna KRÁTKÁ – tel.:
Středisko handicapovaných studentů na VŠE V roce 2015.
Beskydy pro všechny Pilotní projekt hodnocení objektů CR pro znevýhodněné skupiny Workshop Proč si pořídit certifikát aneb Otevřete své zařízení pro další.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Informační, poradenské a sociální centrum.
Stabilizace sektoru vyššího odborného vzdělávání MŠMT Odbor vyššího odborného a dalšího vzdělávání.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Schrack Technik spol. s r.o.
Ostravská univerzita (1991 → )
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Základní škola, Hradec Králové
Informační a poradenské centrum ZČU Letní škola pro uchazeče a studenty se speciálními vzdělávacími potřebami Adresa: Univerzitní 20, Plzeň UI.
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
doc. PhDr. Soňa Jandová, Ph.D. /
Knihovna soukromé VŠ ve srovnání s knihovnou veřejné VŠ
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

Plzeň, 7. 6. 2017 Petr Vyhnánek prorektor pro rozvoj a vnější vztahy Metropolitní univerzita Praha, 14 let Školou bez bariér – studium a zaměstnávání osob se zdravotním postižením Plzeň, 7. 6. 2017 Petr Vyhnánek prorektor pro rozvoj a vnější vztahy

O Metropolitní univerzitě Praha o.p.s. – založena 2001 univerzitní vysoká škola Praha, Plzeň, Liberec, Hradec Králové 4 600 studentů od roku 2003 sociální program Škola bez bariér 235 studentů se ZP z toho 147 absolventů aktuálně 75 studentů se ZP zaměstnavatel OZP – 12 zaměstnanců Stejná šance 2010, 2013, 2016 – ocenění pro MUP jako zaměstnavatele

ŠKOLA BEZ BARIÉR Odstranění architektonických bariér Odstranění ekonomických bariér Plná integrace do vysokoškolského studia Studijní poradenství pro osoby s pohybovým postižením Podpora ve studiu Zaměstnávání – praxe i zaměstnavatel Sport a volný čas bez bariér Spolupráce

Z PROJEVŮ STUDENTŮ PŘI PROMOCÍCH „V neposlední řadě vysoce oceňuji bezbariérovost naší školy, která dává prostor všem a učí nás být více ohleduplnými a umožňuje nám odbourávat vzájemný ostych. Bezbariérovost je v dnešní době často skloňována, avšak k naplnění plného významu tohoto slova dochází jen zřídka nebo velmi pomalu. Naše univerzita však bariéry opravdu bourá.“ Lejla Aganjová Mezinárodní vztahy a evropská studia 12. 10. 2013