Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 2. ročník Regionální konference cestovního ruchu Karlovy Vary 16. prosince 2013.
Advertisements

Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Milan Babický Štěpán Barák
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Národní systém kvality služeb cestovního ruchu
Zvyšování kvality v cestovním ruchu prostřednictvím IOP: Vytvoření národního systému kvality služeb v cestovním ruchu Členské fórum ATIC Polička lll.
Škola pro studenty, kteří chtějí v životě něco dokázat!
Hotelnictví a turismus 3. tisíciletí
Beskydy pro všechny Výroční konference CIP EQUAL 19. listopadu, Praha Jarmila Šagátová KAZUIST, spol. s r.o., Třinec.
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám
„Zvýšení adaptability zaměstnanců působících v sekci kultura“ registrační číslo projektu: CZ.1.04/1.1.06/ Ing. Radka Soukupová seminář MK
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Fórum cestovního ruchu Ostrava – Dolní Vítkovice 14. října 2013.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Cestovní ruch: zákon pro posílení oboru i ekonomiky ČR Jitka Fatková ředitelka odboru cestovního ruchu Tisková konference MMR 24. červen 2010.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Soukromá střední škola pro marketing a ekonomiku podnikání, s. r. o.
Smlouva o spolupráci mezi regiony Vysočina a Champagne-Ardenne Podpis Témata spolupráce: –cestovní ruch, rozvoj venkova a měst, –hospodářský.
Nadacepartnerstvi.cz cyklistevitani.cz Cyklisté vítáni Konference Společně správným směrem - spolupráce s partnery i médii Ostrava, 10. prosince 2009 Certifikace.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Český systém kvality služeb Prezentace projektu Ministerstvo pro místní rozvoj ČR na podporu cestovního ruchu Velké Losiny –
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
Didaktické metody pro výuku cestovního ruchu na školách.
Systém kvality a inovací v cestovním ruchu
Klára Tomsová, Kateřina Jacinová
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Prioritní osa 4 Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu vzdělávání jednání Řídicího výboru Operačního programu Výzkum,
V.Prosperita organizace
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Poslanecká sněmovna PČR Praha Návrh věcného záměru zákona o podpoře a řízení cestovního ruchu.
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Organizace hájící zájmy hotelů. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám.
Český systém kvality služeb v kontextu státní politiky CR v ČR Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Výroční konference 20 let od založení A.T.I.C. ČR Ostrava,
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Projekty CCRJM v oblasti internetových aplikací Brno Ing. Lukáš Bačík.
Český systém kvality služeb Seminář zástupců turistických informačních center 5. září 2013, MMR ČR.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Go / Regiontour Brno 15. ledna 2015 Podpora a spolupráce A.T.I.C.
Globální akční plán WHO pro zdraví pracovníků na období Pavel Urban Státní zdravotní ústav WHO spolupracující centrum pro pracovní lékařství.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Poznejte regiony České republiky 2015, Praha, 25. března 2015.
ASOCIACE HOTELŮ A RESTAURACÍ ČESKÉ REPUBLIKY Ing. Miroslav Procházka Předseda KS AHR ČR Zlínský kraj ASOCIACE HOTELŮ A RESTAURACÍ ČESKÉ REPUBLIKY Ing.
Novinky portálu Kudy z nudy Aktivní dovolená:
JUDr. Ing. Robert Szurman ředitel odboru předseda Rady kvality ČR 8. Národní konference kvality ve veřejné správě, Praha Národní konference.
Praktické zkušenosti z Českého systému kvality služeb Specializované pracoviště ČSKS Výroční konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Kvalita pracovních sil v cestovním ruchu. Trošku statistiky  Celkový počet pracovních úvazků v cestovním ruchu: *  Celková návštěvnost ubytovacích.
STŘEDNÍ ŠKOLA A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA CESTOVNÍHO RUCHU, SENOVÁŽNÉ NÁMĚSTÍ 12, ČESKÉ BUDĚJOVICE Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Prioritní oblast 4: Národní podpora cestovního ruchu
Agroturistika a venkovská turistika
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
20 let
Venkovská turistika 2017 Spolupráce SVTA a ATIC.
CCRJM Certifikace DMO TURISTICKÉ INFORMAČNÍ CENTRUM MĚSTA BRNA, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Kategorizace organizací destinačního managementu
Závěrečná konference projektu
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
KONFERENCE PRO ŘEDITELE A EKONOMY POSKYTOVATELŮ SOCILNÍCH SLUŽEB
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

Základní fakta o systému Je nástrojem napomáhajícím ke zvyšování kvality poskytovaných služeb. Je určený pro malé a střední organizace. Umožňuje zapojeným organizacím získat Certifikát kvality a Značku kvality.

Evropa na cestě ke kvalitě služeb v cestovním ruchu

Hlavní principy systému Dobrovolnost, důvěryhodnost, otevřenost Zahrnuje: Technické předpoklady (hmatatelné aspekty) Zaměřuje se na: Měkké faktory (spokojenost zákazníka) Technické cechovní standardy Profesních sdružení Kategorizace kempů a chatových osad Klasifikace lyžařských středisek Jednotná klasifikace turistických informačních center Oficiální jednotná klasifikace ubytovacích zařízení Jak je služba poskytnuta? Zaměřuje se na spokojenost zákazníka Reflektuje kvalitu poskytnuté služby ČESKÝ SYSTÉM KVALITY SLUŽEB

Standard ČSKS Metodická součást systému - Technické předpoklady - Měkké dovednosti - Vůle organizace zlepšovat se - Zaměření na očekávání zákazníka - Zásady řízení Nepředepisuje úroveň kvality Definuje požadavky pro I. a II. stupeň certifikace v systému

Standard Českého systému kvality služeb Zásady péče o kvalitu Poznání potřeb zákazníka Standardy poskytovaných služeb Odbornost a školení lidí Komunikace Aktivní práce se stížnostmi a připomínkami

Standard Českého systému kvality služeb

K čemu vám může Český systém kvality služeb pomoci?

Jak se můžete zapojit?

Základní fakta o projektu a systému Název projektu: Národní systém kvality služeb cestovního ruchu Název systému: Český systém kvality služeb (ČSKS) Financování: SF EU, Integrovaný operační program Období realizace: 1.1.2010 – 30.6.2015 Realizátor: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, odbor cestovního ruchu Partner projektu: Svaz obchodu a cestovního ruchu (SOCR) Spolupracující subjekty: Asociace hotelů a restaurací ČR Asociace kempů ČR Asociace turistických informačních center ČR Asociace lanové dopravy ČR Rada kvality – odborná sekce GHLCR

Institucionální zabezpečení Českého systému kvality služeb MMR Specializované pracoviště ČSKS Rada pro kvalitu a certifikaci Hodnotitelské centrum Centrum pro školení a regionální koordinaci

„Český systém kvality služeb začíná tam, kde ostatní končí. Zapojte se! „Český systém kvality služeb začíná tam, kde ostatní končí. Pojďte s námi cestou kvality“ Získáním certifikátu a značky Českého systému kvality služeb začíná vaše cesta kvality.

DĚKUJEME ZA POZORNOST Ing DĚKUJEME ZA POZORNOST Ing. Martin Pala, MBA Tel: +420 731514508 Regionální koordinátor ČSKS pro ZLK Prezentaci vytvořil Ing. Radek Chaloupka Ministerstvo pro místní rozvoj ČR