HLEDÁNÍ ZAMĚSTNÁNÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zaměstnání 2. ročník tříletého studia č. 272 Dana Kubelková
Advertisements

Nový přístup k aplikacím Vema
J AK SE ZAŘADIT DO SPOLEČNOSTI ? N A KOHO SE MOHU OBRÁTIT ? Praktická část.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
MZDA, PRACOVNÍ PODMÍNKY VY_32_INOVACE_ 19 Mzda, pracovní podmínky.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Autor výukového materiálu: Adéla Fišerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:17. září 2012 Číslo.
Trh práce VY_32_INOVACE_ Trh práce = místo, kde se střetává poptávka po práci (zaměstnavatelé) s nabídkou práce (uchazeči o zaměstnání) Práce.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
Snadný návrat z mateřské do zaměstnání nezaměstnaných žen pečujících o dítě do 15 let v Libereckém kraji 390 nezaměstnaných žen pečujících o.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
NEZAMĚSTNANOST V LIBERECKÉM KRAJI
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_577_VyOv6 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Výchova k občanství.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , červen 2011.
S handicapem zpět do zaměstnání
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , červenec 2011.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , Červenec 2011.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , červen 2011.
ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_EKO_81 ROČNÍK: 4. VZDĚLÁVACÍ OBOR:65-42-M/01 HOTELNICTVÍ.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
EU_62_A_sada 2_03_M_Úspory a půjčky jednotlivce_Pol Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Ing. Jana Poliačíková.
Zkušenosti s pracovním uplatněním uživatelů Domova Horizont Mgr. Lenka Kortová – sociální pracovnice Domova Horizont.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR: MGR.JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_14_NEZAMĚSTNANOST.
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová Jeronýmovy dny.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Hledání zaměstnání, nezaměstnanost, úřady práce, rekvalifikace N á zev.
RODINNÉ VZTAHY Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_01_RODINNÉ VZTAHY Téma: OBČANSKÁ.
Postavení osob do 25 let, nad 50 let a absolventů a mladistvých na trhu práce 24. listopadu 2014 Z0027 Geografická analýza trhu práce.
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_071 Jméno autora: Blanka Zbožínková Název.
SPRÁVA OBCE Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_04_SPRÁVA OBCE Téma: OBČANSKÁ VÝCHOVA.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Co dělat když ztratíte práci… ?. Ztráta zaměstnání….  Pro mnoho lidí je to nepříjemnou záležitostí.  Dokáže pořádně zacloumat životem a odráží se i.
MOC SOUDNÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_15_MOC SOUDNÍ Téma: OBČANSKÁ VÝCHOVA.
PRACOVNÍ SMLOUVA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_09_PRACOVNÍ SMLOUVA Téma: OBČANSKÁ.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Gabriela Hnátková NÁZEV: VY_52_INOVACE_03_PRV_3.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Zvláštní pracovní podmínky Mateřská a rodičovská dovolená
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová
Ing. Veronika Dostálková MBA
Způsoby hledání zaměstnání, úřad práce 1 – Hledání zaměstnání
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
OBČAN Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Lidové písně Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Renáta Jehličková Název: VY_32_INOVACE_09_C_05_LIDOVÉ PÍSNĚ Téma: HUDEBNÍ NAUKA.
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
ZÁJMENA – ON, JENŽ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
VÝŽIVA A ZDRAVÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Rovnováha v přírodě Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
HOSPODÁŘSTVÍ.
PŘÍSUDEK Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: ZŠ Karla Klíče, Hostinné Autor: Mgr
ÚSTAVA ČESKÉ REPUBLIKY
ČÍSLOVKY - SKLOŇOVÁNÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Písemné násobení trojciferným činitelem
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
MOC ZÁKONODÁRNÁ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
STÁTNÍ SYMBOLY Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
ČÍSLOVKY - DRUHY Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Jednotky délky Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
VEDLEJŠÍ VĚTA PODMĚTNÁ
ROZVÍJEJÍCÍ VĚTNÉ ČLENY - PŘEDMĚT
Název školy: ZŠ Karla Klíče, Hostinné Autor: Mgr
POLITICKÝ PLURALISMUS
Trh a jeho fungování, zaměstnání, podnikání 1 – Trh
Transkript prezentace:

HLEDÁNÍ ZAMĚSTNÁNÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_07_HLEDÁNÍ ZAMĚSTNÁNÍ Téma: OBČANSKÁ VÝCHOVA Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2131

Autor Mgr. Helena Baculáková Vytvořeno dne 1. března 2012 Odpilotováno dne 2. března 2012 ve třídě VIII.B Vzdělávací oblast Člověk a společnost Vzdělávací obor Výchova k občanství Tematický okruh Člověk a právo Téma HLEDÁNÍ ZAMĚSTNÁNÍ Klíčová slova Práce, hledání práce, úřad práce, důvody nezaměstnanosti

PRÁCE A ZAMĚSTNÁNÍ PRÁCE = základní činnost, kterou člověk ve svém produktivním věku vykonává – stráví zde 1/3 pracovního dne Ideální stav: mám práci, která je zajímavá a která mě baví. Nutný stav: moje práce mě / moji rodinu musí uživit Nastal problém: Přišel jsem o práci. Musím platit byt, energie, složenky, mám hypotéku, musíme jíst, oblékat se … Co budu dělat? Skončil jsem školu. Jak najdu práci?

HLEDÁM PRÁCI – PROČ? Spoj osobu s důvodem. nemohou dojíždět tak daleko, nemohou pracovat v noci … absolvent školy nezaměstnaný nemůže vykonávat požadované práce ze zdravotních důvodů zaměstnaný nespokojený v současném zaměstnání člověk se změněnou pracovní schopností nemá zatím žádnou praxi došlo ke zrušení pracovního místa či celé organizace ženy po mateřské nebo rodičovské dovolené chce zkusit něco nového

Jsem bez práce. Jak to mám řešit? Někdo mi sám nabídne práci. Pasivně vyčkávám Do práce vlastně ani nemusím. Vyptávám se známých, obcházím potenciální zaměstnavatele. Hledám aktivně Hledám na internetu. Registruji se na úřadu práce.

HLEDISKA DŮLEŽITÁ PRO VÝBĚR ZAMĚSTNÁNÍ (ZDŮVODNI) bydliště pracovní doba – volná x pevná společenské postavení práce z domu práce zajímavá odměna za práci noční směny manuální práce x psychicky náročná

ÚŘAD PRÁCE = státní instituce TRUTNOV

ÚŘAD PRÁCE = státní instituce Hlavní činnosti úřadu práce: Poskytuje informace o pracovním trhu Vede evidenci uchazečů o zaměstnání Vede evidenci volných pracovních míst Zajišťuje a organizuje rekvalifikace Denně aktualizuje informace o volných pracovních místech

Hledám na internetu Na webových stránkách http://www.upcr.eu/ vyhledám interaktivní mapku. 2. Najdu kraj (okres), v němž sháním práci. 3. Zaregistruji se. 4. Otevřu okno Nabídky zaměstnavatelů. Výhody: hledám z domova, mám na hledání dostatek času, mohu přemýšlet a zkoušet různé varianty, nemusím obcházet potenciální zaměstnavatele, abych se dozvěděl/a, že volné místo není žádné, často stačí se dotázat emailem či telefonicky na uvedené kontaktní adrese na platnost nabídky …

ANOTACE Výklad pojmu práce + vyvozování a odůvodňování, proč chodíme do práce (baví mě - musím se uživit – přišel jsem o práci) Interaktivní tabule: Žáci spojují nezaměstnané osoby s důvody, které je vedou k hledání práce, diskutují o důvodech. Hledání práce - aktivní a pasivní přístup Úřad práce – hlavní činnosti Další možnost hledání práce: přes internetové nabídky Pro případ většího zájmu ze strany žáků je v prezentaci připraven internetový odkaz: http://www.upcr.eu/ , dne 8. 3. 2012 POUŽITÉ ZDROJE Fotografie i texty z vlastních zdrojů Prezentace obsahuje animace. Do prezentace je zařazen internetový odkaz pro případné použití v průběhu vyučování.