Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 2

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Černíková.
Advertisements

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 3.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 6. února 2014.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Nejčastější chyby při administraci projektů OPPP a OPPI.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Ing. Irena Havlová Praha, 15. února 2016.
Výzva č. 29 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání Mgr. Zuzana Plecitá PhDr. Eva Chvalinová,
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Konferenční sál, budova CORSO IIa, Křižíkova 34/148, Praha 8 7. října.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Přijímací řízení ve školním roce 2015/ ÚVOD Kde je/bylo možné získávat informace:  Návštěvy SŠ a SOU, dna otevřených dveří  Výstava EDUK ART.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Inkluzivní vzdělávání pro KPSVL Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecné informace Seminář pro žadatele Ústí nad Labem, 14. února 2012.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.3 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. dubna 2013.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Září 2008Mgr. Lenka Schwarzová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Výzva k předkládání žádostí o finanční podporu.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
Dokumentace k výzvě č.02/ Olomouc Zlín Uherské Hradiště Velké Losiny.
Ing. Jiří Burgstaller Ředitel odboru strategických programů a projektů Setkání členů sítě NINET V Praze dne
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Rozvoj kapacit pro výzkum a vývoj Praha, 23. listopadu 2016.
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Národní program podpory cestovního ruchu
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Seminář pro příjemce OPVK
Webová aplikace MS OLOMOUC.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Webová aplikace MS2014+ Ing. Josef Šetek
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Informace o změnách metodiky dotačního řízení Konference primární prevence rizikového chování Praha, Matouš Korbel.
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Seminář pro žadatele Ústí nad Labem
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Kotlíkové dotace v Moravskoslezském kraji
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
Přijímací řízení pro školní rok 2018/2019.
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Přijímací řízení pro školní rok 2019/2020.
Cyklus malého projektu
Fond malých projektů Interreg V-A SK - CZ Realizace malého projektu Zdeněk Mikel Zlín,
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 2 Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání Ing. Dana Soukupová

Obsah semináře Základní informace k výzvě Věcná část výzvy Finanční řízení Diskuze

Základní informace k výzvě

Termíny výzvy číslo výzvy v informačním systému: 29 (Prioritní osa: 2 – Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj, Oblast podpory 2.2 – Vysokoškolské vzdělávání) datum vyhlášení výzvy: 15. března 2011 datum ukončení výzvy: 25. listopadu 2011 ve 13:00 hod. typ výzvy: průběžná

Termíny předkládání žádostí 16. – 20. května 2011 21. – 25. listopadu 2011 Vždy do 13:00 hod. v den ukončení příjmu žádostí (rozhoduje datum doručení)

Doba trvání projektů doba trvání předkládaných projektů: max. 36 měsíců ukončení projektu nejpozději 30. 6. 2015! (pozor: vylučovací kritérium)

Finanční alokace indikativní částka alokovaná pro výzvu: 400 000 000,- Kč omezení výše finanční podpory na 1 individuální projekt ostatní (IPo): min. výše finanční podpory na 1 projekt: 5 000 000 Kč max. výše finanční podpory na 1 projekt: 90 000 000 Kč

Oprávnění žadatelé vysoké školy (dle zákona č.111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů) Další kritéria dle Příručky pro žadatele: není v úpadku podle zákona č. 182/2006 Sb., není proti němu vedena exekuce nebo výkon rozhodnutí nebo není v likvidaci splňuje podmínky bezdlužnosti vůči státní správě a ZP Zákon č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů Zákon č. 341/2005 Sb., o veřejných výzkumných institucích, ve znění pozdějších předpisů Zákon č. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a inovací z veřejných prostředků a o změně některých souvisejících zákonů

Cílové skupiny studují nebo pracují v regionech ČR mimo území NUTS II hl. města Prahy (tzn. v regionech ČR spadajících do Cíle Konvergence) rozhoduje místo studia, resp. místo výkonu práce, nikoliv trvalý pobyt

Území dopadu podporovaných aktivit Území dopadu: všechny regiony České republiky mimo území NUTS II hl. města Prahy (Místo realizace: sídlo žadatele může být na celém území ČR včetně NUTS II hl. m. Prahy)

Partnerství samostatně nebo ve spolupráci s partnerskými organizacemi partnerství nesmí nahrazovat poskytování běžně dostupných služeb na trhu ani dodávku běžného zboží (partner nesmí být skrytým dodavatelem) Další kritéria – právnická osoba, nesmí být v úpadku, splňuje podmínky bezdlužnosti vůči veřejné správě a zdravotním pojišťovnám

Partner s finančním příspěvkem bez finančního příspěvku Kritéria dle Příručky pro žadatele: právnická osoba, nesmí být OSS (pozor!! vyřazovací kritérium) sídlo na území ČR není v úpadku podle zákona č. 182/2006 Sb., není proti němu vedena exekuce nebo výkon rozhodnutí nebo není v likvidaci splňuje podmínky bezdlužnosti vůči státní správě a ZP Zákon 182/2006 Sb., o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon)

Monitorování projektů povinnost v průběhu realizace projektu sledovat naplňování monitorovacích indikátorů seznam monitorovacích indikátorů je uveden v Příloze č. 2 této výzvy Metodika monitorovacích indikátorů: http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy/monitorovaci-zprava-a-jeji-prilohy-1

Udržitelnost projektu V rámci této výzvy není udržitelnost projektů poskytovatelem vyžadována. Doba udržitelnosti bude stanovena v právním aktu o poskytnutí dotace

Způsob výběru projektů formální náležitosti – opravitelné kritéria přijatelnosti – neopravitelné grémium zpravodajů konečné schválení – ministr/ministryně školství, mládeže a tělovýchovy (Kritéria hodnocení – Příručka pro příjemce) bodová bonifikace – potvrzení města o IPRM Pozor na nefinalizaci žádosti – neopravitelné Kritéria přijatelnosti: oprávněný žadatel, sídlo na území ČR, partner splňuje podmínky oprávněnosti, KA jsou v souladu s výzvou, CS jsou v souladu s CS stanovenými výzvou, doba trvání projektu, požadovaná výše finanční podpory

Proces hodnocení 7 měsíců Přijetí a registrace žádosti (Odbor CERA) Formální hodnocení (PM/FM Odboru CERA) Hodnocení přijatelnosti (gestor ŘO) Hodnocení věcné (hodnotitelé, zpravodaj, Grémium zpravodajů) Vyrozumění o výsledku hodnocení a uzavření právního aktu 7 měsíců

Předkládání projektů Osobně: MŠMT – odbor CERA, Corso IIa, Křižíkova 34/148, Praha 8 – Karlín Poštou: MŠMT – odbor CERA, Karmelitská 7, 118 12 Praha 1

Obsah obálky finalizovaná projektová žádost vytištěna z Benefitu (stejný hash code jako elektronická verze) spojené přílohy (1. stránka: „Seznam příloh“) CD-R: nahraná finalizovaná benefitová žádost a všechny přílohy ve formátu .pdf (naskenované s podpisy, včetně seznamu příloh) Poslední kontrola žádosti před odevzdáním – příručka pro žadatele (verze 7) – str. 54

Nejčastější chyby Žádost nebyla finalizovaná Žádost nebyla odevzdaná v termínu KA neodpovídají aktivitám stanoveným ve výzvě (např. řízení projektu) Partner není právnickou osobou nebo je OSS Partner je skrytým dodavatelem CS nejsou v souladu s výzvou (studenti pražských VŠ) Překročena max. doba trvání projektu (např. 37 měsíců) Požadované fin. prostředky nejsou ve stanoveném limitu Překročeny limity kapitol Nedodrženo stanovené procento nepřímých nákladů

Doporučení Soulad projektu s pravidly OP VK a pravidly stanovenými výzvou (nutné respektovat). Projekt by měl mít logickou posloupnost, řešit definovaný problém, jasně stanovené měřitelné a reálně dosažitelné cíle, vycházet z potřeb cílové skupiny a být jasně napsaný (bez možnosti dalšího vysvětlování).

Materiály a zdroje informací http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy/pro-zadatele  Výzvy: Text výzvy 2.2 + Přílohy č. 1 až 8  Příručka pro žadatele: Příručka pro žadatele (verze 7, platná od 10.3.2011)  Webová aplikace Benefit7: Jak vyplnit webovou žádost http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy/zakladni-dokumenty-a-zpracovatele  Prováděcí dokument OP VK (aktuální verze)

Kontakty kontaktní místo: odbor CERA (46) možnost realizace osobních konzultací po telefonické či elektronické dohodě kontaktní osoba: Ing. Dana Soukupová tel.: 234 814 330 e-mail:dana.soukupova@msmt.cz problémy s vyplněním webové žádosti: e-mail: help_opvk@msmt.cz

Děkuji za pozornost