STAVBY PRO UBYTOVÁNÍ – HOTELY 2

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
UBYTOVACÍ ZA Ř ÍZENÍ Zpracovala: Bc. Eva Cejnková pro předmět HOP.
Advertisements

Klára Tomsová, Kateřina Jacinová
CESTA K CERTIFIKÁTU BEZ BARIÉR. Metodika 1 = ubytování a stravování.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Téma: Využití Accessu pro tvorbu evidence našeho podnikání Vypracovala: Jana Wasserbauerová.
Exkurze do nových knihoven ve Vídni Zájezd SKIP Velká Morava
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 12Číslo.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE GAZ Název DUMuGAZ K Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.08 Ročník2. ročník.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Ústav vs. Komunitní služba Domov Háj. Objekt Pětipatrová budova. Rodinný dům. Je běžné žít na ubytovně nebo v hotelu? Napořád? ústav komunitní služba.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Zpracoval Ing. Jan Weiser Velkoobchodní sklady (technické charakteristiky a vybavení)
Standardy kvality sociálních služeb. soubory měřitelných a ověřitelných kritérií, které popisují, jak má vypadat kvalitní sociální služba. Jsou použitelné.
Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.
Rodinná společnost AMOENÉ s.r.o. Vás zve k prezentaci produktu Lavosept® Alkoholového dezinfekčního přípravku ve formě čirého gelu nebo roztoku.
Cestovní ruch dostupný všem. 1) Rekonstrukce/vybudování odpočívadel, center služeb pro turisty a hygienického zázemí pro pěší, cyklisty a handicapované.
Desatero problémů Chrudimi otevřena 1. etapa obchvatu doprava rozdělena Pce - Žďár i Pce - Vysové Mýto po obchvatu vybudování okružní křižovatky.
Implementace Fondu mikroprojektů v období Ostrava,
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Příjezd k místu dopravní nehody a ustavení vozidel STČ 08/IZS.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_11.
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Monika Deutschová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Vysoká škola.
Zdravá škola Křižánky Dotace Kraje Vysočina – MA 21, Zdraví 21
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Služby I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Hana Hašková Místo konání stáže DRUMEL a Co. s. r. o. Obor stáže
Ústav technicko-technologický
Moravská Ostrava, Ostrava
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Místní rozpočtové jednotky
Členská schůze MAS Nepomuk,
Spolupráce obce a ÚP ČR v Litvínově v SVL
Hotel Co to je?.
univerzitní výcvikové a rekreační středisko
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Dětské skupiny HZS PK Jana Juristová.
Realizace interní benchmarkingové analýzy výkonnosti pracovnic úklidu
Příjmy z kapitálového majetku
Vytápění Tmavé plynové infrazářiče
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vytápění Tepelné ztráty
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Název projektu: Moderní škola
Kategorie odbytových středisek
Kvalita služeb ve venkovské turistice a agroturistice
České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education at a Glance 2010 Tisková konference 7.
Prostředí čekárny a ordinace u praktického lékaře
univerzitní výcvikové a rekreační středisko
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání
MISYS - Pasporty.
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Text zápatí (edituje se v menu Vložení / Záhlaví a zápatí)
Výrobní středisko a jeho vybavení
Zařízení služeb provozované SŽDC a jí poskytované služby
MTS pro služby sociální péče poskytované pobytovou formou - pro účely výzev IROP č. 81 a 82 Mgr. Jan Vrbický.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Cvičení Nauka o stavbách I. Část 1. Člověk v prostoru
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Místní poplatek z ubytovací kapacity
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Konstrukce a výroba dřevostaveb
Transkript prezentace:

STAVBY PRO UBYTOVÁNÍ – HOTELY 2

ROZDĚLENÍ HOTELŮ PODLE URBANISTICKÉ SITUACE: MĚSTSKÉ HOTELY PŘÍMĚSTSKÉ HOTELY LÁZEŇSKÉ A REKREAČNÍ…. ROZDĚLENÍ HOTELŮ PODLE KOMFORTU: * CENOVĚ VÝHODNÉ (TOURIST) * * EKONOMICKÉ (ECONOMY) * * * STŘEDNÍ (STANDARD) * * * * PRVOTŘÍDNÍ (FIRST CLASS) * * * * * LUXUSNÍ (LUXURY) ROZDĚLENÍ UBYTOVACÍCH ZAŘÍZENÍ PODLE TYPOLOGIE: HOTEL MOTEL PENZION BOTEL SPECIFICKÁ HOTELOVÁ ZAŘÍZENÍ: LÁZEŇSKÝ A LÁZEŇSKÝ GARNI WELLNESS RESORT (GOLF RESORT) ….KEMP, CHATOVÁ OSADA, TURISTICKÁ UBYTOVNA,…

ÚZEMNÍ A URBANISTICKÉ POŽADAVKY: klidné a bezprašné prostředí, dle možností zeleň, výhled… návaznost na veřejnou dopravu, parkovaní vztahy k okolní zástavbě, uzemni plánovací dokumentace odstupy od hranic objektů a pozemků z hledisek hygienických i požárních inženýrské sítě   ORIENTACE KE SVĚTOVÝM STRANÁM: pokoje a ostatní prostory pro hosty v našich klimatických podmínkách optimálně k J, V, Z, ale je pouze doporučena – prvotní je atraktivita výhledu apod. KATEGORIE HOTELU A VELIKOST POKOJE 1-LŮŽKOVÝ POKOJ 2-LŮŽKOVÝ POKOJ *, ** 8 m2 12,6 m2 *** 9,5 m2 13,3 m2 **** 11,4 m2 13,3 m2 ***** 12 m2 16 m2

Příklady půdorysného řešení hotelového patra: konfigurace plÁt, DESKA KONFIGURACE VĚŽ konfigurace atrium

Provozní okruhy Primární – hotelových hostů (hotelová hala …. pokoj) Sekundární – personálu (zázemí recepce …. Šatny personálu … administrativa hotelu) Terciální – ostatní provozy

Provozní schéma Příklad: Hotel střední velikosti

UBYTOVACÍ JEDNOTKY – NÁZVOSLOVÍ: jednolůžkový pokoj: pokoj s lůžkem pro jednu osobu dvoulůžkový pokoj: pokoj se dvěma lůžky, a to ve formě dvoulůžka nebo ve formě dvou lůžek umístěných vedle sebe twin: pokoj se dvěma oddělenými lůžky junior suite: ubytování se zvláštním místem pro sezení v jednom pokoji suite: ubytování poskytované ve vzájemně oddělených propojených místnostech s lůžkem (ložnice) a sedací soupravou (obývací pokoj) vícelůžkový pokoj: pokoj se třemi nebo více lůžky rodinný pokoj: pokoj se třemi nebo více lůžky, z nichž alespoň dvě jsou vhodná pro dospělé osoby společná ložnice – vícelůžkový pokoj nabízející lůžka pro osoby, které mohou nebo nemusí patřit k určité skupině apartmá: ubytování poskytující oddělenou místnost pro spaní a místnost se sedací soupravou a kuchyňským koutem studio: ubytování v jednom pokoji s kuchyňským koutem spojené pokoje: samostatné pokoje s lůžky propojené spojovacími dveřmi duplex: ubytování na více podlažích s vyhrazeným propojením jednotlivých podlaží

Vybrané druhy postelí: Double bed - postel pro dvě osoby (dvoupostel) s jednou matraci (min. 80x190cm; 180x200cm; 200x200cm ) Twin beds - dvě oddělené postele se dvěma matracemi (min.90x200cm), dají v případě potřeby použít jako double bed (srážením postelí) Single bed - postel pro jednu osobu s jednou matrací (min.90x200cm) Queen bed - postel pro jednu osobu s jednou matrací (min.150x200cm) často používána ve speciálních pokojích pro dámy nebo se užívá v jednolůžkových pokojích jako „single use“ King bed - postel pro dvě osoby s jednou matrací (min. 200x200cm), často je součástí vyšší kategorie pokojů (např. Deluxe room, Junior suite, Suite, Appartment …) California king bed - postel pro dvě osoby s jednou matrací (min 255x230cm)

UMÍSTĚNÍ KOUPELNY Vybavení pokoje vstupní prostor – věšák, skříň, botník, zrcadlo hotelový pokoj - lůžka, stolek, židle, TV, noční stolky, kufrbox, trezor, minibar hygienická část - WC, umývadlo, sprchový kout / vana, ručníky a osušky mýdla, šampóny, vysoušeč vlasů. UMÍSTĚNÍ KOUPELNY

Restaurační (odbytová) část, doplňkové stravování Hotel musí poskytovat minimálně snídani Odbytové plochy různého charakteru Lobby bar Restaurace Kavárna, cukrárna Vinárna, snack-bar, grill-bar, pivnice atd.    Služby pro hosty Služby recepce (informační materiály, objednávky dopravních prostředků a okružních jízd, vstupenky…) Prodej drobného zboží, suvenýry Hygienické služby (holič, kadeřník, manikúra…) Služby pro vozidla hostů (parkoviště, garáže, mytí vozů, pohotovostní servis) Sportovní a relaxační část (krytá i otevřená sportoviště, půjčovna a úschovna sportovních potřeb…) Konferenční místnosti Další služby (cestovní kanceláře, zastoupení bank, poštovní služby, tlumočnické služby, …) 

Sklady, dílny, pomocné provozy   Sklady v hotelu jsou děleny podle účelu, velikosti a kvality ubytovacího zařízení a místních podmínek Dílny slouží pro opravu a údržbu hotelových zařízení, vždy s příslušnými sklady materiálů Pomocné provozy zabezpečují vhodné prostředí hotelu. Jsou to strojovny vytápění, trafostanice, akumulátory nouzového osvětlení atd. Hygienické a sociální vybavení pro zaměstnance Šatny pro ženy a muže Ev. šatny pro sezonní personál Čistý a nečistý provoz personálu, samostatně hygienicky chráněné provozy Jídelna a odpočinkový prostor (denní místnost) – přímé osvětlení a větrání (min. šířka chodby zaměstnanců 1200 mm).

HOTEL STEP –VSTUPNÍ PODLAŽÍ