Tišnovská lukostřelnice pod Klucaninou Spolek Odyssea Tišnov

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
MY JSME MŠ VYHLÍDKA J.K.Tyla
Hlavní akce v areálu zámku a Barok pas 2016 Zažijte Zámek ve Žďáru nad Sázavou.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
PŮJČOVNA KOL A KOLOBĚŽEK Informační centrum města Kyjova Ing. Dita Hojačová Tel.:
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Rodinné právo 1 N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2. ročníku odborného.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Moje představa o koordinované rehabilitaci Bc. Václav KRÁSA Předseda NRZP ČR.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Sekce pro školy a neziskovky Gabriela Kaločová
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/ CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
Tourism X Games Zimní Tourism X Games OBSAH 1)Kdo jsme 2)Zimní a Letní Tourism X Games )Řekli o Tourism X Games 4)Pozvání na Zimní Tourism.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Spoření ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Zdravá škola Křižánky Dotace Kraje Vysočina – MA 21, Zdraví 21
Dokument KAP MSK - obsah
Ing. Kateřina Lichtenberková
Worklife Balance ve společnosti HEINEKEN Česká republika
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Digitální učební materiál
SLABIKÁŘ DĚTSKÝCH PRÁV VY_32_INOVACE_01_10
Jak ulehčit mladým rodičům – denní péče o děti z pohledu zaměstnavatelů a rodičovských iniciativ Rosa Hochschwarzer Zemské sdružení.
KONCEPT NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Science centrum Lázně Chomutov???
Mentoring, co a jak? Václav Šneberger
univerzitní výcvikové a rekreační středisko
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Moravskoslezský kraj – využití areálu Bílá
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Vztahy mezi organismem a prostředím – ekologická přizpůsobivost organismu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radomír Hůrka.
31 Základní typy zdravotnických systémů
Občanské soudní řízení I.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Goethe-Institut Praha S knížkou do života (Bookstart) 23. října 2017
Evropský rok výchovy prostřednictvím sportu – EYES 2004
2. ROČNÍK KONFERENCE K RODINNÉ POLITICE MĚSTA OLOMOUCE,
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola, Teplice
univerzitní výcvikové a rekreační středisko
Úvod do regionu Ing. Vlastimil Veselý.
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Digitální gramotnost Informatické myšlení
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
phdr. Hana pazlarová, ph.d.
Jsem senior na sedlčansku a mám zkušenosti. Zn. Chcete je využít?
Občanské soudní řízení I.
Občanské soudní řízení I.
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Střední škola obchodně technická s. r. o.
MŠ Odborářů Pardubice Zřizovatelem mateřské školy je Statutární město Pardubice.
KINO ASTRA Vypracovali: Petr KALOuda Veronika OčAdlíková
Život bez střeva , Praha.
VY_32_INOVACE_SA4A_9 DUM 9. realizace aktivity pro 2
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
PRACHATICE VYUŽITÍ DOBROVOLNÍKŮ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH
Transkript prezentace:

Tišnovská lukostřelnice pod Klucaninou Spolek Odyssea Tišnov Václav Kappel

Odyssea Tišnov - cíle Propagace instinktivní lukostřelby Vybudování a provozování lukostřelnice dostupné široké veřejnosti Vybudování 3D lukostřeleckého parkuru. Na Moravě v současné době neexistuje stabilní 3D parkur a je jen velice málo míst, kde jsou vytvořeny podmínky pro střelbu z luku – lukostřelnice, které většinou provozují místní lukostřelecké oddíly a to pro uzavřenou skupinu členů

Proč lukostřelba ? Společné zážitky v přírodě rozvíjející jedince v mnoha směrech fyzických i mentálních. Lukostřelbě se lze věnovat v jakémkoli věku či fyzické kondici.

Lukostřelba.. Dobře funguje jako společná rodinná aktivita, kdy na tzv. 3D parkuru mohou jít společně děti s dospělými a získávat tak společné nevšední zážitky.

Realizovali za rok 2015 a 2016

V roce 2015 jsme realizovali: Přes 20 volnočasových akcí, 1500 účastníků Odbornou přednášku vicemistra Evropy v 3D lukostřelbě Tomáše Hanuše, Víkendový kurz vedený tímto odborníkem, Zkušební závod na kopci Klucanina, který ověřil naši připravenost na letošní květnové 13. kolo Českého 3D poháru v Tišnově Příměstský lukostřelecký tábor ve spolupráci se SVČ INSPIRO

V roce 2016 jsme realizovali: Přes 20 střeleckých stanovišť při akcích různých spolků, škol atd. Závod - 13. kolo Českého 3D poháru, který potvrdil jedinečnost lokality pro lukostřelbu i v návaznosti na Klucaninu Příměstský lukostřelecký tábor ve spolupráci se SVČ INSPIRO Spolupracujeme s Tišnovským Sokolem kde úspěšně funguje lukostřelecký oddíl http://lukostrelbatisnov.rajce.idnes.cz

Jedinečnost místa u letního kina Lokalita blízko města, zároveň na okraji a v přírodních kulisách Hliněný vysoký protisvah – zaručující bezpečný provoz pro lukostřelbu Roklinky (jinak těžko využitelné) – na malém prostoru je možno vytvořit střelecky zajímavé situace, různé úhly střelby s optickými klamy Klidná aktivita nezatěžující prostředí

Jedinečnost místa u letního kina Návaznost na stávající střelecké aktivity – mnoho akcí pro veřejnost či konkrétní subjekty – mrtvý prostor ožil V návaznosti na Klucaninu vhodné prostředí pro pořádání velkých lukostřeleckých závodů Lákavá nabídka v regionu Napojení na vycházky na rozhlednu, šibenici.. Ideálně doplnit o herními prvky pro děti, lezeckou stěnu, posezení s grily.. Prostor pro celou rodinu

Návrh projektu lukostřelnice Lukostřelnice určená pro širokou veřejnost, začátečníky i zkušené střelce Zázemí s mnoha terčovnicemi, možností zapůjčení vybavení Zkušení lektoři, jasná pravidla Pravidelná provozní doba Prostor pro školní výukové programy, firemní akce… Malý střelecký okruh (s 3D terči) Nejlépe doplnit i dalšími prvky pro celou rodinu

Potřebné úpravy prostoru Terénní srovnání Oplocení - vymezení střelnice v areálu Úprava zeleně – vymýcení části keřů, zajištění provozní bezpečnosti stromů Dále Poskytnutí prostoru pro zázemí v bezprostřední blízkosti areálu Potřeba dostupnosti toalet

Soběstačnost a udržitelnost Provozuje Odyssea Tišnov z minimálního vstupného střelců, soutěží a komerčněji laděných akcí, (akce pro firmy atp.)

Mapa

Přínosy Lukostřelba je trendy Lukostřelba je výjimečný sport pro „každého“ Lukostřelba je prorodinná aktivita Lukostřelba trénuje soustředění, vůli, vede ke zklidnění mysli a může sloužit jako biofeedback Maximálně využije prostor mezi akcemi MěKS Na Moravě v současné době neexistuje stabilní 3D parkur a je jen velice málo míst, kde jsou vytvořeny podmínky pro střelbu z luku Určením místa pro lukostřelbu předejdeme neorganizovanému střílení v okolí

Václav Kappel, Spolek Odyssea Tišnov tel Václav Kappel, Spolek Odyssea Tišnov tel. 733 155 835, lukostrelbatisnov@gmail.com http://odyssea.tisnov.cz/ http://lukostrelbatisnov.rajce.idnes.cz/ Naše aktivity podporuje: