FCHT – Informatika a Chemie

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Web Michal Žůrek Jak se na něj dívám já..
Advertisements

Přístupnost jako komplexní problematika eGovernmentu Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany.
Nekupujme si jejich životy! Martin Balvín Matěj Dvořák Pavel Kořínek.
Law-ref.org Kryštof Dibusz VŠCHT Praha FCHT – Informatika a Chemie 2. ročník
Vedoucí práce a první programátor: David Vurbs Druhý programátor: Dominik Walta Tvůrce dokumentace: Adam Novák, Prezentátor: David Malát 2012/2013.
Projektový týden v primě Projektový týden v primě.
XML, RDF a Dublin Core Petr Žabička
– personální server Dobrý den, dovolujeme si Vám touto cestou představit personální server HledámPráci.cz. HledámPráci.cz.
ČINNOST AD-HOC PRACOVNÍ SKUPINY EVROPSKÉ RADY PRO REACH Karel Bláha Odbor environmentálních rizik Ministerstvo životního prostředí.
FCHT – Aplikovaná Informatika v Chemii
Informatika pro 5. ročník
PATENTY, PATENTOVÉ DATABÁZE, SPOLUPRÁCE S PRŮMYSLEM Synergie, Pavlov Kamil Mareš.
FCHT – Aplikovaná Informatika v Chemii
5 jazykových mutací Celkem návštěvníků měsíčně Provozováno 8 státy (US, AUS, UK, IT, POL, HU,NEM,SPA)
Aplikovaná informatika Zimní semestr 2013/2014. Ing. Bohuslav Růžička, CSc. tajemník katedry K101 kancelář: 215 tel
Bodový systém Kryštof Dibusz VŠCHT Praha FCHT – Informatika a Chemie 3. ročník
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_245 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Law-Ref Elektronická databáze mezinárodních smluvních dokumentů Kryštof Dibusz VŠCHT Praha FCHT – Informatika a Chemie 3. ročník
Zájmena Mgr. Renata Nogolová
Clovek se nekdy pta proc...???
VTÚLaPVO – Technická dokumentace Odkaz na Technická dokumentace
Petr Šmíd Obsah prezentace Co je to XML ?
REACH Současný stav legislativního procesu Karel Bláha Odbor environmentálních rizik Ministerstvo životního prostředí Kouty n. Desnou,
PREZENTACE Simona Boorová 4. A
Pro 5. ročník INTERNET. Program v počítači. Prohlížíme si v něm internetové stránky. Prohlížeč / Vyhledávač.
Cukry sacharidy, glycidy. Vlastnosti Nejrozšířenější organické látky Největší podíl organické hmoty na Zemi Zdroj energie – škrob, glykogen Podpůrná funkce.
Vytvořila:Monika Hradilová. NA ÚVOD… NA ÚVOD… Přátelství a internet…Tohle téma je hodně otevřené. Na celém světě existují milióny sociálních stránek.
Warez scéna, crack. Warez, co to je? Warez je termín počítačového slangu označující autorská díla, se kterými je nakládáno nelegálně, zejména v rozporu.
Informatika pro 5. ročník Úvod do světa počítačů - Hardware.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc POČÍTAČOVÉ VIRY Co jsou počítačové viry a jak se proti nim bránit?
Inf Sociální sítě Facebook. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Motobazar halouzka. Historie naší firmy Naše firma byla založena 1. Prosince Naše firma se nachází v Bělčovicích,v malé vesničce u Dačic.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Internetové stránky Co se všechno naučíme???
Univerzitní informační systém III., Lednice 2004 Vývoj a koncepce nového univerzitního webu Ondřej Kudlík
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 Geneticky Modifikované Organismy André van Loon VROM-Inspektorát.
Ing. Ladislav Friedrich, CSc. Prezident Svazu zdravotních pojišťoven ČR Nákupy léčivých přípravků a zdravotnických prostředků do nemocnic.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ MY FUTURE CAREER.
Randstad Java Academy vše o kurzu Gabriela Hrbáčková Director Randstad Professionals.
Nové učebnice pro výuku obecné chemie a angličtiny pro chemiky
INTERNET Pro 5. ročník.
Informatika pro 5. ročník
EU_62_B_sada 1_06_M_Příkaz k úhradě_Poliačíková
KCH/SWMOS.
KOZA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Co znamena Byt silny ?.
FCHT – Informatika a Chemie
Prof. MUDr. Milan Macek ml., DSc Ústav biologie a lékařské genetiky
Zaměstnávání osob se zdravotním postižením Bakalářská práce Tereza Veselá Personální management v průmyslových podnicích Masarykův ústav vyšších studií.
Citační etika a základní pravidla citování informačních zdrojů
Informatika I – Cvičení 2.
Informatika I – Cvičení 2.
Inf Ovládání operačního systému
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Chemie 8. ročník
Nový web Souborného katalogu ČR
Přednáška Jan Dvořák.
Plný text publikačních záznamů
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Bc
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Tkaniny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Základní škola Moravičany 2015/2016
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měření objemu pevných látek
ANOTACE Materiál je určen pro žáky 3. a 4. ročníku. Patří do vzdělávací oblasti Jazyk a jazyková komunikace. Žáci procvičuji vyjmenovaná slova po M a slova.
Inf Rastová a vektorová grafika
Jak na prezentaci? Každý bude mít 5 minut na prezentaci vědeckého článku s tématem ekologie a Vaši kolegové a vyučující budou mít 2-3 minuty na otázky.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám
Gymnázium Na Vítězné pláni, Praha 4
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Hospodaření fiktivní firmy s využitím MS Excel
PŘÍRODNÍ POMĚRY ČR – ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Transkript prezentace:

FCHT – Informatika a Chemie Web portal REACH Kryštof Dibusz VŠCHT Praha FCHT – Informatika a Chemie 3. ročník email: dibuszk@vscht.cz Kdo jsem..... V nasledujicich 15 minutach, bych Vam chtel predstavit muj projekt, ktery uz delam od 2. semestru. Jmenuje se Law-Ref, ale nazval jsem ho law-ref.org aby bylo zrejme, ze se jedna o internetovou projekt a zaroven je z nazvu zrejme kde ho najdete.

Osnova Úvod - o projektu, jeho cíle Co je to REACH Použité technologie Metodika práce Výsledky a diskuse Závěr Plány do budoucna Tady mam takouvou strukturu jakym smerem se bude prednaska ubirat. Zaprve, zadruhy ....... .

Introduction Web portal REACH Transformation of REACH Regulation Interactvie features Projekt vznikl cca. pred rokem a pul, z hlavy koho jineho nez Mily. Prvotni a v podstate stale trvajici zamer, byl sjednotit smlouvy tykajici se mezinarodniho prava. Predelat je, opravit chyby, propojit je mezi sebou, dohledat k nim dalsi data, vtvorit slovnik. Hlavni slia projektu mela byt ve sjednocení – nashromazdit spoustu smluv z ruznych databazi a sjednotit je vsecky na JEDNO misto. Usnadneni prace uzivatelum. Nemusi hledat jinde. Samozrejme je vse delane anglicky, takze projekt funguje mezinarodne. Dalsi cil – naucit me xml a ukazat svetu jak mocny je xml nastroj. Co se pomoci nej da udelat, vyhody oproti obycejnym textovym smlouvam, ktere ukazu pozdeji. A taky nemene podstatna, byla reklama pro nas obor, aby bylo vydet co vsechno se da dokazat.

About REACH European Union Regulation 1907/2006 Adopted – December 18, 2006 Entry into force – June 1, 2007 Repealing of 40 Directives and Regulations Improve human health and environment Best Available Technologies (BAT) Databaze = vsecko pohromade, najednou Anglicky = svetovy jazyk, neni omezenou jaykove Vetsi pravdepodobnost, ze to u nas bude bez chyb. protoze cerpam a porovnavam vice zdroju Propojenost = article ref Keywords = terms, diky nim se daji najit smlouvy se spolecnejma keywords, neob jen articly se spolecnym keywordem v ramci jedny smlouvy Rozdelni podle keywordu neni stejny jako podle keywords!!! Definice = jsou to jiny nez normalni, jsou pravnicky, to je velkej rozdil

Transformation technologies XML DTD, Relax NG XSLT Python PDF

Work flow PDF to XML Document separation Final XMLdocument

Results and Discussion REACH transformation Law-Ref Demonstration of electronic version

Conclusion Transformation into electronic form Implementation into Law-Ref database XML, XSLT, Python Annexes Separated web portal