WORDPAD Textový dokument.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentace pro kurz INFORMATIKA
Advertisements

Olomouc, únor 2012.
Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
Informační a komunikační technologie
MS WORD II. ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
Vzhled prezentace - šablony
Formátování dokumentu O. Kánský 2011 Vyberte svůj textový editor Writer OpenOffice.org Word XP Microsoft Office Word Microsoft Office.
Word 2007 se na rozdíl od předcházejících verzí ovládá pomocí pásu karet, který najdete v horní části obrazovky. Pás je rozdělen na jednotlivé karty,
VY_I/2_INOVACE_64_WordPad
IT začátečníci - Word Modul 3.
Maturitní otázka č. 12 Kristýna Kaňovská 4. A.
Formátování textu. Odstavce  tvoříme párovou značkou  text bude od ostatního textu oddělen Konec řádky  nepárová značka způsobuje ukončení řádku a.
Textový editor 11 Styly.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Téma: CorelDRAW - Textové objekty - 7. díl
Word Textový editor.
Word – Zásady psaní textu
Textový procesor (MS Word)
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
 Microsoft Word  Je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.
TEXTOVÝ EDITOR.
Formátováním textu se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného textu,
Referát č.13 Textový editor (struktura textu – přiřazení stylu, formátování (vzhled) textu, změna stylu, typografická a estetická pravidla)
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základy práce v textovém editoru Autor: Jaroslav.
Cvičení 1 - Řešení příkladu Zadání viz: cv1_samostatne.doc.
Grafická podoba ŠVP Platí pro: MS WORD OpenOffice.org v jakékoli verzi.
Word – styly Ing. Bohumil Bareš. Co je to styl Jednoduše řečeno, styl je souhrn vlastností odstavce, který lze aktivovat pouze jediným krokem. Jinými.
MATURITNÍ OKRUH Č. 12 TEXTOVÝ EDITOR
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
Formátováním odstavce se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného.
Snímek 1 Word2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft Office Word část.
Textové editory Výhody využití počítače k psaní textů Co jsou textové editory? Textový editor WriterSpuštění editoru Okno programu Writer.
Malování.
Textový editor MICROSOFT WORD.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
POWER POINT 2 Vzhled prezentace - formátování
Textový editor.  Sada formátování, pomocí které lze rychle změnit vzhled textu, tabulek, …  Základ pro tvorbu rozsáhlých dokumentů  Důležité pro tvorbu.
Je to soubor programů, určených nejen pro práci v kanceláři.
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Lokální úpravy Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
PROSTŘEDÍ MICROSOFT WORD 2003
VYTVÁŘENÍ e-LEARNINGOVÝCH MATERIÁLŮ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Formátování dokumentu
Kopírování textu, formátování odstavce. Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_18-03 Název školy Střední průmyslová škola.
Snímek 1 PowerPoint2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft PowerPoint 2016 – 1. část
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word.
PRACUJEME S TEXTY TEXTOVÉ EDITORY
VY_32_INOVACE_7_7_MS Excel-grafická úprava buňky
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Pro rychlý způsob formátování textů a následné vytváření obsahu
Program MALOVÁNÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Tabulkový procesor Formát buňky
Odstavec a jeho formát Autor: Mgr. Jiří Maršík
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
FORMÁTOVÁNÍ DOKUMENTU
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
ZNALOST IKON VE WORDu Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Transkript prezentace:

WORDPAD Textový dokument

WORDPAD WordPad je základním textovým dokumentem pro úpravu textu. WordPad najdeme v základní výbavě WINDOWS, nachází se v nabídce START, VŠECHNY PROGRAMY, PŘÍSLUŠENSTVÍ. V tomto dokumentu můžeme měnit styl písma, jeho velikost, barvu, zvýraznění, vkládat obrázky a provádět další jednoduché úpravy.

WORDPAD

WORDPAD

Okno programu WORDPAD Panel nástrojů Panel nabídek Formátovací panel Pravítko

Formátování textu 2) Změní velikost písma na zapsanou hodnotu 3) Postupně mění velikost písma 1) Změní styl písma 4) Zmenší nebo zvětší odsazení od okraje 7) Zapíše horní nebo dolní index 6) Přeškrtnutí písma 5) Řez písma: B – Tučně I – Kurzíva U - Podtržení

Formátování textu 2) Řádkování Umožní nastavit velikost mezer mezi řádky nebo odstavci 3) Vloží objekt – tlačítko, které může otevřít další dokument, například Word, Excel Power Point apod. 1) Otevře nabídku s odrážkami nebo číslováním textu 6) Umožní vložit obrázek, který je uložen v počítači 4) Zarovnání textu: - Zarovnání zleva - Zarovnání na střed - Zarovnání zprava - Zarovnání do bloku 5) Odstavec Umožňuje nastavit parametry odstavce, jako je odsazení od okraje, velikost mezer mezi řádky, zarovnání, tabulátory atd. 8) Vloží datum a čas ve vybraném formátu 7) Otevře program malování, ve které lze vytvářet grafické obrázky.

WORDPAD - ZOBRAZIT Zapne nebo vypne pravítko a stavový řádek Umožní nastavení zalamování řádků a nastavení měrných jednotek pravítka Přiblíží nebo oddálí pracovní plochu Vrátí poměr zvětšení nebo zmenšení na optimální velikost

WORDPAD panel nabídek Krok Zpět, Krok Vpřed Uložit Otevře nový prázdný dokument Otevře uložený dokument Uloží otevřený dokument Umožní uložit dokument v jiném formátu Umožní vytisknout otevřený dokument Umožní upravit vzhled stránky (Formát, zdroj, orientace, okraje apod.) Umožní odeslat dokument pomocí e-mailu Ukončí otevřený dokument