LA FAMILIA LA FAMILIA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
LA FAMILIA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
Advertisements

EL ASPECTO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
RODINA Maminka a tatínek jsou mí rodiče.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785. Provozuje.
Presente de ESTAR + GERUNDIO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu
PŘÍBUZENSKÉ VZTAHY Vypracovala: Mgr. Miloslava Tremlová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Název Vztahy v rodině   Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo
Tvorba přednastavení úprav fotografie v Adobe Lightroom Základní popis tvorby přednastavení úprav Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Rodokmen Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Uložení fotografie v Adobe Photoshop Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického.
Slabiky la, lo, le, lu, li Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Zorková. Dostupné z Metodického portálu
Čtení s porozuměním Interaktivní prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785. Provozuje.
PRÉTERITO INDEFINIDO VERBOS REGULARES
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Ořez fotografie v Adobe Photoshop Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického.
EL TIEMPO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
Výběr pomocí nástrojů v Adobe Photoshop Základní práce s výběrem dané oblasti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka.
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měřidla délky Číslo DUM: III/2/FY/2/1/3 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast: Fyzikální veličiny.
Los pronombres del objeto directo
PROFESIONES Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785. Provozuje.
RODINNÉ VZTAHY Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_01_RODINNÉ VZTAHY Téma: OBČANSKÁ.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
PROBLEMAS DE SALUD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Úpravy fotografií v Adobe Lightroom II.
Štětce v Adobe Photoshop
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
EL CUERPO HUMANO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
STUPŇOVÁNÍ PŘÍDAVNÝCH JMEN
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Transformace obrazu v Adobe Photoshop
Úpravy fotografií v Adobe Lightroom II.
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
Základy maskování v Adobe Photoshop
ZÁJMENA NEURČITÁ A ZÁPORNÁ
Úpravy fotografií v Adobe Lightroom I.
ČASOVÁNÍ PRAVIDELNÝCH SLOVES VE ŠPANĚLŠTINĚ
Preposiciones de lugar
Písmo v Adobe Photoshop
Adobe Photoshop Lightroom
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
Barevné prostory v Adobe Photoshop
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Import fotografií v Adobe Lightroom
SER ESTAR HABER Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
Sada 2 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Výběr pomocí nástrojů v Adobe Photoshop
SER ESTAR HABER Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
POROVNÁVACÍ VÝRAZY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Vrstvy v Adobe Photoshop I.
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Hledání obrázků Děti mají za úkol najít v každém listu daný počet obrázků. Po nalezení je mohou vybarvit. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Slabiky lu, le, li, lo, lá, lí Metodický komentář:
Jak to asi vypadá doma? Sleduj obrázky a povídej.
Soubor interaktivních her z matematiky I.
PUZZLE P Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, ve kterém podnebném pásu se vyskytují obilniny zmíněné v prezentaci (pšenice, žito, ječmen, oves). 2) Vyznač.
Pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Export fotografií v Adobe Lightroom
Nový dokument v Adobe Photoshop
Zaokrouhlování na desítky a stovky
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Sčítání, odčítání, násobení a dělení celých čísel.
Transkript prezentace:

LA FAMILIA LA FAMILIA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802–4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV). 1

PROJEKT MŠMT Název projektu školy Vybavení odborných učeben moderními technologiemi Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0432 Anotace La familia Klíčová slova Madre, padre, hijo … Předmět Španělský jazyk Autor Mgr. Eva Šimonková Jazyk Druh učebního materiálu Prezentace, výklad, pracovní list Potřebné pomůcky PC, interaktivní tabule Cílová skupina Studenti střední školy Druh interaktivity Výklad pomocí prezentace, procvičení Zdroje Seznam viz poslední strana

Popis: Po vysvětlení problematiky a uvedení příkladů následuje procvičení. Studenti odpoví. Po kliknutí se objeví správná odpověď.

VOCABULARIO BÁSICO LA FAMILIA RODINA EL MARIDO MANŽEL LA MUJER MANŽELKA EL PADRE OTEC LA MADRE MATKA LOS PADRES RODIČE EL HIJO SYN LA HIJA DCERA LOS HIJOS DĚTI EL ABUELO DĚDA LA ABUELA BABIČKA LOS ABUELOS PRARODIČE

EL NIETO VNUK LA NIETA VNUČKA LOS NIETOS VNOUČATA EL TÍO STRÝC LA TÍA TETA LOS TÍOS STRÝC S TETOU EL PRIMO BRATRANEC LA PRIMA SESTŘENICE EL SOBRINO SYNOVEC LA SOBRINA NETEŘ EL CUŇADO ŠVAGR LA CUŇADA ŠVAGROVÁ

LA FAMILIA HIJO HERMANO HIJA HERMANA PADRE MADRE MARIDO MUJER

ABUELO NIETA ABUELA

¿QUIÉN ES? ES HIJO DE TU HIJO ES HIJO DE TU PADRE ES HERMANO DE TU PADRE ES HIJO DE TU TÍO ES PADRE DE TU PRIMA ES MADRE DE TU PADRE ES HIJO DE TU ABUELO ES NIETO DE TU ABUELA ES MARIDO DE TU MADRE ES MUJER DE TU ABUELO NIETO HERMANO TÍO PRIMO TÍO ABUELA PADRE/TÍO HERMANO/TÚ PADRE ABUELA

TÚ ERES EN EL CENTRO COMPLETA EL RESTO 3. 4. abuelo abuela 1. 6. 2. 5. padre madre tía tío 9. 8. 14. cuňada hermano marido primo 7. 11. 10. 12. sobrina hijo nuera 13. nieta

Zdroje: Obrázek 1: [cit. 2013-12-11]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File%3AFilipino_family.jpg> Autor: Henry Lopez (Own work) Obrázek 1: [cit. 2013-12-11]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File%3APeek-a-boo_(185009601).jpg> Autor: Steve Evans from Citizen of the World