Zástupce Zástupce souboru (anglicky file shortcut) je v informatice typ souboru používaný v systému Microsoft Windows. Umožňuje odkazovat na data, která.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání v eGonCentru ORP Boskovice
Advertisements

Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Pracovní plocha Pracovní plocha : Tlačítko start
WINDOWS. Po spuštění se objeví pracovní plocha. Pracovní plocha – má barvu, kterou můžeme měnit. Můžeme na ni dát i obrázek.
MS Windows.
X EXEL.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: listopad.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: listopad.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Modul 2 : Práce s počítačem a správa souborů. Rada úvodem - Internet ví všechno, zkuste a
Maturitní otázka č. 12 Kristýna Kaňovská 4. A.
Power Point– pracujeme se snímky
Základní pojmy v informatice –II.
Průzkumník Program pro práci se soubory. Otevření Buď přímo na ploše, nebo otevřít libovolnou složku (např. dokumenty) a kliknout na záložku „složky“.
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
TEXTOVÝ EDITOR.
Mgr. Karel FischerSchránka1 Schránka Schránka je část paměti windows, do které si můžeme nějaké soubory ( data) vložit a poté si je můžeme ze schránky.
Je to program (aplikace), který slouží k úpravám prostého textu.  Na rozdíl od textových procesorů, se kterými se často pletou, postrádají textové editory.
Základní operace v OS 2011.
VY_32_INOVACE_E3-09 KRESLÍME VEKTOROVOU GRAFIKOU III. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU KRESBY VEKTOROVOU.
OPERAČNÍ SYSTÉM WINDOWS
Mgr. Karel FischerKopírování a přesouvání textu1 Schránka je část paměti Windows, do které dočasně můžete schovat text, obrázek i jiný objekt. Obecný postup.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Kopírování a přesun VY_32_INOVACE_10_2_05_AP.
VY_III/2_INOVACE_40_Schránka ve Windows Schránka ve Windows Miroslav Kaňok.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systém MS Windows Základní operace.
Práce se složkami Složky slouží k přehlednému uspořádání dat Můžeme do nich ukládat různé programy, hudbu, fotky… Lze jich vytvořit libovolné množství.
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Anotace Žák dokáže označit text do bloku v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže označit text různými způsoby Speciální.
Textový editor MICROSOFT WORD.
Editace textu O. Kánský Editace textu Psaní textu – vložení posloupnosti znaků Znaky –Tisknutelné znaky písmena, číslice, interpunkční znaménka,
Pro vytvoření textového pole je k dispozici speciální nástroj, který najdeme na kartě Vložit - Textové pole. Je to tlačítko Textové pole : když je stiskneme,
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
HROMADNÉ PŘEJMENOVÁNÍ SOUBORŮ POMOCÍ PROGRAMU TOTAL COMMANDER Vytvořil: Petr Šolín.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Práce s dokumenty VY_32_INOVACE_10_2_02_AP.
Základy práce s počítačem – lekce III. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Základy ovládání operačního systému Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Mgr. Karel FischerOkno1Okno Vše ve Windows se spouští do oken. Každé okno se skládá z jednotlivých prvků : Titulkový pruh – slouží k optickému rozlišení.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. Tabulkové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: 2.
Základy práce s OS Windows
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Úvod do práce ve Windows Autor: Mgr. Aleš Kozák.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 kopírování a vkládání
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Soubory a složky
Corel PHOTO-PAINT Úloha 3 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
IrfanView (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Počítačová grafika Zoner Callisto – tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Inf Složky, soubory a objekty. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
PRÁCE NA PLOŠE PC VY_32_INOVACE_08
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Pracovní plocha, okno, schránka
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
ZONER CALLISTO Ovládání programu
Digitální učební materiál
Správa dat, operace s adresáři, vytvoření složky
Důležité pojmy pro práci s operačním systémem Windows
Informační a komunikační technologie
PRÁCE SE SLOŽKOU VY_32_INOVACE_09
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Tvoření složek a zástupců
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Malování - uložení a otevření obrázku
Použití pravého a levého tlačítka myši
Transkript prezentace:

Zástupce Zástupce souboru (anglicky file shortcut) je v informatice typ souboru používaný v systému Microsoft Windows. Umožňuje odkazovat na data, která jsou uložena v jiném adresáři, než samotný zástupce souboru. Sám o sobě je zástupce souboru malý soubor, který obsahuje kromě cesty k cílovému souboru i bitmapu počítačové ikony, která je zobrazena v grafickém uživatelském rozhraní.

Práce s objekty Objekty můžeme například vytvářet, kopírovat, přesouvat a nebo mazat. Vytváření (složky) je většinou dostupné pomocí tlačítka na panelu nástrojů, nebo pomocí volby v nabídce. K vytvoření dokumentu dojde většinou při jeho uložení na disk z aplikace, pomocí které byl tento dokument vytvořen. Kopírování a přesun objektu je možné jeho přetažením mezi otevřenými okny složek, využitím schránky nebo odesláním objektu do stanoveného umístění. Označení více objektů je možné pomocí myši a využitím kláves Ctrl (označení objektů, které nejsou vedle sebe) a Shift (označení sousedních objektů). Odstranění (smazání) objektu, obnovení objektu Odstranění objektu probíhá dvoustupňově: 1. Odstranění objektu z místa, kde se nacházel. Takto odstraněný objekt systém umístí do Koše. (zabírá tedy stále místo na disku) 2. Vysypání Koše. Tím (téměř) definitivně objekt z disku odstraníme.

Označení Objektů Označit vše : Na označení všech souborů na jednou použijeme klávesou zkratku, tento způsob je vhodný pro označení všech souboru například ve složce .Nejprve si označíme jeden soubor a pak stisknem klávesovou zkratku "Ctrl"+"a" označily se všechny soubory či složky nacházející se na místě kde jste klávesovou zkratku zadaly. Označení jen některých souborů : Ted si ukážeme jak označit né všechny soubory najednou ale jen část, musí být však u sebe. Takže klikneme na volné místo a nepouštíme (klik držíme) a tahem myší označíme část souborů které chcem. Označení na přeskáčku : Označení na přeskáčku je dobré když chcete označit z několika souborů jen fakt ty co si vyberete. Při označování zmáčkneme a držíme klávesu "Ctrl" a jednotlivě klikáme na soubory které chceme mít označené :-), pokud by jste se spletly a označily soubor ,který jste označil nechtěně, stačí na něj kliknout znova a on se odznačí. Nejdůležitější je držet tu klávesu, pustíme ji jenom tehdy, když už jsme označily vše co jsme chtěly.