Koncepce eGovernment Service Bus (eGSB)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JIP / KAAS / ZR aneb „Co budeme dělat
Advertisements

OD KORUPCE K INTEGRITĚ Protikorupční opatření v oblasti vzdělávání dle
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 2.
Jednotný identitní prostor a Katalog autentizačních a autorizačních služeb a jejich role v Základních registrech Ostrava Tomáš Řemelka Novell.
JIP / KAAS / ZR aneb „Co budeme dělat?“
Jeden cíl, společná cesta Ministerstvo vnitra České republiky Postup projektu CZECH POINT.
SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ Listopad CÍL PREZENTACE 1.Jak vznikl nový úřad 2.Proč nový úřad vznikl.
9. května 2012 Praha. Chci-li rozhodnout o tom jak a co mám měnit, zlepšovat, modernizovat, musím vědět PROČ TO DĚLÁM a PRO KOHO. Tedy znát ÚČEL……
9.Národní konference kvality ve VS Ing. Kamil Rajsigl, vedoucí Organizačního odboru Magistrátu města Brna Kvalita v základních územně samosprávných celcích,
Organizace Státní správy
Vzdělávání v oblasti základní registrů a dalších kmenových projektů eGovernmentu Mgr. Monika Pálková, odbor veřejné správy a eGovernmentu MV ČR.
E-Analýza bezpečnosti v Uherském Hradišti 10. Národní konference kvality ve veřejné správě Únor 2014.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Novinky na webovém serveru Ministerstva vnitra
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Působnost Ministerstva vnitra a jeho role systému povolování obchodu s vojenským materiálem Mgr. Milena Bačkovská Odbor bezpečnostní politiky.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
Setkání implementátorů ORP Nastavení systému komunikace s MV Sekce pro informatiku a eGovernment Vrchní ředitel sekce: Ing. Jaroslav MrázSekce.
1 Informace k revizi Národní strategie bezpečnosti silničního provozu v roce 2008.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
ISSS 2008 VÝZKUM INFORMAČNÍCH ZDROJŮ Duben 2008 / Prezentace syndikovaného výzkumu pro vybrané Krajské úřady / Jan Tuček / STEM/MARK, a.s.
PSI a rozvoj IS J. Svoboda, MV ČR, OIVS. Národní konference – Praha 23. ledna 2008 Úvod Zákonná úprava Hodnocení stavu Veřejné informační služby Závěr.
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Implementácia Inspire v ČR Jiří Hradec. INSPIRE v ČR  Gestor transpozice: MŽP, pověřena CENIA  Spolupracuje:Ministerstvo informatiky (vnitra)  Vize.
Seminář školních metodiků prevence okresu Liberec Kateřina Gruntová, DiS.
Ekonomické informace 7. zasedání S RVŠ Praha, Jakub Fischer, předseda EK.
Státní správa Petr Machala.
Studium pro školní metodiky prevence
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Aktivita A4 - Návrh a zavedení systému.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel.
1 Gymnázia z pohledu statistických dat Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
Březen – měsíc internetu podeváté aneb Na úřad přes internet Jaroslav Winter BMI sdružení ISSS, Hradec Králové
Předsednictví ČR v Radě EU Tereza Grünvaldová Úřad vlády ČR Odbor komunikace.
1 Valná hromada Asociace vyšších odborných škol, AVOŠ Praha, 14. duben 2015 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1.
Sociální zabezpečení EU Administrativa. Administrativní komise úkoly vyřizování administrativních otázek a otázky interpretace vyplývající z tohoto nařízení.
Luděk Janík Budoucnost HYTEP. Historie HYTEP 2006 červen: MPO iniciovalo vznik H 2 platformy prosinec: Založení platformy (ČVUT FS, MEGA, ÚJV,
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Veronika Kurečková Centrum dopravního výzkumu, Brno Rehabilitační programy pro řidiče.
Spojení základních registrů s okolním světem Hradec Králové 2012.
Role MŠMT a Národní rady pro kvalifikace v procesu tvorby, posuzování a schvalování NSK Monika Pokorná.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Vznik a fungování základních registrů upravuje zákon č. 111/2009 Sb., o základních registrech Podmínky a harmonogram implementace základních registrů jsou.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_14/12_VLÁDA__MINISTŘI_PREZIDENT Téma: Vláda, ministři,
Manuál pro obce k zákonu o právu shromažďovacím. Proč? K dispozici není žádný kvalitní komentář k zákonu č. 84/1990 Sb., o právu shromažďovacím, který.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Porada škol a školských zařízení Středočeského kraje
eRecept – aktuální stav a plánovaný vývoj do
Organizační řád Městského úřadu Uherské Hradiště Příloha č
Realizace pilotního vzdělávacího kurzu pro specialisty v oblasti prevence kriminality (PK) odbor prevence kriminality Ministerstvo vnitra ČR
Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
Přijímací řízení pro školní rok 2017/2018.
Odbor hlavního architekta a Digitální transformace v České republice
EGONovi tluče srdce! Ivan Langer ministr vnitra.
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
Trendy k informační společnosti
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
ZÁKLADNÍ REGISTRY – ANEB CO NYNÍ POTŘEBUJEME VĚDĚT
Informace o plnění úkolů z Politiky územního rozvoje ČR
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Osnova I. Úvod II. Současný stav III. Právní rámec
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Veřejný ochránce práv.
Transkript prezentace:

Koncepce eGovernment Service Bus (eGSB) Ing. Ondřej Medovič odbor Hlavního architekta eGovernmentu Ministerstvo vnitra

Obsah Projekty s využitím eGSB (As Is) Projekty s využitím eGSB (To Be) Vize cílového stavu Dokumentace

Projekty s využitím eGSB (As Is) Informace o stavu projektu PATROS (pátrání po osobách a vozidlech) Pilotní projekt publikování dat Policie ČR pro využívání dat městskou policií Nyní probíhá testování připojení městské policie Brno, kde testování proběhlo v pořádku a bude se přecházet na produkční provoz. Další připojování městské policie budou následovat. Informace o stavu projektu registr zbraní Publikování dat registru zbraní pro Báňské úřady a později i pro exekutory

Projekty s využitím eGSB (To Be) Projekt na Státním ústavu kontroly léčiv (SUKL) Proběhlo jednání zástupců odboru Hlavního architekta eGovernmentu (OHA) a SUKL, které pojednávalo o využívání dat v rámci eGSB pro připravovaný projekt Projekt na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) Proběhlo jednání zástupců OHA a MŠMT k připravovanému projektu, kde by součástí projektu mělo být i publikování dat v rámci eGSB Kontrola žádostí o stanovisko dle usnesení vlády 889/2015, IROP Další jednání s jednotlivými resorty a institucemi nad projekty, kde je možné využít potenciálu eGSB

Vize cílového stavu Co je nutné pro dosažení cílového stavu Komunikace (jednání) mezi resorty a institucemi, která data chtějí publikovat a využívat Každý resort nebo instituce, která chce publikovat nebo využívat data v rámci eGSB, by si měla provést vlastní analýzu, která data je možné publikovat a která data by naopak chtěla od ostatních využívat Nedílnou součástí správného využívaní dat přes eGSB je koordinace OHA, jakožto věcného správce eGSB

Dokumentace Dokumentace k eGSB je k dispozici na stránkách MV http://www.mvcr.cz/clanek/dokumentace-egsb.aspx Nově přidána do dokumentace služba pro zápis dat

Děkuji za pozornost Ing. Ondřej Medovič odbor Hlavního architekta eGovernmentu telefon: + 420 974 817 569 e-mail: ondrej.medovic@mvcr.cz