MANUÁL VÝPOČTU JEDNOTKY SOCIÁLNÍ SLUŽBY pomocný materiál pro vyplnění

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Azylové domy. poskytují pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.
Změny v systému financování sociálních služeb od roku 2014 Sociální reforma soc. služby v bodech PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociálního.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
Základní zdravotní péče na území městské části Praha 12 s výhledem do roku 2015 Mgr. Zlatuše Rybářová Praha
Analýza fungování institutu dohod o výkonu pěstounské péče v ČR SocioFactor s.r.o.
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Nízkoprahový klub BAN! Chválit a povzbuzovat dítě je stokrát účinnější než hrozit a trestat. Orison Swett Marden.
Přístupy k péči o staré občany v zahraničí a u nás.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Magdaléna Štochlová, Aleš Lang 11. září 2013 Komunitní služby v oblasti bydlení.
Zákon o sociálním podnikání Průběžné informace o připravovaném předpisu.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Výstupy projektu „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ Kontrolní šetření kvality sociálních služeb Mgr. Blanka Mikaušová Odbor sociálních.
Výstupy projektu „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ Benchmarking sociálních služeb Mgr. Marián Svoboda AUGUR Consulting s.r.o.
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Sociální služby ve zdravotnických zařízeních ústavní péče.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
Komunitní plánování sociálních služeb ve městě Brně Bc. Monika GALKO DiS. Odbor sociální péče MMB Konference „Plánování rozvoje sociálních služeb – dobrá.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Sociální zabezpečení Sociální služby Mirka Wildmannová Katedra veřejné ekonomie Ekonomicko-správní fakulta MU BRNO.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
Chráněné bydlení. pobytová služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, včetně.
Dotační programy Ústeckého kraje
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Dětský domov a Základní škola Liptál
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Úřad práce České republiky
„Váš kraj, Váš rozpočet“
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Daň z příjmů právnických osob Silniční daň veřejnoprávních poplatníků
Podání žádosti o dotaci na rok 2018
Úvodní setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Zákon o sociálním podnikání
DĚTskÉ SKUPINy Podpora implementace dětských skupin Reg. č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/ Lenka Pejchalová Olomouc,
Nízkoprahová denní centra
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
MANAŽERSKÉ ÚČETNICTVÍ
Operační program Zaměstnanost
Správa sociálního zabezpečení
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Dostupné bydlení v Hradci Králové jako nástroj sociální práce vedoucí k sociální změně PhDr. Marek Šimůnek, MBA Magistrát města Hradec Králové ANNO,
Informace o činnosti APSS ČR
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ A INTEGRACE CIZINCŮ
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro léta v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Zpracovaly: JUDr. Petra.
Ing. Jiří Horecký, Ph.D., MBA
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Filozofie konstrukce.
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ 2. května 2018 Tato akce je.
Online databáze pro ohrožené rodiny a děti v ORP Chrudim SÍŤ POMOCI A PODPORY na Chrudimsku V RÁMCI PROJEKTU EFEKTIVNÍ ŘÍZENÍ SÍTĚ SLUŽEB PRO OHROŽENÉ.
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
Podání žádosti o dotaci na rok 2019
Regionální karty a vstup do Základní sítě pro rok 2020
Dotační řízení SK na rok 2019
DOPAD NOVÉ DRUHOLOGIE SOCiÁLNÍCH SLUŽEB NA KLASICKÉ SLUŽBY SOCIÁLNÍ PÉČE Daniela Lusková.
PRACHATICE VYUŽITÍ DOBROVOLNÍKŮ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH
Terénní krizová služba
Koncepce dostupného bydlení v Jablonci n/N
Transkript prezentace:

MANUÁL VÝPOČTU JEDNOTKY SOCIÁLNÍ SLUŽBY pomocný materiál pro vyplnění - pomocný materiál pro vyplnění Žádosti o dotaci ze Sociálního fondu statutárního města Zlína na podporu poskytování registrovaných sociálních služeb pro občany statutárního města Zlína na rok 2017

Upřesňující informace k jednotkám sociálních služeb: Za občana statutárního města Zlína (dále jen „SMZ“) se považuje osoba s trvalým bydlištěm na území SMZ. Za občana SMZ se také považuje osoba dlouhodobě pobývající na území SMZ, a to u těchto sociálních služeb: azylové domy, noclehárny, nízkoprahová denní centra, domy na půl cesty.

SMZ vychází při výpočtu vyrovnávací platby z těchto jednotek sociálních služeb - lůžkoden, bytoden, hodina, osobohodina. Přepočtený úvazek v přímé péči, který je jednou ze základních jednotek služby Zlínského kraje, nelze dostatečně dobře dělit mezi jednotlivé obce, proto se u SMZ počítá výkon pro klienty. Počet jednotek sociálních služeb a veškeré jiné informace od poskytovatelů sociálních služeb, bude statutární město Zlín a Město Otrokovice vzájemně srovnávat a kontrolovat.

Anonymní služby (odborné sociální poradenství, terénní programy, kontaktní a intervenční centra, apod.) provádí kvalifikovaný odhad návštěvnosti tak, aby se mohl podíl SMZ spravedlivě rozdělit mezi jednotlivé obce a případně obhájit. U pobytových služeb, včetně Noclehárny, je vždy počítán počet jednotek na celkovou kapacitu služby dle registru SSL. U NDC a NZDM není obvyklé, že jsou klienti z jiné obce.

Intervence a kontakty nebudou využívány, protože se jedná o jednotky, které nejsou stejné a stejně nákladné ani v rámci jedné služby. Kontakt trvá 1 minutu i 20 minut, Intervence může trvat 30 minut i 4 hodiny, a proto jsou pro účely výpočtu dotace na lokální úrovni nepoužitelné. DOPORUČENÍ – sledujte u každého jednotlivého klienta docházku.

SMZ reflektuje pouze na čtyři cílové skupiny uživatelů: Senioři Osoby se zdravotním postižením Osoby ohrožené sociálním vyloučením Rodiny s dětmi

Poskytuje-li sociální službu ve více formách (např Poskytuje-li sociální službu ve více formách (např. ambulantní a terénní) – volte formu PŘEVAŽUJÍCÍ (je takto zavedena v aplikaci KISSoS Zlínského kraje) – nesnažte se jednu sociální službu rozepisovat do více forem. Jednotky sociálních služeb za všechny formy sečtěte. Poskytujete-li sociální službu pro více cílových skupin – volte opět tu PŘEVAŽUJÍCÍ (je takto zavedena v aplikaci KISSoS Zlínského kraje) – nesnažte se uživatele sociální služby rozepisovat do více cílových skupin. Počty uživatelů však sečtěte za všechny cílové skupiny.

Předpokládaný počet jednotek sociální služby občanů SMZ je výkonové měřítko sociální služby, k jehož zajištění se poskytovatel sociální služby zavazuje. UPOZORNĚNÍ: Při vyúčtování dotace bude splnění Předpokládaného počtu jednotek sociální služby občanů SMZ kontrolováno. Pokud budou předpokládané počty jednotek splněny na méně než 80 %, bude finanční podpora snížena (tato skutečnost je upřesněna ve Výzvě).

Výpočet jednotky sociálních služeb LŮŽKODEN - jednotka pobytových forem a nocleháren (ambulantní forma) 1 lůžko obsazené po dobu 1 dne, výpočet vychází z kapacity zařízení dle registru SSL. Příklad výpočtu lůžkodne: Domov pro seniory má dle registru 20 lůžek. Rok má 365 dnů. Celkový počet jednotek je 20 x 365 = 7 300 lůžkodnů. Z toho poskytovatel vypočítá, kolik jednotek vyčerpají uživatelé SMZ.

Příklad výpočtu dotace - Domov se zvláštním režimem: Celkový rozpočet služby 11 680 000 Kč (:) celkový počet jednotek 7 300 lůžkodnů (tj. 20 lůžek x 365 dnů) = 1 600 Kč/lůžkoden. Podíl SMZ* je 3% = 1 600 x 0,03 = 48 Kč/lůžkoden. Maximální podíl SMZ* je však 41 Kč/lůžkoden. Počet jednotek pro občany SMZ je 730 lůžkodnů (2 klienti po celý rok, tj. 2 x 365 dnů). Výpočet dotace 41 x 730 = 29 930 Kč. * Podíl SMZ a Max. podíl SMZ jsou orientační.

BYTODEN - jednotka pobytových forem azylových domů pro rodiny s dětmi 1 byt obsazený po dobu 1 dne, výpočet vychází z kapacity zařízení dle registru SSL. Příklad výpočtu bytodne: Azylový dům má dle registru 8 bytů. Rok má 365 dnů. Celkový počet jednotek je 5 x 365 = 1 825 bytodnů. Z toho poskytovatel vypočítá, kolik jednotek vyčerpají uživatelé SMZ.

Příklad výpočtu dotace – Azylový dům pro rodiny s dětmi: Celkový rozpočet služby 2 400 000 Kč (:) celkový počet bytodnů 1 825 (tj. 5 bytů x 365 dnů) = 1 315 Kč/bytoden. Podíl SMZ* je 9 % = 1 315 x 0,09 = 118,35 Kč/bytoden. Maximální podíl SMZ* na jednotce je 129 Kč/bytoden. Počet jednotek pro občany SMZ je 730 bytodnů (2 byty po celý rok, tj. 2 x 365 dnů). Výpočet dotace 118,35 x 730 = 86 395,50 Kč. * Podíl SMZ a Max. podíl SMZ jsou orientační.

HODINA - jednotka terénních forem a odborného sociálního poradenství (ambulantní forma) 1 hodina v přímé péči/poradenství - cesta, příprava a administrativa spojená s výkonem služby se nepočítá, protože je zahrnuta v sazbě za jednotku, pro účely výpočtu dotace se uvádí předpoklad hodin přímé péče, nerozlišuje se, zda se jedná o kontakt nebo intervenci. Příklad výpočtu hodiny terénní formy: Služba má 3,5 úvazků pracovníků. V přímé péči vykáže celkem 886 hodin na jeden úvazek, tj. 886 x 3,5 = 3 101 hodin služby. Z toho poskytovatel vypočítá, kolik jednotek vyčerpají uživatelé SMZ.

Příklad výpočtu dotace – Pečovatelská služba: Celkový rozpočet služby 1 240 000 Kč (:) celkový počet jednotek 3 100 hodin = 400 Kč/hodinu (cena za jednotku služby ). Podíl SMZ* na jednotce služby je 20 % = 400 x 0,2 = 80 Kč/hodinu. Maximální podíl SMZ* je 177 Kč/hodinu. Počet jednotek pro občany SMZ je 3 000 hodin. Výpočet dotace 80 x 3 000 = 240 000 Kč. * Podíl SMZ a Max. podíl SMZ jsou orientační.

OSOBOHODINA - jednotka ambulantních forem 1 osoba po dobu 1 hodiny v přímé péči – administrativa, příprava a podobné činnosti se nepočítají, protože jsou zahrnuty v sazbě za jednotku, pro účely výpočtu dotace se uvádí předpoklad osobohodin, tedy plánovaná doba přítomnosti uživatele ve službě, nerozlišuje se, zda se jedná o kontakt nebo intervenci .

Příklad výpočtu osobohodiny: 1 osoba je ve službě celkem 5 hodin denně, nebo-li 5 osobohodin. Je-li 5 osob v těchto službách a každá stráví ve službě 5 hodin denně, je to 25 osobohodin (5 osob x 5 hodin). Uživatel, který ve službě stráví v průměru 40 hodin (40 osobohodin) za měsíc, takto ve službě stráví 480 osobohodin za rok (12 x 40 = 480).

Jestliže z docházky za předcházející rok vyplývá, že uživatel strávil ve službě v průměru 100 hodin/měsíc, je to 1 200 osobohodin/rok. Když je takových uživatelů 15, je to 15 x 1 200 = 18 000 osobohodin. Z těchto celkových jednotek (osobohodin) poskytovatel vypočítá počet osobohodin pro občany SMZ. Př.: Služba má 3 uživatele ze Zlína. V sociální službě stráví jeden z nich v průměru 150 hodin/měsíc, druhý 30 hodin/měsíc a třetí 50 hodin/měsíc. Pak je to celkem (150 + 30 + 50) x 12 měsíců = 2 760 osobohodin/rok.

Příklad výpočtu dotace – Kontaktní centrum: Celkový rozpočet služby 1 200 000 Kč (:) celkový počet jednotek 2 400 osobohodin (tj. cca 10 uživatelů za den, kteří stráví ve službě v průměru 1 hodinu) = 500 Kč/osobohodina. Podíl SMZ* je 35 % = 500 x 0,35 = 175 Kč/osobohodina. Maximální podíl SMZ* na jednotce je 176 Kč/osobohodina. Počet jednotek pro občany SMZ je 360 osobohodin. Výpočet dotace 175 x 360 = 63 000 Kč. * Podíl SMZ a Max. podíl SMZ jsou orientační.

Poskytovatelé sociálních služeb s nadregionální působností (Pověření MPSV) budou při výpočtu dotace počítat s rozpočtem i s jednotkami sociálních služeb, které poskytují na území Zlínského kraje.

KONTAKTY Administrace Sociálního fondu SMZ: Mgr. Alena Podaná Tel.: 577 630 845, e-mail: alenapodana@zlin.eu Ekonomika Sociálního fondu SMZ: Ing. Jana Ryšková Tel.: 577 630 802, e-mail: janaryskova@zlin.eu