Mobilní Telefony Tereza Čížová Htc Sony Lenovo Huawei

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DIAL – UP ISDN ADSL kabelová televize bezdrátové (WiFi) mobilní
Advertisements

Můj mobilní telefon Nokia 6303 classic.
Komunikace – telefonování
Můj mobilní telefon Nokia X2.
INFORMATIKA 8 Mobilní telefon
Den s Fleetem Nokia Tomáš Hampl 9. června Obsah Nokia CK-100 Nokia CK-300 Nokia CK-600 Závěr.
HARDWAROVÉ POŽADAVKY NA MULTIMEDIÁLNÍ POČÍTAČ
* Mobilní telefon (hovorově mobil) je elektronické zařízení, které umožňuje uskutečňovat telefonní hovory jako normální telefon, jehož uživatel však není.
Internet - historie.
MOBILNÍ TELEFONY.
Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Technologie a možnosti rozvoje mobilních sítí Jiří Peterka.
Informatika Internet.
Kde jsme dnes a kam půjdeme zítra? Patrick Zandl – Pipeline a.s.
Vytvořila Eliška Horáková
Technologie GPRS >Roman Slowioczek Specialista pro GPRS technologii Oskar.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Seznámení s internetem Autor:
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Mobilní trh v číslech Internet Advertising Conference 2011 Pracovní skupina pro mobilní reklamu.
Tomáš Václav, manažer produktového marketingu V Praze dne 23. září 2008 Internet v mobilu, nebo mobilní Internet?
SonyEricsson W550. Nejstarší z řady Walkman Technické parametry Rozměry: 93 x 46.5 x 22.5 mm Rozměry: 93 x 46.5 x 22.5 mm Sítě: GSM 900/1800/1900 MHz.
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
Mobilní telefonní síť GSM
Připojení k internetu (GPRS-EDGE-CDMA a Wi-Fi)
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
Základní pojmy v informatice
ISDN a jeho využití Petra Sedlinská 4.I.
INTERNET Filip Fiala, 4C.  Internet je globální systém vzájemně propojených počítačových sítí. (World Wide Web)  Pro vzájemnou komunikaci v síti se.
NEBOLI. Pojem elektronické bankovnictví Podstatou je elektronické jednání mezi klientem a finanční institucí. Podstatou je elektronické jednání mezi klientem.
Tablety (mobilní zařízení)
Střední škola teleinformatiky Ostrava
Peněžní ústavy Petr Machala. 1.Každá domácnost, firma i stát musí každý měsíc platit řadu služeb. a)Které provozní náklady platíte u vás doma? b)Jakým.
Poslouchat hlas zákazníka
Mobilní komunikace ve státní správě a samosprávě Možnosti využití mobilních sítí pro komunikaci s občany a a správními orgány.
Tato prezentace byla vytvořena
Tato prezentace byla vytvořena
GSM.
1. 2 Zabezpečená mobilní komunikace 3 Private Circle chrání Vaši komunikaci před odposlechem či narušením. Jedná se o komplexní řešení pro zabezpečení.
Wifi, LAN a internet v elekt. drátech Počítačové sítě naší školy.
HTC Touch Pro2. Základní Informace Zařízení s vysouvací klávesnicí a dotykovým displejem má u HTC dlouhou tradici.
Mobilní komunikace je jedním ze způsobů komunikace na dálku. Její éra byla odstartována v roce 1950, když došlo k vynálezu tzv. „pevné linky“ MOBILNÍ KOMUNIKACE.
 Mobilní telefony umožňují spojení s pevnou telefonní sítí přímo volbou telefonního čísla na vestavěné klávesnici. Nejnovější mobily používají kombinaci.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Smartphone – chytrý telefon Co se všechno naučíme??? Typy a.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Handsfree sady I. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení motorových vozidel.
Vytvořili: jaroslav Šindler a Tereza Žitníková I.B.
VoIP – internetová telefonie Technická řešení © Mgr. Petr Loskot
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_14 Název materiáluPřímé bankovnictví.
VoIP – internetová telefonie Úvodní seznámení © Mgr. Petr Loskot
Připojení k internetu Jakub Adam, 9.B GPRS General Packet Radio Service (GPRS) je služba umožňující uživatelům mobilních telefonů GSM přenos dat a připojení.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_56_Inf8_9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Mobilní komunikace.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_13 TÉMA: VYNÁLEZY.
NEPOČÍTAČE – DALŠÍ DIGITÁLNÍ PŘÍSTROJE. OBSAH 1) Počítače Počítače 2) Pojem „digitální“ Pojem „digitální“ 3) Využití dig. technologií ve spotřební elektronice.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Název vzdělávacího materiálu:Typy počítačů Kód vzdělávacího.
VY_62_INOVACE_ – Přímé bankovnictví Autor Ing. Hana Sůvová
Typy připojení k internetu
Mobilní telefony a tablety
Průvodce aplikací GSMlink aneb Jak je jednoduché komunikovat s Athosem
Elektronické bankovnictví
UŽIVATELÉ SOCIÁLNÍCH SÍTÍ V ČR
Záznamová media Vaníčková Zdeňka 1.L.
Doprava a spoje Miloš Bečka a Dominik Bařina, 8. A.
Internet - historie.
GRAHAM BELL VY_32_INOVACE_F15
CHARAKTERISTIKA INTERNETU
Telekomunikační a informační infrastruktura
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autor: Petr Kindelmann Název materiálu: Alexander Graham Bell
Můj mobilní telefon Nokia X2.
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

Mobilní Telefony Tereza Čížová Htc Sony Lenovo Huawei Za uplynulých 10 let se počet mobilních telefonů v naší populaci výrazně zvýšil. Při srovnání osob starších starší 16 let došlo k nárůstu z 5,7 milionu na 8,3 milionu uživatelů. Největší nárůst statistici zaznamenali u osob ve věku vyšším než 65 let. Zatímco v roce 2003 mělo mobilní telefon jen 22 procent seniorů, v roce 2013 už to bylo 90 procent. Mobilních čísel je víc než obyvatel ČR, dohromady 14,4 milionu. Řada lidí využívá pracovní a soukromý mobil, nebo mají SIM kartu v tabletu či notebooku pro zajištění datových služeb.

Osnova -Historie -Původ -Obrázky -Konec -fakta

Historie První mobilní telefon v ČR Mobily jsou navrženy pro fungování v celulárních sítích a obsahují standardní sadu služeb GSM, která umožňuje mobilům různých typů a v různých zemích vzájemně komunikovat. Před použitím mobilu je nutné zvolit si mobilního operátora (poskytovatele přenosu) a zařídit si u něj služby. Pro telefony v sítích GSM operátor vydá SIM kartu, která obsahuje unikátní účastnické a autentizační (ověřovací) parametry pro daného zákazníka. Případně operátor vloží zákazníkův identifikátor mikrotelefonu do jeho účastnické databáze, aby mikrotelefon mohl realizovat hovory do sítě. Po vložení SIM karty do mobilu jsou služby přístupné. Mobily nepodporují jen hlasové hovory, ale mohou též posílat a přijímat data a faxy, posílat a přijímat krátké zprávy (nebo „textové zprávy“, víc v článku SMS), přistupovat na WAP a poskytovat kompletní internetový přístup použitím technologií jako GPRS, EDGE, HSDPA a další. Mobily mají samozřejmě hodiny, kalkulátor a umožňují hrát různé hry. Přestože vynález bezdrátové telefonie spadá již do konce 19. století, první mobilní telefony pro veřejnost se začaly objevovat až v 50. letech 20. století v USA a byly zpočátku prodávány jako vybavení automobilů. Až v průběhu 70. let se objevily první skutečně přenosné (ale zdaleka ne kapesní) přístroje.

Původ New York - Před 30 lety se zrodil první komerčně dostupný mobilní telefon. Vzhledem k obřím rozměrům se mu přezdívalo „cihla“ a za skoro 4 000 dolarů si jej mohli dovolit jen skutečně bohatí. Přesto šel dobře na odbyt a v praxi prokázal, že princip telefonu, který lze mít stále při sobě, lidi zaujal.

Obrázky-Tlačítkové telefony

Základní deska mobilních telefonů Mobilní sítě mohou často profitovat i s malým počtem zákazníků, protože náklady mobilní sítě většinou souvisí s objemem hovorů, zatímco telefonie pevných linek má mnohem vyšší náklady spojené s každým účastníkem sítě. Ve většině Evropy, rozvinutější části Asie a Austrálie jsou mobily už prakticky univerzální u většiny dospělých, dospívajících a i dětská populace je často používá. Trochu méně obvyklé jsou v USA Toto je vnitřek prvního mobilního telefonu vyrobeny roku 1973 v USA Většinu dnešních mobilních telefonů lze dnes díky možnosti přehrávání hudby ve formátech MP3 a WMA, výstupu na sluchátka, kvalitním integrovaným reproduktorům, barevnému displeji, možnosti přehrávat video a podpoře paměťových karet použít jako MP3 nebo MP4 přehrávač.

První telefonické spojení Obvykle je tedy vynález telefonu přisuzován vynálezci jménem Alexander Graham Bell. Jeho první telefon byl sestrojen v Bostonu (USA) v roce 1876. Podle novějších údajů vynalezl telefon italský vynálezce Antonio Meucci už v roce 1849. Jeho prvenství bylo v červnu roku 2002 oficiálně potvrzeno například i kongresem Spojených států (Rezoluce 269). Podle dalších zdrojů vynalezl telefon i Philip Reis v roce 1860, ale jeho vynález pracoval na principu doteku velmi jemného kontaktu. Vysílač (mikrofon) byl vyroben z pivní bečky a tvarem připomínal lidské ucho. První telefonické spojení První telefonické spojení v historii jak ho známe se uskutečnilo před 140 lety, 10. března 1876. Éterem zazněla slova: „Pane Watsone, přijďte sem, potřebuji vás.“ Jejich autorem byl fyziolog Alexander Graham Bell, který pomocí právě vynalézaného přístroje kontaktoval svého spolupracovníka.

největší výrobci smartphonů Předloni se prodalo 1,28 miliardy chytrých telefonů, loni 1,44 miliardy. To znamená růst o 12 procent Předloňské poslední čtvrtletí znamenalo 380,1 milionu prodaných smartphonů, loňský poslední kvartál 404,5 milionu. Jedničkou zůstává Samsung, který si oproti předloňsku polepšil. V posledním čtvrtletí Samsung prodal 81,3 milionu chytrých telefonů, v roce 2014 to ve stejném období bylo jen 74,5 milionu.