Klokani.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KLOKAN SYMBOL AUSTRÁLIE.
Advertisements

ZEBRA CHAPMANOVA.
(Odocoileus virginianus)
Kočka domácí Felis Catus.
ZVÍŘATA AUSTRÁLIE (1) - PROCVIČUJEME SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ DO 100
JEŽURY A PAJEŽURY.
OKAPI.
Živorodí -VAČNATCI Říše: živočichové Kmen: strunatci
Phascolarctos cinereus „Potravní specialista“
Řád: ptakořitní Řád: vačnatci
Vačnatci (Metatheria)
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: říjen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
AUSTRÁLIE ZOOSFÉRA ZITOSFÉRA.
Tučňáci Katka Krejsová.
KLOKANI.
Řád: PLOUTVONOŽCI.
Jakub Weinstein: NUTRIE ŘÍČNÍ.
ANTARKTIDA.
KLOKÁNCI A KLOKANI.
Zjednodušený přehled třídění savců
BANDIKUTI A KUSKUSOVÉ.
Moje první prezentace. Téma : zvířata.
Zjednodušený přehled třídy savců
Autor: Mgr. Eliška Nováková
Orangutani.
Lukeš 9.B. Lama Známá jako,,Velbloud Jižní Ameriky,, V posledních 40 letech se Lama šíří do celého světa jako chovny dobytek Výskyt:Peru,Vysoké Andy,Bollivie.
CHOBOTNATCI - největší suchozemští savci
Vačnatcy Vačnatcy vývoj mláďat probíhá ve vakuu vývoj mláďat probíhá ve vakuu nedochází ke vzniku složité placenty, pouze jednoduchá nedochází ke vzniku.
MALÍ DRAVÍ VAČNATATCI.
Vačnatci Marie Fialová.
Adopce zvířátka Klokánek Klokan Rudý Žije v ZOO Praha Žije v ZOO Praha Třída: savci Třída: savci Řád: vačnatci Řád: vačnatci Čeleď: klokanovití Čeleď:
Tvůrce: Mgr. Alena Výborná
Název projektu: Živá příroda ve škole
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
PANDA VELKÁ Panda velká se svou černobíle zbarvenou srstí s charakteristickým vzorem je jedním z nejznámějších a zároveň nejvzácnějších a nejohroženějších.
Savci 1 VEJCORODÍ A ŽIVORODÍ Základní škola Choltice, okres Pardubice - "Učíme se pro život" Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT.
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Anotace Výukový program pro žáky 7. ročníku na 2. stupni ZŠ. Téma:Savci – zajícovci, hlodavci. Možnost využití: interaktivní tabule.
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Silvie Šimečková NÁZEV:VY_52_INOVACE_34_Přírodopis 8. ročník TÉMA: Vejcorodí, vačnatí ČÍSLO.
 AUTOR: Ing. Tereza Kovalská  NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_Vejcorodí  ROČNÍK: 9. ročník ZŠ  VZDĚLÁVACÍ OBLAST:Člověk a příroda  VZDĚLÁVACÍ OBOR: Přírodopis.
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Albatool Abbas Ali Jahaf. Panda červená je šelma rozšířená v Asii. Jde o jediného žijícího zástupce čeledi Ailuridae příbuzné lasicovitým, medvídkovitým.
VEJCORODÍ VY_32_INOVACE_BOHACOVA.BIOTER.05 © Sportovní gymnázium Dany a Emila Zátopkových Ostrava.
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Manta obrovská.
Veverka obecná (sciurus vulgarit)
VŽDY KDYŽ CHCETE ZOBRAZIT OBRÁZKY KLIKNĚTE NA ŽLUTÝ RÁMEČEK
Veverky Jan Čadil ZŠ Botičská.
VY_32_INOVACE_BOHACOVA.BIOTER.07
Veverka obecná (Sciurus vulgaris)
Název projektu: Živá příroda ve škole
SAVCI (Mammalia).
KOALA.
Veverka obecná Sciurus vulgaris.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Název projektu: Živá příroda ve škole
Veverka známá - neznámá
Zoologie bezobratlých a obratlovců
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
PTÁCI Obr.1 ZŠ Hejnice M. Hradil.
Hana Svobodová, Iveta Böhmová, 8D.  Říše: živočichové  Kmen: strunatci  Třída: savci  Řád: šelmy  Podřád: psotvární  Čeleď: medvědovití.
Chobotnatci a damani Martina Koubová 3.C.
VOMBATI.
VY_32_INOVACE_PŘZOO.10 Autor: Mgr. Jitka Žejdlíková
Vejcorodí-řád PTAKOŘITNÍ
Živorodí savci Řád: Vačnatci.
Transkript prezentace:

Klokani

Klasifikace klokanů: Říše: živočichové (Animalia) Kmen: strunatci (Chordata) Třída: savci (Mammalia) Podtřída: živorodí (Theria) Nadřád: vačnatci (Marsupialia) Řád: dvojitozubci (Diprotodontia) Čeleď: klokanovití

je známo 11 rodů klokanů, ty se dále dělí na jednotlivé druhy a těch známe 31. příklady druhů klokanů: klokan Goodfellowův klokan rudokrký

Výskyt Austrálie Tasmánie Nová Guinea další přilehlé ostrovy

Potrava Klokani jsou býložravci živí se: trávou byliny kapradiny výhonky lesní plody

Stavba těla protáhlá hlava a čenich (proti tělu vypadá drobná) mohutné tělo - jejich velikost se liší podle druhu, někteří se dorůstají až dvou metrů a váží od 0,5 kg do 90 kg přední končetiny jsou drobné a slouží k podávání potravy silné zadní končetiny dlouhá úzká tlapa čtvrtý prst nejdelší a nejsilnější (užívaný k odrážení při skoku)

Pohyb Typický klokan není schopen normální chůze. Když se pohybuje pomalu, zvedá zadní nohy nad jakousi trojnožku vytvořenou předníma nohama a ocasem stlačeným k zemi. Pak vymrští zároveň obě zadní nohy vpřed a posune tělo. Pozemní klokani nemohou pohybovat zadními končetinami nezávisle, protože tvoří oporu těla.

Rozmnožování Březost trvá asi měsíc rodí se jedno mládě mládě je po narození malé a nevyvinuté mládě je slepé, holé a váží méně než jeden gram. do vaku se po matčině srsti vyšplhá co nejrychleji a hned poté se přisaje ke struku (mléčná žláza). Ve vaku zůstane po dobu šesti měsíců. poté začíná malý klokan žrát trávu a listy, kterými se živí jeho matka.

Zajímavost Klokani výborně a rychle běhají. Běžně dokáží vyvinout rychlost až 50 km/h. Nejde však o typický běh. Odrážejí se totiž oběma zadníma nohama současně, takže spíše skáčou. Jednotlivé skoky mohou být až deset metrů dlouhé a klokani celkem snadno překonají i překážku vysokou 2 – 3 metry.