Desatero problémů – „10P“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Advertisements

Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
I. OFICIÁLNÍ SETKÁNÍ PŘEDSTAVITELŮ OBCÍ V SO ORP KUTNÁ HORA GASK 12. ČERVNA 2014 PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE Projekt Svazu měst a obcí reg. číslo: CZ.1.04/4.1.00/B
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
Společnost pro trvale udržitelný život – diskusní seminář Praha
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
© NSZM ČR1 Zdravé město C H R U D I M Fórum, 11. dubna 2011.
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
FÁZE A CYKLUS SUMP: Od myšlenky k praktickým řešením Petr Kurfürst, Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Praha, Kongresové centrum
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Veřejné setkání dne 21. května 2012 rok 2012 – rok 2022.
Aktualizace Programu rozvoje města Dobřany Ukázka postupu zapojení veřejnosti do procesu strategického plánování Vojtěch Černý Agora Central Europe, o.p.s.
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Hradec Králové, NKQ, 18. února 2014.
Ing. arch. Marie Petrová Jarní škola NSZM ČR - Litoměřice, Hodnocení MA21 Ing. arch. Marie Petrová Jarní škola NSZM ČR - Litoměřice,
Místní Agenda 21 podpora místní udržitelnosti Ing. arch. Marie Petrová Praha, 23. března 2012.
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Místní Agenda 21 v ČR Ing. arch. Marie Petrová Výbor pro udržitelné municipality RVUR Praha, 16. prosince 2014.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
© NSZM ČR1 Národní síť Zdravých měst ČR Mezinárodně certifikovaná asociace měst, obcí a regionů - realizátorů místní Agendy 21 a Projektu Zdravé město.
Podnikatelský záměr: Turnaj v malé kopané. Základní info: turnaj v amatérské malé kopané dvoudenní turnaj přínos pro Olomoucký kraj a město Olomouc, široké.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
„MĚSTO V POHYBU: UDRŽITELNÁ MOBILITA A NOVÉ TRENDY V ŠETRNÉ DOPRAVĚ “ seminář, Praha, 12. května 2016 Trendy a nové přístupy k řešení městské mobility.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
BOLATICE DOBRÁ PRAXE Zlepšení kvality projektu MA21 v obci Bolatice Tato akce je pořádána v rámci projektu Zlepšení kvality projektu MA21 v.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Themenbereiche Moderne Verwaltung und Regional- und Raumplanung 1. Workshop Regional- und Raum- planung Moderne Verwaltung Karlovy Vary
21. října 2009 expozice 21. budovy Zlínského kraje.
Zdravé město V S E T Í N Fórum, 26. března Jak vidí lidé místní situaci? Nejdůležitější zlepšení = "10P" ? ZDRAVÍ KVALITA ŽIVOTA UDRŽITELNÝ ROZVOJ..
Místní Agenda hodnocení místní udržitelnosti v ČR a evropský kontext Ing. arch. Marie Petrová PS URROU, 11. prosince 2013.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
1 Rada vlády pro udržitelný rozvoj Mikrotým k implementaci Strategie udržitelného rozvoje ČR ve spolupráci ústřední státní správy s územní veřejnou správou.
MUDr. Stanislav Wasserbauer
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Statutární město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007
Národní síť Zdravých měst ČR
WORKSHOP 3 1. Organizační zajištění zahraniční spolupráce
Projekt: Šance pro každého žáka
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
ORP a NNO Petr Holý.
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
Strategie rozvoje obce - tvorba koncepčního dokumentu Shrnutí
Transkript prezentace:

Desatero problémů – „10P“ Fórum Zdravého města / obce / regionu Desatero problémů – „10P“ Škola NSZM ČR Jihlava, 1.-3. dubna 2009 © NSZM ČR© NSZM ČR 1 1

Fórum Zdravého města „10P“ Komunitní plánování celkového rozvoje © NSZM ČR

Desatero problémů („10P“) - Úvod CO JE CÍLEM FÓRA ZM? © NSZM ČR 3

„ZDRAVÉ MĚSTO, OBEC, REGION“ kde lidé mohou dlouhodobě žít Vize „Zdravého místa“ „ZDRAVÉ MĚSTO, OBEC, REGION“ znamená místo, kde lidé mohou dlouhodobě žít zdravě a spokojeně. © NSZM ČR

pokud vyřešíme následující problémy [ Plán zdraví a kvality života ] Vize „Zdravého města“ V naše případě budeme „ZDRAVÉ MĚSTO“ pokud vyřešíme následující problémy v souladu se zásadami udržitelného rozvoje. [ Plán zdraví a kvality života ] © NSZM ČR

které nutně potřebujeme vyřešit Vize „Zdravého města“ Jsme už „ZDRAVÉ MĚSTO“ ? 10 hlavních PROBLÉMŮ které nutně potřebujeme vyřešit © NSZM ČR

KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ Největší problémy očima lidí - "10P"

Zapojení důležitých aktérů SPOLUPRÁCE K ÚSPĚŠNÉMU FÓRU ZM © NSZM ČR 8

Zástupci za město/obec/region Klíčoví aktéři … Zástupci za město/obec/region političtí představitelé garanti tématických oblastí pracovníci úřadu personální zázemí – pomoc na místě ! POMOC ČLENŮ KOMISE ZM ! Veřejnost, organizace, instituce © NSZM ČR

Fórum je potřeba dobře připravit (!) ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ FÓRA ZM © NSZM ČR 10

Prostory, technika, moderace … © NSZM ČR

Fórum ZM je „vizitka“ práce koordinátora JAK ZAJISTIT ÚSPĚŠNOST AKCE? © NSZM ČR 12

Zajímavý plakát / pozvánka … Informace k „10P“ - diskutovaná témata, doprovodné programy, občerstvení, … © NSZM ČR

Zajímavý plakát / pozvánka … © NSZM ČR

Doprovodné programy, občerstvení … © NSZM ČR

Zábava pro účastníky, prostor pro sčítání výsledků hlasování Odměny pro účastníky … Zábava pro účastníky, prostor pro sčítání výsledků hlasování © NSZM ČR

Finanční bonus … © NSZM ČR

Finále „10P“: hlasování o problémech HLASOVÁNÍ, SČÍTÁNÍ … © NSZM ČR 18

Souhrnná sčítací tabulka Hlasování k „10P“ … Souhrnná sčítací tabulka Hlasovací arch © NSZM ČR

ANKETA + PROJEDNÁNÍ V ZASTUPITELSTVU Po Fóru vše nekončí (!) ANKETA + PROJEDNÁNÍ V ZASTUPITELSTVU © NSZM ČR 20

Ověření „10P“ s širší veřejností … Projednání „10P“ v Zastupitelstvu > stanovení odpovědnosti za řešení (!) © NSZM ČR

Děkuji Vám za pozornost. KONTAKT Petr Švec Národní síť Zdravých měst ČR E: svec@nszm.cz M: 602 500 639 W: www.zdravamesta.cz Děkuji Vám za pozornost.