Dočasná změna režimu na státních hranicích s Rakouskem

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cestování po Evropě / Schengenu
Advertisements

Jak řešit situace v zahraničí
SVNIT Přednáška M. Horáková
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
Evropská unie - Schengenský prostor
Policie ČR partner dalších orgánů státu a samosprávy Senát Parlamentu ČR Ing. Jaroslav Salivar 1. náměstek ministra vnitra.
Ministerstvo zahraničních věcí ČR ZAHÁJENÍ TURISTICKÉ SEZÓNY 2014 Tisková konference 12. června 2014.
Legislativní záměry v oblasti e-Governmentu Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Ing. Jaroslav Krupka předseda podvýboru pro VS a IS.
Význam strategie EU pro Podunají v klíčových oblastech ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Eva Kubešová Odbor Evropské unie a politiky životního prostředí 21. října 2011.
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_02_OSVZ_ON Ročník: I. Vzdělávací oblast: Společenskovědní.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Omezené nabírání žádostí
Cestovní doklady, víza, pojištění, směnárenské služby v CR
V POSTSOVĚTSKÉM PROSTORU Vízová politika a její vliv na cestovní ruch
Působnost Ministerstva vnitra a jeho role systému povolování obchodu s vojenským materiálem Mgr. Milena Bačkovská Odbor bezpečnostní politiky.
Politické faktory CR a Schengenský prostor
Bez čeho to nepůjde? Bez registrů ! Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_406.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel.
Policejní, justiční a schengenská spolupráce Tomáš Weiss. 6
Vnitřní správa M. Horáková 1..
Ing. Jaromír BERÁNEK MAKROEKONOMICKÉ SOUVISLOSTI V CESTOVNÍM RUCHU.
Evropská unie Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph. D
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
VLÁDA. Vláda – předseda vlády (premiér) - místopředsedové - ministři Vláda České republiky  je vrcholný orgán výkonné moci  vláda je jmenována vždy.
Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje Odbor cizinecké policie
Ministerstvo zahraničních věcí ČR ZAHÁJENÍ TURISTICKÉ SEZÓNY 2016 Tisková konference 9. června 2016.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Hraniční kontrola předmětů na vnějších hranicích spolufinancovaný z Ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Vyhodnocení činnosti KŘP Stčk – vnější služba – 2015 Praha,
ČLOVĚK A JEHO SVĚT Policie Radka Smetanová VY_32_INOVACE_policie_20.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
1 Informace o postupu ohlašoven při zápisu údajů do ISEO.
ZÁKLADNÍ POJMY II. Obec -zastavěné území -počátek a konec je na pozemní komunikaci označen příslušnými dopravními značkami -na účelových komunikacích.
JSEM OBČANEM EVROPSKÉ UNIE Učebnice od s. 14 n.. EUROOBČAN ČR je od roku 2004 členem EU Občané EU mají stejná práva a povinnosti (bez ohledu na to, ve.
Obnova HW a koncových stanic v rámci systému NS-VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2012 Fond pro vnější hranice (FVH)
Modernizace mobilního monitorovacího prostředku projekt spolufinancovaný z ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Policie České republiky Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje Odbor cizinecké policie.
AKTUÁLNÍ PRIORITY ČESKÉ REPUBLIKY V OBLASTI BOJE PROTI TERORISMU Ivan Langer ministr vnitra.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Úprava systému cizinecké policie a vytvoření relevantního datového fondu pro ROB Projekt spolufinancovaný Evropskými fondy prostřednictvím Integrovaného.
Rozšíření informačního systému OBZOR projekt spolufinancovaný z ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Manuál pro obce k zákonu o právu shromažďovacím. Proč? K dispozici není žádný kvalitní komentář k zákonu č. 84/1990 Sb., o právu shromažďovacím, který.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Transpoziční novela zákona o svobodném přístupu k informacím Mgr. et Mgr. Tomáš Jirovec odbor veřejné.
Účinnosti nabyl ke dni 1. srpna 2016
ZAHÁJENÍ TURISTICKÉ SEZÓNY
Určeno pro:  žáky 4.ročníku středních škol Vzdělávací obor:
Zprostředkování kontaktu
Kde jsme a kam jdeme na cestě k digitální ekonomice?
Zákon o Generální inspekci bezpečnostních sborů
Rozšíření funkcionalit systému ZC-CIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Zprostředkování kontaktu
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Evropský návratový fond (ENF)
Název školy: Základní škola Městec Králové
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
Pasové služby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Předávání údajů o cestujících leteckými dopravci Policii České republiky projekt spolufinancovaný z ročního programu 2010 Fond pro vnější hranice.
Obnova HW (serverová část) v rámci systému NS-VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
Zajištění bezpečnostní situace České republiky
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Ministerstvo zahraničních věcí České republiky Konzulární odbor
Ministerstvo zahraničních věcí České republiky Konzulární odbor
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
Wales 2019 Průvodce registrací pro studenty
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

Dočasná změna režimu na státních hranicích s Rakouskem Mgr. Jaroslav Hruška 1.náměstek ministra vnitra pro vnitřní bezpečnost

4. - 9. června 2011 Rakousko obnoví hraniční kontroly na svých hranicích, vč. hranice s Českou republikou Důvodem je jednání Světového ekonomického fóra – Regionálního fóra o Evropě a Asii Cílem je zejména podpoření nerušeného průběhu jednání prostřednictvím zamezení příjezdu narušitelů veřejného pořádku a násilných demonstrantů.

česko-rakouskou hranici bude možné překračovat pouze na bývalých hraničních přechodech a turistických stezkách, na kterých bude rakouská policie provádět přiměřené kontroly Hraniční kontroly budou obnoveny na všech hraničních přechodech mezinárodního významu, včetně letecké dopravy Na hraničních přechodech regionálního/lokálního významu a turistických stezkách budou kontroly probíhat v závislosti na vyhodnocení bezpečností situace namátkově, příp. ve formě hlídek

Označení míst určených k překračování státní hranice

Označení míst určených k překračování státní hranice

Překročení hranice mimo stanovená místa, příp Překročení hranice mimo stanovená místa, příp. vyhnutí se hraniční kontroly, bude moci být potrestáno ve správním řízení dle rakouského práva. Občané musí být schopni během kontroly prokázat svoji totožnost předložením platného cestovního dokladu (občanského průkazu či cestovního pasu) a měli by počítat s případnými dalšími opatřeními, jejichž cílem je zamezení pobytu osob, jejichž přítomnost na území Rakouska by mohla ohrozit veřejný pořádek a bezpečnost

Rakousko obnovuje hraniční kontroly v souladu s pravidly Schengenu (čl Rakousko obnovuje hraniční kontroly v souladu s pravidly Schengenu (čl. 23 Schengenského hraničního kodexu) Další informace budou postupně upřesňovány na webových stránkách MV (www.mvcr.cz) a MZV (www.mzv.cz) o případných problémech při provádění hraničních kontrol nás můžete informovat na machotko@mvcr.cz

Děkuji za pozornost