Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Advertisements

Míra nezaměstnanosti mírně klesla
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky IQ INDUSTRY Výsledky plnění klíčových aktivit projektu.
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Evropský sociální fond v ČR
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Představení projektu Příležitost dělá(t) zaměstnance
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Krátké představení aktuálních výzev pro NNO zaměřených na podporu zaměstnanosti (3.3 a 2.1 OP LZZ) Seminář pro NNO Rumburk,
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Mgr. Ilona Kostadinovová, advokát I.K.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Krátce bez práce Závěrečná krajská konference Projekt Krátce bez práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Prostupné zaměstnávání v obcích a krajích spolupracujících s Agenturou pro sociální začleňování Mgr. Alena Zieglerová Senát PČR, Spolek pro.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Regionální stálá konference pro území OK Pracovní skupina Zaměstnanost
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
PLÁNOVANÉ REGIONÁLNÍ INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY PRO KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014 – 2020.
Priority dopravních staveb na území Ústeckého kraje a dopravní obslužnost PZ Kulatý stůl Ing. Jakub Jeřábek, vedoucí oddělení dopravní obslužnosti.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Logo Úřad práce ČR - krajská pobočka v Brně Mgr. Pavel Ondrák, Ing. Jiří Šimbera.
1 Se sousedy k vzdělávání I, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Analýza poskytovatelů sociálních služeb na území Ústeckého kraje s důrazem na problematiku související s absorpční kapacitou prostředků EU jako součást.
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Ing. Dagmar Prošková.
TRANSFER Výzva 03_15_116 Ústí nad Labem,
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Prezentace pro účely informační schůzky s cílovou skupinou
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Společné setkání „minitýmů“
INNOSTART Výzva 03_16_055 Ústí nad Labem,
„Žijeme a pracujeme na Vysočině“ představení projektu
FIT pro život FIT FÜRS LEBEN.
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Vyhodnocení RAP 2018.
Kontaktní pracoviště v Mostě
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Prorodinné aktivity Olomouckého kraje
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
Transkript prezentace:

Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem ZASEDÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY ZAMĚSTNANOST PŘI REGIONÁLNÍ STÁLÉ KONFERENCI ÚSTECKÉHO KRAJE

Přehled projektů Probíhající projekty INICIATIVA - Iniciativa podpory zaměstnanosti mládeže pro region NUTS 2 Severozápad v Ústeckém kraji FLEXI - Flexibilně do práce v Ústeckém kraji SPOLEČNĚ - Společně to dokážeme v Ústeckém kraji Připravované projekty OUTPLACEMENT – Outplacement v Ústeckém kraji informace za projekty uvedeny k 31.10.2016

INICIATIVA Realizace projektu: listopad 2015 – říjen 2018. Cílovou skupinou jsou osoby ve věku 15 až 29 let, které nejsou v zaměstnání, ve vzdělávání nebo v profesní přípravě a žijí v Ústeckém kraji nezávisle na tom, zda jsou registrovány na Úřadu práce ČR. Cílem projektu je zvýšení zaměstnanosti min. 2 500 mladých lidí prostřednictvím jednotlivých klíčových aktivit. Rozpočet projektu cca 500 mil. Kč

Přehled plnění klíčových aktivit Aktivity Plán Plnění Počet podpořených osob 2500 1072 Osoby umístěné na odbornou praxi 1800 598 Mentor 300 94 Práce na zkoušku 800 108 Stáže do zahraničí 400 25* Návrat do vzdělávání 80 28* * Vstup do opatření

FLEXI Realizace projektu: leden 2016 – červen 2019 Cílovou skupinou jsou uchazeči a zájemci o zaměstnání, kteří se starají o dítě do 15 let věku, popřípadě pečují o jiné závislé členy rodiny (zdravotně postižené, seniory apod.). Cílem projektu je pomoci min. 650 osobám. Podpora flexibilních forem zaměstnávání (částečný úvazek, pružná pracovní doba, kombinace pružné pracovní doby s homeoffice nebo pouze ranní směny). Celkový rozpočet projektu: 66 mil. Kč

Přehled plnění klíčových aktivit Aktivity Plán Plnění Počet podpořených osob 650 352 Počet zaměstnaných osob 300 206 Přibližně polovina zaměstnaných účastníků je zaměstnána flexibilní formou

SPOLEČNĚ Realizace projektu: duben 2016 – březen 2019. Cílovou skupinou jsou uchazeči o zaměstnání, kteří splňují alespoň dva z uvedených požadavků - evidence na ÚP ČR delší než 12 měsíců (popř. dlouhodobá ev.), nízká úroveň vzdělání nebo pobírání dávek hmotné nouze. Cílem projektu je zapojení min. 1300 osob. Projekt realizován v úzké spolupráci s NNO působícími v místech realizace Celkový rozpočet projektu je 128 mil. Kč.

Přehled plnění klíčových aktivit Aktivity Plán Plnění Počet podpořených osob 1 300 240 Zaměstnaných osob 700 31 Místa realizace : Děčín, Rumburk, Varnsdorf, Jirkov, Chomutov, Kadaň, Klášterec n. O., Roudnice n. L., Štětí, Postoloprty, Louny, Most, Litvínov, Teplice, Krupka, Ústí n. L., Trmice, Bílina (v plánu Žatec, Dubí) Ve výše uvedených místech zřízena Informačně poradenská centra, ve kterých působí terénní pracovníci.

OUTPLACEMENT Realizace projektu: leden 2017 - prosinec 2020 Projekt je zaměřen na pomoc zaměstnancům, kteří jsou ohroženi ztrátou zaměstnání nebo jsou již ve výpovědní lhůtě. Cílem projektu je pomoci min. 1400 osobám a z toho min. 600 zaměstnat. Celkový rozpočet projektu: 150 mil. Kč

Děkuji za pozornost Úřad práce ČR Krajská pobočka v Ústí nad Labem Petr Hauf petr.hauf@ul.mpsv.cz 950 171 620 web: http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/ulk/projekty_esf