Statutární město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ KE KAMPANÍM V ROCE 2011 A PROGRAMU MALÝCH GRANTŮ 3. února 2011, Městský úřad Vsetín.
Advertisements

Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Pravidla publicity projektu
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
Specifické podmínky závěrečných Výzev 12. června 2014.
SEMINÁŘ KE KAMPANÍM V ROCE 2011 A PROGRAMU MALÝCH GRANTŮ 3. února 2011, Městský úřad Vsetín.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Fórum Zdravého města 2009 Ing. Jana Čechová politik Projektu Jilemnice – Zdravé město 9. dubna 2009, Společenský dům Jilm.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
„MĚSTO V POHYBU: UDRŽITELNÁ MOBILITA A NOVÉ TRENDY V ŠETRNÉ DOPRAVĚ “ seminář, Praha, 12. května 2016 Trendy a nové přístupy k řešení městské mobility.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Jana Böhmová Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Rok 2004: realizace projektu Zdravý kraj aktivní člen NSZM ČR realizátor.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Zdravotní plán Města Jihlavy Ing. Soňa Krátká Koordinátorka PZM a MA
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Zásady MA21 a Zdraví 21 Jana Böhmová Zásady MA21 a Zdraví 21 Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Seminář pro žadatele 29. července 2008, Praha Mgr. Magda Cabrnochová
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Desatero problémů – „10P“
Zdravý kraj Vysočina Zdravý Kraj Vysočina.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Angažovanci Petr Holý - ORR.
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Národní program podpory cestovního ruchu 2017
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
Realizace projektů Šablony II
Transkript prezentace:

Výzva a Pravidla statutárního města Jihlavy pro poskytování dotací v rámci PZM a MA21 na rok 2017

Statutární město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007 V rámci Projektu Zdravé město (PZM): plánujeme a řešíme problémy s veřejností a mládeží (Fóra, kulaté stoly, apod.) využíváme anketní průzkumy a dotazníková šetření pořádáme osvětové kampaně – Den Zdraví, Den Země, Světlo pro AIDS, Den bez tabáku, Evrop. týden mobility apod. podporujeme projekty a aktivity (dotace 200/300 tis. Kč) sledujeme, kam směřujeme – indikátory, audit udržitelného rozvoje spolupracujeme s partnery (VS, NNO, KS)

Organizační zázemí PZM a místní Agenda 21 (MA21) politikem zodpovědným za PZM a MA21 je primátor Rudolf Chloupek pravidelně se schází Komise PZM a MA21 (poradní orgán rady města) MA21 je způsob řízení města (podrobnější informace na www.jihlava.cz/zdravemesto) cílem Zdravých měst ČR je UDRŽITELNÝ ROZVOJ - dlouhodobě stabilizované podmínky pro ZDRAVÍ a KVALITU ŽIVOTA

Z1 Podporované aktivity (bod 2) ZMĚNY V PRAVIDLECH 2017 Z1 Podporované aktivity (bod 2) část Základní dokumenty rozšířeno o Audit UR

Z2 Posuzování žádosti (bod 5) – rozšířeno ve 3 částech ZMĚNY V PRAVIDLECH 2017 Z2 Posuzování žádosti (bod 5) – rozšířeno ve 3 částech Při posuzování projektů komise zohledňuje tato kritéria: cíl projektu a prostředky k jeho dosažení - (max. 10 bodů) kvalita obsahu projektu (max. 15 bodů) c) publicita projektu – (max. 10 bodů) d) zapojení do Projektu Zdravé město Jihlava a MA21 – (max. 10 bodů) e) ekonomické zhodnocení projektu – (max. 10 bodů) f) význam a dopad projektu – (max. 15 bodů)

Z3 Realizace projektu (bod 7) ZMĚNY V PRAVIDLECH 2017 Z3 Realizace projektu (bod 7) Na všechny publikované výstupy projektu NUTNO UMÍSTIT LOGO ČI ZMÍNIT, ŽE AKCE JE PODPOŘENA Z DOTACE statutárního města Jihlavy v rámci PZM a MA21 (pozvánky na akce, plakáty, tiskové zprávy, webové stránky, FB apod.) Nejpozději 14 dnů před konáním akce předloží příjemce dotace koordinátorce PZM a MA21 k odsouhlasení povinných náležitostí (názvu projektu a loga) propagační materiály (např. plakáty a pozvánky) a domluví se na způsobu propagace Zdravého města Jihlavy (použití zapůjčených propagačních materiálů Zdravého města Jihlavy např. „křídla“, roll up, banner). Nejpozději 5 dnů po realizaci každé klíčové aktivity projektu dodá příjemce dotace koordinátorce PZM a MA21 8-10 fotografií z jejího programu a základní (kvantifikovatelné) výstupy – délka programu, počet účastníků, případně lektorů a materiálů, které byly pro účastníky akce připraveny.

Z1 Zaměření projektu (bod 2) – rozšířeno ZMĚNY VE VÝZVĚ 2017 Z1 Zaměření projektu (bod 2) – rozšířeno Cílem poskytnutí finančních prostředků z rozpočtu statutárního města Jihlavy je podpora veřejně prospěšných aktivit, které přispívají k řešení „problémů“ vydefinovaných na Fórech Zdravého města a MA21 k nalezení v PZKŽ (2009) a PZKŽM (2012) na webu Zdravého města

Z2 Výše a účel dotace (bod 6) ZMĚNY VE VÝZVĚ 2017 Z2 Výše a účel dotace (bod 6) Účel dotace V rámci realizace projektu lze z dotace hradit náklady na: služby (propagace 5 – 15%, nájemné, doprava, ozvučení apod.) Při nedodržení pravidel publicity projektu, bude výše dotace krácena max. 20% (10% při nesplnění pravidel před realizací jednotlivých akcí projektu a 10% po jejich uskutečnění). Uložení povinnosti vrátit poměrnou část dotace, bude příjemci sděleno do 15 dnů od předložení vyúčtování projektu.

Z3 Výše a účel dotace (bod 6) – doplněno ZMĚNY VE VÝZVĚ 2017 Z3 Výše a účel dotace (bod 6) – doplněno Uznatelné výdaje (náklady) musí: být prokazatelně vynaloženy pro realizaci aktivit specifikovaných v žádosti o poskytnutí dotace. Tato realizace může být zahájena již dnem podání žádosti a musí být dokončena do 31. prosince roku, ve kterém byla žádost o poskytnutí podpory podána, b) být zaneseny v účetnictví příjemce dotace, c) být doloženy kopiemi prvotních dokladů, d) odpovídat zásadám zdravého finančního řízení, zvláště efektivnosti a hospodárnosti.

Z4 Časový harmonogram realizace projektu (bod 7) ZMĚNY VE VÝZVĚ 2017 Z4 Časový harmonogram realizace projektu (bod 7) Žádost lze podat pouze na projekt v oblasti PZM a MA21 realizovaný v období od 15. 2. 2017 do 31. 12. 2017. (Žádosti bude projednávat Rada města Jihlavy na jednání dne 30. 3. 2017 a o rozhodnutí budou žadatelé informováni do konce března 2017.)

ZMĚNA V ŽÁDOSTI O DOTACI V RÁMCI PZM A MA21 Z1 BOD 15 Vztah k Projektu Zdravé město a místní Agenda 21 (PZM a MA21), návaznost na strategické dokumenty PZM a MA21 (Zdravotní plán, Plán zdraví a kvality života, Plán zdraví a kvality života mládeže, Audity udržitelného rozvoje, apod.)  

INFORMACE Z ŽÁDOSTÍ O DOTACI Z ROKU 2016

PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE

Pozvánka na akce v rámci PZM a MA21 na rok 2017 Fórum Zdravého města a MA21 – 6. dubna, DIOD (veřejná diskuse, tvorba Desatero problémů Jihlavy) Den Země – 19. dubna, Masarykovo nám. Světlo pro AIDS – 23. května, u City Parku Jihlava Cesta za čistým vzduchem (Den bez tabáku) - 31. května (Brána Matky Boží) Evropský týden mobility 16. - 22. září (Masarykovo náměstí a další lokality v Jihlavě) DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ V DPmJ - 17. září JIHLAVSKÝ DEN ZDRAVÍ - 19. září POCHOD PROTI ALZHEIMEROVĚ CHOROBĚ- 21. září DEN BEZ AUT - 22. Září

DĚKUJI ZA POZORNOST  web PZM a MA21 Jihlava: Ing. Soňa Krátká Koordinátorka PZM a MA21 STATUTÁRNÍ MĚSTO JIHLAVA Masarykovo náměstí 1, 586 01 Jihlava Tel.: +420 567 167 125 E- mail: sona.kratka@jihlava-city.cz web PZM a MA21 Jihlava: www.jihlava.cz/zdravemesto