Polytechnické vzdělávání se zaměřením na tvorbu ŠAP/PA 22. března 2017

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evropský parlament – Informační kancelář v ČR Natalie Šťastná
Advertisements

V 6. výzvě OPPA uspěl náš projekt v konkurenci 407 dalších projektů
Zahraniční stáže v oblasti péče o duševní zdraví.
Příprava učitelů na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
Přírodovědecká fakulta UJEP
3. ročník „Eko“ výchovně-vzdělávací ho dopoledne pro děti nižšího stupně základních škol října 2012 v 9.00 hodin Sbírkové skleníky Výstaviště.
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Projekt Svět techniky Obsah 1. Časová osa 2. Mise a cíle Světa techniky 3. Obsah Světa techniky 4. Next steps 2.
Říjen A-2-4 Burza středoškolských služeb přírodovědných předmětů.
Střední průmyslová škola Hranice. Budova SPŠ na Studentské 1384.
Zdarma pro Vás aneb nabídka MFF UK, ČEZu a Eduforu školám
Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Studijní obory  M/001 Strojírenství se zaměřením:  počítačová podpora konstruování  management jakosti  denní forma vzdělávání pro žáky 9. tříd.
Ing. Lubomír Mokráš Jaderná elektrárna Dukovany
Filozofické fakulty a příprava budoucích učitelů Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci Jiří Lach – děkan.
KLUB RODIČŮ NADANÝCH DĚTÍ
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Den otevřených dveří PřF MU
Prosinec A-2-3 Kroužek přírodovědných předmětů I.
Prosinec A-2-1 Školení konstrukce, údržby a obsluhy.
FULBRIGHTOVA STIPENDIA Filozofická fakulta Univerzity Karlovy Praha 25. dubna 2013.
Popularizační a vzdělávací aktivity pro studenty a učitele středních a základních škol Oddělení obecné fyziky a didaktiky, Ústav fyzikální elektroniky.
Říjen A-2-3 Kroužek přírodovědných předmětů I.
Možnosti a meze masového vzdělávání (praktických předmětů) na Přírodovědecké fakultě MU Zdeněk Bochníček.
Vítejte na Přírodovědecké fakultě
Doktorské studium na AF
Akademický rok 2015/2016 Zápis ke studiu.
Okna vědy dokořán KA2 Petra Konečná Aktivity Název akcepočet návštěvníkůzapojená pracoviště Okénko I96Ma, Fy, Ch, In Přírodní vědy na hradě.
Vilniuská univerzita Vilniaus universitetas 26. května – 15. června 2015 stáž v projektu Okna vědy dokořán Michaela Uchočová Hinc itur ad astra.
T ESTOVÁNÍ ŽÁKŮ Horní Bečva, Michal Uhlař EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ SPOLEČNĚ BEZ HRANIC 1 Metodické a evaluační centrum,
Gymnázium Jiřího Wolkera v Prostějově pátek 13. listopadu 2015.
Univerzita Palackého v Olomouci tradice – zkušenost – inovace OLOMOUC obyvatel.
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR: Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 ÚVODNÍ SEMINÁŘ K PROJEKTU
Okna vědy dokořán Rostislav Miarka. Souhrnné informace OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 7.2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblast.
IRER – spolupráce se školami Projekt: Trojlístek - podpora výuky přírodopisu, biologie a chemie žáků ve věku 11 až 15 let 2 ročníky soutěže Festival vědy.
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
Filozofická fakulta Univerzity v Lublani, Slovinsko  Originální název: Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani,  Ústav: Oddelek za.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO z Evropského sociálního.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO 2010 a z Evropského.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO 2015, 2014, 2013 a.
IRER Projekt: Trojlístek - podpora výuky přírodopisu, biologie a chemie žáků ve věku 11 až 15 let Projekt „Trojlístek“ Akce na 20 školách Semináře pro.
Vytvoření společné platformy podpory technického vzdělávání se zapojením všech stupňů vzdělávání, zaměstnavatelů a dalších subjektů.
Akademický rok 2017/2018 Zápis ke studiu.
Asociace ředitelů gymnázií ČR
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
„Příroda“ v roce 2016.
Šablony OP VVV a podpora nadání
Ostravská univerzita (1991 → )
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Společné setkání „minitýmů“
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
Polytechnické vzdělávání v DVPP VISK seminář KAP Středočeského kraje
Polytechnické vzdělávání v praxi
Studijní program Ošetřovatelství
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Přírodovědecká fakulta UJEP
Studijní obor Fyzioterapie
Název projektu Cesta k vědě poznáním všemi smysly II
Spolupráce gymnázií s vysokými školami
Při technické univerzitě v Liberci
Studijní obor Bc. Regenerace a výživa ve sportu NMgr
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
OA a VOŠS OSTRAVA – MARIÁNSKÉ HORY
Transkript prezentace:

Polytechnické vzdělávání se zaměřením na tvorbu ŠAP/PA 22. března 2017 Podpora polytechnického vzdělávání ze strany Přírodovědecké fakulty UP Olomouc prof. RNDr. Josef Molnár, CSc. doc. RNDr. Martin Kubala, Ph.D.

PřF UP v číslech Celkový počet studentů: 3833 (k 1. 11. 2016) Absolventů v roce 2016: 739 Počet přihlášek pro akad. rok 2016/2017: 4186 Nově zapsaných: 1486

Co lze na PřF studovat 113 oborů z různých odvětví matematiky a informatiky, fyziky, chemie, biologie a ekologie, věd o Zemi, a to včetně učitelství nejžádanější obory pro 2016/2017: Molekulární  a  buněčná  biologie, Aplikovaná informatika, Biochemie

Více o PřF UP www.prf.upol.cz

Spolupráce se školami 45 fakultních škol s 9 fakultními školami jsme uzavřeli smlouvy o spolupráci na projektech (IROP) pro všechny: popularizační přednášky, besedy, pedagogický výzkum, pedagogické praxe, spolupráce na projektech…

Nabídka aktivit pro školy a pro žáky www.prf.upol.cz/verejnost/akce-brozury

www.prf.upol.cz/verejnost/akce-brozury Jak se žilo v naší obci Ukázka z Poznávejte Přírodu: VĚDY O ZEMI ƒKATEDRA GEOGRAFIE dr. Jan Hercik, jan.hercik@upol.cz Jak se žilo v naší obci Naše obce prošly během svého vývoje celou řadou změn. Řada míst se proměnila prakticky k nepoznání, některá si svou podobu zachovávají již desítky či stovky let. Při tomto terénním cvičení zjistíme, jak se nejvýznamnější lokality našich měst proměnily, a to jak po stránce architektonické, tak i života, který se v nich odehrával a odehrává. Terénní cvičení o délce 45 až 90 minut je určené pro žáky 2.stupně ZŠ a 1. a 2.ročníku SŠ.

Prohlídky, exkurze pořádají: jednotlivé katedry na Envelopě (17. listopadu 12) vědecká centra v Holici (Šlechtitelů) Botanická zahrada (u Smetanových sadů) Pevnost poznání (Korunní pevnůstka)

Výukové programy viz Poznávejte Přírodu! – přednášky, pokusy název, kontaktní osoby, stručný obsah, délka kurzu, případně doporučená cílová skupina lze „ušít“ přímo na míru pro potřebu školy – nutná domluva se zástupcem katedry

Pobyty na fakultě připravujeme jedno- i vícedenní programy pro školy – uchazeči, nadaní studenti…. studenti se seznámí s více obory na PřF zajišťujeme ubytování na kolejích a stravování v menze

Přednášky významných vědců cyklus Současná chemie Rudolf Zahradník Lecture Series Přednášky – Václav Pačes, Helena Illnerová, Pavel Hobza, Radek Zbořil

Bruno Leibundgut 21. března od 14:00 v aule PřF

Popularizační akce Veletrh vědy Noc vědců Muzejní noc Týden vědy a techniky aj.

Pevnost poznání Výukové programy pro ZŠ a SŠ Přednášky Tematické víkendy Tvořivé dílny Letní tábory Dětská univerzita aj

Poradenství a kontakt Studijní oddělení Oddělení pro vnější a vnitřní vztahy dagmar.petrzelova@upol.cz Okno do praxe – setkání se zaměstnavateli

Významné akce před námi Academia film Olomouc – 25.-30. dubna Den fascinace rostlinami – 18. května Olomoucká muzejní noc – 19. května Víkend otevřených zahrad – 10. – 11. června Veletrh vědy a výzkumu – 16. a 17. června Letní škola fyziky -19. – 23. června, 28.srpna – 1. září Noc vědců - 6. října Přírodovědný klokan - 11. října

Péče o talentované žáky Badatel SOČ oborové olympiády práce s talenty aj.

Děkuji za pozornost! www.prf.upol.cz www.facebook.com/prfupol