Zdravý oběd VY_52_INOVACE_31

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Advertisements

Mgr. Adéla Kostrounová Mgr. Marcela Rychlá
Babiččiny recepty Andrea Smáhová, 4. B.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Projektový den - vaření
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
autor Mgr. Alena Marková
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
1. Ohnivá pánev čerta Šmajstrla Suroviny: 200 g vepřového plecka /kotlet bez kostí/ 400 g kuřecích řízků 200 g klobásky 1 červená paprika 1 zelená.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Potraviny rostlinného původu
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
Název Výživová pyramida
Mexická kuchyně.
Příprava Vánoční večeře
Zelenina.
Hovězí vnitřnosti žáludky.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Příprava stravy v rodině
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Odborný výcvik Ročník:2.
Salát Coleslaw Chutná Vám salát coleslaw z KFC?? Ingredience : 1 menší hlávka bílého zelí 1 větší mrkev 1 cibule 1/4 malého celeru 200 g majonézy.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Štědrovečerní večeře.
Lasaně zapečené se zeleninou
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
VY_32_INOVACE_29_ Prvouka 3.ročník Zelenina
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Odborný výcvik Ročník:1.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Charakteristika pokrmů z vepřového masa. TÚ - dušení. VY_32_INOVACE_TPP_547.
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
Poznej druhy zeleniny Mgr. Heppnerová Eva – ZŠ Nádražní 683, Horní Slavkov VY_32_INOVACE_74_ Poznej druhy zeleniny Šablona III/2.
B o r š č Příprava výtečné Ruské polévky fecit Kristian Svoboda.
Recept – těstovinový salát VY_32_INOVACE_2C_18 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická.
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
Příprava pokrmů ze skopového masa
Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_15_Člověk a příroda
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Úprava hovězích plátků
Sada 3 Práce v domácnosti MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A09Prv2_Zelenina
Název školy : ZŠ Pardubice-Spořilov
První pomoc VY_52_INOVACE_26
Evropské vlajky VY_52_INOVACE_19
ČÁSTI KVETOUCÍCH ROSTLIN VY_32_INOVACE_06
ZELENINA A JEJÍ DRUHY Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_56_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Písemné násobení a dělení VY_32_INOVACE_04
VY_32_INOVACE_55_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_III.Vu_ZDRAVÁ.
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Druhy zeleniny VY_32_INOVACE_18
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
Lidský věk VY_32_INOVACE_12
Jak si udělat zdravý Zeleninový salát Více výukových souborů na webu: emagister.proweb.cz
Transkript prezentace:

Zdravý oběd VY_52_INOVACE_31 Sada 1 Člověk a jeho zdraví ZŠ a MŠ Olešník Vypracovala: Mgr. Zdeňka Hucková EU peníze školám CZ.1.07/1.4.00/21.1610

Metodika seznámení s novými moderními druhy potravin pomůcky: tofu, bulgur, zelenina, dýňová semínka, rostlinný olej, sůl ukážeme žákům nakoupené potraviny vysvětlíme recept – pokud je ve škole možnost – je vhodné jídlo se žáky uvařit žáci počítají kalkulaci potravin pro celou rodinu EU peníze školám CZ.1.07/1.4.00/21.1610

Potraviny Tofu Bulgur Zelenina – mrkev, pórek, cibule rajčata, paprika, okurka, zelí, kukuřice Rostlinný olej Sůl, pepř Tofu - výrobek ze sóji – bílkovina – používá se jako maso nebo sýr Bulgur – předvařená, nalámaná celozrnná pšenice EU peníze školám CZ.1.07/1.4.00/21.1610

Náš recept pro 1 osobu 50 g bulguru 50 g tofu 1 mrkev ½ cibule Nejdříve uvaříme bulgur – odměřené množství dáme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu, oheň vypneme a necháme dojít. Mezitím nakrájíme tofu na jemné nudličky a zeleninu na drobné kousky. Cibuli necháme zvlášť. Na pánvi rozpálíme olej, osmahneme cibuli, přidáme tofu a krátce restujeme. Pak přidáme zeleninu a podusíme. Vše promícháme s bulgurem, dochutíme solí a pepřem. 50 g bulguru 50 g tofu 1 mrkev ½ cibule 50 g pórku Lžíce oleje EU peníze školám CZ.1.07/1.4.00/21.1610

Co k tomu? Zeleninový salát! 1 cibule 2 papriky 4 rajčata ½ zelí 1 konzerva kukuřice 2 lžíce oleje sůl, pepř, lžíce cukru, citronová šťáva Zeleninu nakrájíme a smícháme v míse. Zlehka dochutíme a promícháme. EU peníze školám CZ.1.07/1.4.00/21.1610

surovina 1 osoba celkem Bulgur Tofu Mrkev Cibule Pórek Doplň do tabulky kolik surovin budeš potřebovat na přípravu oběda pro vaší rodinu. surovina 1 osoba celkem Bulgur Tofu Mrkev Cibule Pórek EU peníze školám CZ.1.07/1.4.00/21.1610

potravina Cena na 1 osobu Cena celkem tofu 10,- bulgur 7,- mrkev 3,- Kolik zaplatí vaše rodina za nákup na tento oběd? Počítej jídlo i salát. potravina Cena na 1 osobu Cena celkem tofu 10,- bulgur 7,- mrkev 3,- Cibule 1,- pórek 5,- celkem EU peníze školám CZ.1.07/1.4.00/21.1610

potravina Cena na 1 osobu Cena celkem rajčata 10,- paprika cibule 1,- zelí 3,- kukuřice koření 2,- celkem EU peníze školám CZ.1.07/1.4.00/21.1610