Sbor dobrovolných hasičů Vejprty & Jednotka požární ochrany II/2

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kurzy k získání odborné způsobilosti pro JSDH
Advertisements

Integrovaný záchranný systém
Financování JSDHO neinvestiční dotace
Technika u JSDHO Karlštejn
Požární ochrana v obcích
Celorepubliková soutěž pro jednotky a sbory dobrovolných hasičů.
Rozdíly mezi SDH a JSDH obce
Organizace požární ochrany a dobrovolní hasiči
(J)SDH Boskovice I Bc. Josef Jeniš.
Jednotky požární ochrany
Kompetence při řízení zásahu JPO a složek IZS
Metodická pomůcka pro JSDH obcí Jihomoravského kraje.
Mezinárodní soutěž mládeže CTIF je určena pro nejméně devítičlenné kolektivy mladých hasičů. Družstva mohou být složena z dětí obou pohlaví ve věku 12.
 Poniklá se nachází v okrese Semily v Libereckém kraji.  Obec roku 2010 měla obyvatel. Část obce se rozkládá v údolí řeky Jizery.  Poslední obydlí.
Řešení úrazů u členů JSDH obcí
Zpracoval : Josef Dvořák – SDH Bystřice
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BOLATICE
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
ODBORNÁ PŘÍPRAVA ČLENŮ JSDHO
ŘÁD VÝKONU SLUŽBY v jednotkách JSDHO
HASIČI.
Organizace požární ochrany a dobrovolní hasiči
Být velitelem neznamená být diktátorem. Velitelem se nestává ten, kdo umí nejlépe křičet, ale ten kdo umí nejlépe poradit, pomoci, pochopit Velitel družstva.
plk. Ing. Pavel Dekret HZS Zlínského kraje ředitel odboru IZS a služeb
1)Získání odborné způsobilosti v kurzech V-40. 2)Možnost získání odborné způsobilosti v kurzu V-40 formou e-learningu. 16 hod. výuky pomocí prezentací.
HZS ČR organizace a řízení
Jednotky požární ochrany
Značení mobilní požární techniky
FREIWILLIGE FEURWEHR HAGENBERG RUDICE.
Sbor dobrovolných hasičů Kostelec nad Labem Výroční valná hromada
Ve třídě je 24 dívek a 8 chlapců. Jakou procentuální část třídy tvoří chlapci? Co tvoří základ? Základ je 100 % Základ je celkový počet dětí ve.
Obec - jednotka PO zřizovaná obcí plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje říjen 2007.
Judo Judo je styl japonského bojového umění a velmi rozšířený úponový sport. Judo, celý název Kodokan Judo, vzniklo z několika škol džiu-džitsu které vyučovaly.
Organizace požární ochrany a dobrovolní hasiči
Česká Republika.
JEDNOTKY SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ JSDH
SDH MILOVICE.
Dobrovolní hasiči.
Nová dotace pro jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí v roce MINISTERSTVO VNITRA ČESKÉ REPUBLIKY Brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba Generální ředitel.
Služby poskytované HZS kraje pro jednotky PO zřizované obcemi Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje březen 2009.
INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM. Co to je IZS? Integrovaný záchranný systém je systém pro koordinaci záchranných a likvidačních prací při vzniku mimořádných.
Historie požárního sboru hl.m. Prahy MIROSLAV CHMEL, DL2 Studentská konference Vedoucí práce: Mgr. J. Kulíšková.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
1 Požární ochrana v obcích Základní informace o povinnostech na úseku zajišťování úkolů požární ochrany 2013.
SH ČMS, Ústřední odborná rada prevence1 Požární ochrana v obcích Základní informace pro starosty obcí o povinnostech na úseku zajišťování úkolů požární.
Vybrané sportovní soutěže organizované v rámci Hasičského záchranného sboru České republiky 2011.
Povinnosti obcí v oblasti požární ochrany Z pohledu IZS a jednotky PO.
Účelová neinvestiční dotace z rozpočtu MV – GŘ HZS ČR na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
„Požární ochrana očima dětí pro rok 2016“ KATEGORIE DT 2 Autor: Daniel Hýža Třída: 9. ročník Název školy: ZŠ a MŠ – T. G. Masaryka Brodek u Konice 265.
Odborná příprava JSDHO Z měny v roce 2014 mjr. Ing. Jan Kolář HZS Plzeňského kraje, ÚO Plzeň, únor 2014.
Metodika pro zřizování jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Zdolávání mimořádných událostí.
Hasiči VY_32_INOVACE_1C_19 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
1 FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková vedoucí oddělení krizového řízení.
Hasiči a veřejnost Tisková konference 24. července 2008.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_17_Integrovaný záchranný systém Číslo a název klíčové.
Technické prostředky v požární ochraně
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
HASIČI ŠUMPERK Sbor dobrovolných hasičů Šumperk - Temenice je jako občanské sdružení působící na úseku požární ochrany, hlavním partnerem pro město Šumperk.
Sbor dobrovolných hasičů LUČICE pořádá
Prezentace od Mervina Flandery
SDRUŽENÍ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ KŘIŠŤANOVICE
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
Požární ochrana v obcích
Řád výkonu služby v jednotkách HZS podniků, SDH obcí a SDH podniků
Jednotky požární ochrany
Dotace pro jednotky SDH obcí
HISTORIE OCHRANY OBYVATELSTVA
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Integrovaný záchranný systém a jednotky požární ochrany
Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy
Transkript prezentace:

Sbor dobrovolných hasičů Vejprty & Jednotka požární ochrany II/2 HASIČI VEJPRTY Sbor dobrovolných hasičů Vejprty & Jednotka požární ochrany II/2 2004

Hasiči Vejprty Oheň člověku pomáhá od nepaměti. Plameny však často přerostly v nekontrolovatelný požár a člověku škodily. Proto s nimi člověk musel začít bojovat.      "Když dítě škrtne zápalkou, co se nestane - oheň zaplane!"  Zpívá v jednom známém filmu náčelník hasičů, ale kdo vlastně tito muži a tyto ženy jsou ? Proč každodenně riskují život ? Copak nemají strach ? Ale ano, oni mají strach, mají pud sebezáchovy, ale naučili se ho ovládat a využívat ve svůj prospěch. Naučili se bát chytře. Naučili se bát tak, že jim strach řekne, kde je hranice risku a sebevraždy. A přesto jim někdy štěstí nepřeje.......  Mnozí z nás hledí s obdivem i nadšením na některé vojáky, kteří jsou pro svou zem ochotni i zemřít, nejen zabít. A možná přijde čas, kdy se stejně budeme dívat i na hasiče, ony statečné bojovníky s ohněm.........   Velký elán, vytrvalost, pochopení a nadšení byly vlastnosti prvních zakladatelů dobrovolných sborů hasičů.  Jejich úsilí bylo zaměřeno k rozvoji hasičských ideálů jak na úseku boje proti ohni, tak na úseku osvěty a kultury.  První dobrovolný hasičský sbor byl založen zásluhou obchodníka Karla Krohna roku 1864 ve Velvarech. Postupně byly zakládány další české hasičské sbory.  Hasičský sbor ve Vejprtech byl založen 13.10.1872 a v té době získal 104 členů. Tito členové byli zapojeni do mnoha kulturních a tělovýchovných spolků, které úzce spolupracovaly s hasičským sborem.

Hasiči Vejprty   Zakladatelem hasičů ve Vejprtech byl Jindřich Englert - továrník, zakladatel sboru, nositel řádu Františka Josefa, inspektor německé sekce zemského svazu hasičstva v Čechách, čestný president hasičského svazu pro politický okres Kadaň a požární ředitel dobrovolného hasičstva města Vejprty. Narodil se 24.července 1845 a zemřel 4.srpna 1912. Pochován je v rodinné hrobce ve Vejprtech. Založení SDH Vejprty 13.10.1872          Sbor je členem Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezka. V současné době (k 31.12.2003) má náš sbor celkem 77 členů, z toho počtu je 47 mužů, 15 žen a v kolektivu mládeže  je 15 dívek a chlapců.

Hasiči Vejprty Jednotka požární ochrany II/2            Požáry a další události, při nichž je ohrožen život a zdraví osob zdolávají hasiči, kteří jsou v jednotce sboru, která je zařazena do integrovaného záchranného systému České republiky jako jednotka požární ochrany II/2 kategorie. Jednotka má v současné době 27 členů, z tohoto počtu je 5 členů zařazeno ve funkci "velitel družstva" a 12 členů vykonává funkci "strojník, řidič". Ostatní členové jsou zařazeni v jednotce ve funkci hasič. Větší počet řidičů je u jednotky nutný, z důvodu nedosažitelnosti některých hasičů, kteří vykonávají povolání mimo město Vejprty.  

Hasiči Vejprty Jednotka požární ochrany II/2 Vybavení a technika jednotky 2x Cas 24 - Škoda 706 RTHP r.v. 1970 a r.v.1979 RZA - Toyota Land Cruiser 2,5D r.v. 1987

Hasiči Vejprty Jednotka požární ochrany II/2 Vybavení a technika jednotky DA16 - IFA w50 L/LF 16 r.v. 1976 AZ30 - IFA w50 L/DL 30 r.v. 1980

Hasiči Vejprty Jednotka požární ochrany II/2 Vybavení a technika jednotky Dýchací přístroje na stlačený vzduch Saturn S7 a S5 (dle vel.tlak.láhve) Zásahová vesta na Pyrocool, přilby Rossenbauer a Galet, proudnice a svítilna

Hasiči Vejprty Jednotka požární ochrany II/2 Vybavení a technika jednotky Ochranný oblek hasiče : Přilba zn.Gallet, ochranný oblek zn.Zahas, ochranná obuv zn.Zeman a ochranné rukavice. JPO Vejprty a JFF Annaberg

Hasiči Vejprty SDH Vejprty 2004

Sbor dobrovolných hasičů Hasiči Vejprty A kde náš sbor najdete? Město Vejprty je příhraniční město sousedící s německou obcí Bärenstein. Nachází se v Krušných horách v Ústeckém kraji, cca30 km za okresním městem Chomutov . Sbor dobrovolných hasičů ul. Moskevská čp.10/848 Vejprty 431 91 Tel. 474 386 188 & 731449163

Sbor dobrovolných hasičů Hasiči Vejprty Sbor dobrovolných hasičů ul. Moskevská čp.10/848 Vejprty 431 91 Tel. 474 386 188 & 731449163 hasicivejprty@seznam.cz www.hasicivejprty.aktualne.cz www.jpovejprty.aktualne.cz

Hasiči Vejprty