Vývoj mobilních aplikací a jejich výhody

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Něco málo o ICNET s.r.o. Správa kódu v historii – přechod na TFS (TF Server) Nové platformy – přechod na TFS (TF Service) Integrace TFS s nástroji třetích.
Advertisements

Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Zpracováno v rámci OP VK - EU peníze školám Jednička ve vzdělávání.
Windows 8 ZMVS. Windows 8 Nové 3D uživatelské rozhraní s kódovým názvem Wind. Nové uživatelské rozhraní bude požadovat minimálně 170MB video paměti a.
Software start počítače a operační systém.
SOFTWARE operační systémy
OS-PDA,kapesní PC,komunikátorů a smartphonů Vypracoval:Petr Rabada AT3.A Pátek
INFORMATIKA - PC 6. Ročník Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha vyučující informatiky a komunikační technologie 1.
Operační systém Adam Greguš, 4.A.
Operační systémy Windows, Linux a Mac OS X Přehled vývoje
Tvorba webových aplikací
WBI Systems a.s. Barákova Říčany T: F: E: W: SQL Server 2008 R2 Základy licencování.
Maturitní okruh č. 7. Odstínit aplikace od specifik HWSpráva procesůSpráva pamětiSpráva souborůSpráva vstupů a výstupůSpráva sítěSystém ochrany a bezpečnostiSystém.
Štěpán Lískovec, 4.A.  =základní programové vybavení počítače (tj.software)  hlavní úkol:  A, zajistit uživateli možnost ovládat PC  B, vytvořit pro.
Operační systémy.
Operační systémy.
Sdílení obsáhlých souborů na webu Výpočetní technika.
Roman Valeš projekt AVT. Cíl práce Obeznámení s programovacím jazykem Java Práce s vývojovými nástroji Hierarchie kódu Androidu Vytvoření Android aplikace.
C# - Úvod Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Úvod do nových médií a komunikace Ing. Jiří Kysela Katedra informačních technologií - Fakulta elektrotechniky.
Jak se tvoří mobilní aplikace - na co vše pamatovat Boris Procházka GINA Software s.r.o.
Operační systém Android
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
S O F T W A R E Šablona 32 VY_32_INOVACE_6_5_Operační systémy.
Operační systém Windows Mobile
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Informační a komunikační technologie 1.2 Operační systémy, aplikace Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Kadeřník,
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Elektronické učebnice
Operační systémy. Operační systémy Operační systém je základním programovým vybavením nezbytně nutným pro provoz počítače. Poznámka: Operační systém.
OPERAČNÍ SYSTÉMY ICT – Mgr. Milan Šimek. Nejznámější operační systémy DOS – textové rozhraní OS/2 – podobný Windows, ovládán hlasem UNIX – stabilní, otevřený,
Operační systémy Název a adresa školy
Programování Windows 8 Jiří Danihelka PDA Katedra počítačové grafiky a interakce ČVUT v Praze.
Přístup do IS z mobilních zařízení Tomáš Tureček Katedra Informatiky FEI VŠB-TU Ostrava.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Operační systémy Windows, Linux a Mac OS X Přehled vývoje
Vývoj aplikací pro Facebook Štěpán Bechynský. Typy Facebook aplikací Běží v prostředí Facebook – IFrame Lze spouštět a testovat z localhost – FBML Zpracovává.
Naprogramovat operační systém je mnohonásobně složitější, než naprogramovat „obyčejný program“. Základní programové vybavení počítače Fce: ovládání počítače,
Rezervační systém v prostředí XUL Zdeněk Novák, Petr Ondrejka.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Moderní trendy využívání ICT ve výuce
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Smartphone – chytrý telefon Co se všechno naučíme??? Typy a.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA:III/2 TÉMATICKÁ OBLAST:Informační a komunikační technologie.
David Rohusch 15/16 Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola Jana Palacha EP1.
Anotace: Kancelářský balík od firmy Microsoft je nejčastěji používané řešení ve firmách i domácnostech. Žáci získají přehled o tomto produktu, získají.
T ABLET Mgr. Rostislav Harenčák 2014 OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo: CZ.1.07/3.1.00/
WebOS – operační systém (nejen) pro mobilní přístroje Lukáš Jelínek AIKEN s.r.o. -
Mobilní aplikace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Hybridní mobilní aplikace pro Android Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu.
OPERAČNÍ SYSTÉMY Část Alternativní OS Zpracovala: Mgr. Marcela Cvrkalová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
© KAM po Česku.  200 ks oboustranných materiálů (A3)  50 ks oboustranných materiálu (A4)  200 ks vizitek IC  2 samolepky s QR kódem  200 ks lístkových.
Bezdrátové senzorické sítě Operační systémy a vývojové prostředky Ing. David Široký Katedra informatiky a výpočetní techniky Fakulta aplikovaných.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Internetový prohlížeč
Operační systémy Zpracovala Anna Macháčková.
SOFTWARE Operační systémy.
Programování mikropočítačů Platforma Arduino
Srovnání operačních systémů
Vývoj mobilních aplikací a jejich výhody
Operační Systém Operační systém je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti počítače při jeho.
OPERAČNÍ SYSTÉMY Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Vlastnosti souborů Jaroslava Černá.
Hybridní mobilní aplikace pro Android
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
OPERAČNÍ SYSTÉMY ICT – Mgr. Milan Šimek.
Operační systémy.
Operační systémy.
Praktická cvičení Úvodní hodina David Malý kabinet 205.
Transkript prezentace:

Vývoj mobilních aplikací a jejich výhody Tomáš Iša

Výhody mobilních aplikací Přenositelnost Snadná obsluha Online uživatelé – cestování, přístup k informacím na cestách; Toho dosáhneme mobilními app.; načtené informace; spuštění aplikace; bootvání; aktualizace na pozadí; user friendly

iOS Apple development program Mac OS X Xcode Zajištění spousty věcí; zapojení do apple developer programu – testování na přístrojích; 99$; mac os x; vývojové prostřední xcode; vývoj; xcode dobrý pro uživatele a přehledné ovládání; objective-c

Android Všechny operační systémy Android studio/Eclipse Java Jakýkoliv operační systém; vývojové prostředí android studio nebo eclipse; testování jednodušší; není třeba nějaký vývojářský účet; odemknutí vývojářského režimu; píše se v Jave

Windows Phone Microsoft Windows OS Microsoft Visual Studio C# , Visual C++ Jen pro registrované vývojáře Podobně jako u iOS vývojářský účet, studenti to mají v rámci univerzity zdarma jinak se za to platí; většinou na windowsech; vývoje prostředí visual studio; používá se programovací jazyk C# nebo visual C++; o windows phone se zajímá více lidí

Multiplatformní vývoj iOS + Android Qt Creator QML C++ Více platform zároveň; například přes Qt; knihovny; přístup Qt ke knihovnám; uživatelské rozhraní v QML; značkovací jazyk, založený na javascriptu; stejně vypadající na všech platformách; jádro aplikace se píše v C++; po definování zařízení, je možné aplikaci testovat na obou platformách

Xcode

Android Studio

Microsoft Visual Studio

Děkuji za pozornost