Setkání expetního týmu pro přesahové nástroje a přístupy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Advertisements

Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
Zákon č. 266/1994 o dráhách zákon upravuje
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
Aktivity ČTÚ pro období let 2014 a 2015
Inspekce kvality sociálních služeb
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Budování kapacity NNO Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
Jiří Hradec. ŽP v Evropě i u nás Ještě v 90. letech všichni věděli, že základním zadáním je ochrana životního prostředí:  znečištění je zjevné -> zadání.
PIAQ Lenka Němcová. Schůzka přípravného týmu – únor 2011 Schiedam 6 účastníků (NL, IT a CZ) Diskutována zpráva z 1. workshopu v Praze Diskuse týkající.
Informace o životním prostředí ve veřejné správě Legislativní rámec problematiky, služby pro veřejnou správu česká informační agentura životního prostředí.
Konference projektu Cesta ke kvalitě
Strana 1 © Vema, a. s., 7. dubna 2015 Intranetová řešení v PIS DS -Personalis 2005.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Fotbalové stadiony mohou být místem dobré zábavy a bezpečí
Společná budoucnost Evropy a jejich měst Městská dimenze jako jedna z priorit kohezní politiky Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu.
Účinná kontrola kvality pohonných hmot © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
PROJEKT HUMAN STEP Výroční konference NTS F,
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ ARCHIV
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Vaše jistota na trhu IT Vybudování a provozování e-spisovny Josef Sedláček ICZ a.s.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
Systém pro podporu komunitního plánování
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
IMPEL-TFS NCP Exchange Day Vídeň,
INSPIRE Stav a výhled.
1 Problémy s aplikací zákona č. 76/2002 Sb. o integrované prevenci z pohledu ČIŽP Ing. Antonín Kroupa Česká inspekce životního prostředí – ředitelství.
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Současnost a vize Integrovaného registru znečišťování životního prostředí Úsek informační podpory, oddělení IRZ/CO.
PREZENTUJÍCÍ Hodnocením ke zvyšování kvality vzdělávacích služeb středních škol v kraji Vysočina Mgr. Miroslav Pech.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Sledování nežádoucích událostí ČAS 2009 MUDr.Zdeněk Hřib KVZ 3.LF UK.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
3. Valné shromáždění IMPELu Praha 3.6. –
O čem to bude Úvod do informačního systému Ing. Radan Kasal
CRAB z pohledu dodavatele Pilotní pasportizace dodavatel sběru dat do pasportu a dalších specifických informací o budovách 1 1.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány. Cíle  Čtvrtina agend veřejné správy dálkově přístupná – ČR lídr e-Governmnetu ve střední Evropě  IT gramotná.
Roční souhrnná zpráva o výsledcích kontrolních akcí provedených inspekcí práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Problematika bezpečnosti civilního letectví v ČR za rok 2003 – pohled ÚCL.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
VZ Zajištění podpory procesů a materiálně technického zázemí pro jednání pracovních skupin Informační systém Národní soustavy kvalifikací Návod na obsluhu.
Místní Agenda 21 MŽP a PS MA21 RVUR Ing.arch. Marie Petrová PS URROU,
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
Srpen 2013 Společné setkání  zahájení plánování v Děčíně 2006–2008  projekt „Komunitní plánování sociálních služeb města Děčína“ 2013–2015  projekt.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 PROGRAMY INSPEKCÍ Robert Mout DCMR – Agentura pro ŽP.
Účinnosti nabyl ke dni 1. srpna 2016
SAFETY 2017 Význam a zásady fyzické bezpečnosti při ochraně (nejen) utajovaných informací. Hradec Králové duben
Cloud computing v praxi
Valné shromáždění v Bratislavě ( – )
Poznatky z kontrol agentur práce
Česká inspekce životního prostředí
Industry and Air Expert Team
Inspekční a prosazovací přístup
TVORBA STRATEGIE HARM BORGERS
IRI ve Štýrsku ( – ) Lenka Němcová.
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Ústí nad Labem 4/2008 Ing. Jaromír Vachta
Analýza minimálních kritérií pro inspekce ŽP
Ekonomika veřejného sektoru
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Uzavřené provozovny na webu Potraviny na pranýři
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Česká zemědělská a potravinářská inspekce
česká asociace sdílené ekonomiky
Transkript prezentace:

Setkání expetního týmu pro přesahové nástroje a přístupy + Konference „Velká data“ (17. 5. – 19.5. 2017) Lenka Němcová

Setkání ET pro přesahové nástroje a přístupy Přivítání – Simon Bingham + Tony Liebregts Nizozemský inspektorát pro životní prostředí a dopravu Kompetence v oblasti dopravy přidány před 5 lety Kompetence Ochrana vod Průmysl Odpady Doprava – lodě v přístavech, inspekce železnic a silnic, civilní letectví Vydává povolení i provádí inspekce

Setkání ET pro přesahové nástroje a přístupy s bezproblémovými provozovateli uzavřena dohoda, že budou hlásit mimořádný stav v takovém případě se inspekce nekonají, nebo pouze se souhlasem provozovatele „digitální dohled“ např. u odstraňování azbestu (sledují, kdo tyto služby nabízí)

Program V programu všechna zařízení, které inspektoři kontrolují Jejich historie za posledních 5 let Nejen inspekce z Inspektorátu ŽP a dopravy, ale i ostatních organizací (policie, finanční úřad, obchodní inspekce atd.) S ostatními organizacemi Inspektorát podepsal dohodu

Program údaje v programu: Kontroly Nesoulady s legislativou Stížnosti – jak byly vyřízeny Všechna povolení Informace o provozovateli

Program přihlášení do systému: Heslo + číslo mobilního telefonu zpráva se zabezpečovacím kódem Vstup nejdéle na 20 minut, potom automatické odpojení Hledání až 50 zařízení (ben. Pumpy SHELL)

Program Expertní tým 5 IT odborníků a analytiků Vývoj programu – 2 roky Největší problém – 27 organizací zadávajících data do programu - každá měla odlišný informační systém

Organizační záležitosti 2 IRI v roce 2017 – Slovinsko + Portugalsko (Azorské ostrovy) 1 Green IRI - Albánie nutné řešit situaci IMPEL sekretariátu cestovní agentura VCK

Organizační záležitosti návrhy nových projektů zaslat nejpozději do začátku září na základě diskuse z konference by měl být navržen projekt na srovnání analýzy dat ve členských zemí, minimální kritéria pro data, metodologie jejich sběru, relevantní data pro inspekce, riziko využívání velkých dat a jejich sdílení

Konference „Velká data“ Rostou technické možnosti Skladování dat stále levnější Služby na internetu zdarma Zaměřit se na kvalitu dat, ne na kvantitu Problémy: Přístupná data x soukromí Nedostatek datových inženýrů ve státní správě

Databáze inspekcí - Nizozemí Projekt Skupina 5 analytiků, vědců a IT specialistů Plánování na základě velkých dat Data o povolení, počasí, z twitteru, umístění provozovatele a řada dalších za posledních 5 let Data zpracována plán inspekcí 2017

Databáze inspekcí - Nizozemí Hodnocení proběhne na konci roku 2017 Vkládají se pouze data, která jsou zdarma k využití Jsou všechny tyto informace užitečné pro lepší plánování inspekcí? Velká očekávání, budou splněna?

Chemické závody v Nizozemí 400 v Nizozemí (většina v oblasti Rotterdamu) inspekce – 3 inspektoři, jeden kontroluje pouze povolení Dále kontroly Ministerstva bezpečnosti a spravedlivosti (požární zabezpečení, externí bezpečnost) + Inspektorát sociálních věcí a zaměstnanosti (pracovní podmínky zaměstnanců a vnitřní bezpečnost)

Chemické závody v Nizozemí Společná databáze (tabulka v Excell) Inspektoři hodnotí na základě zkušenosti V rámci plánování podle rizik se hodnotí také: bezpečnost práce, počet porušení legislativy za poslední tři roky, zda provozovatel využívá nejnovější BAT

Chemické závody v Nizozemí „Dobrý provozovatel“ – 5 celkem, jsou dáváni za příklad, méně inspekcí s menší intenzitou „Průměrný provozovatel“ – většina, běžné inspekce „Špatný provozovatel“ uloženo řada pokut, jednání nezměnili, negativní obrázek v médiích, pokud hodnoceno jako kriminální čin, možnost uložit pokutu jednotlivým manažerům

Děkuji za pozornosti Lenka Němcová lenka.nemcova@cizp.cz www.cizp.cz