FLORBAL.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stručný návod na prodej florbalových hokejek UNIHOC
Advertisements

Pravidla fotbalu.
Fotbal Kopaná Fočus.
Tato prezentace byla vytvořena
Beach rugby
Hry třetího tisíciletí
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
ZMĚNY V SOUTĚŽÍCH PŘÍPRAVEK. Motto:,,Neberme dětem radost ze hry, oni nám to vrátí“ Proč změny v soutěžích přípravek?  zapojení všech hráčů do hry 
HALOVÝ TURNAJ MLADŠÍCH ŽÁKŮ „O POHÁR PROTEC PLUS S.R.O.“ Datum konání: sobota Rtyně v Podkrkonoší, sportovní hala Orlovna.
HALOVÝ TURNAJ MLADŠÍCH ŽÁKŮ V KOPANÉ „O POHÁR MIROSLAVA ENDLICHA“ konaný v rámci 7.ročníku zimních turnajů pod názvem „Sportem proti drogám“ Datum: sobota.
Pravidla ledního hokeje Změny 2010 ukládání trestů, návraty hráčů z TL.
Seznámení s BLMF Pro: Schůze zástupců týmů Datum: Autor: Výbor BLMF.
FLORBAL.
PLÁŽOVÝ VOLEJBAL.
Kultura a sport v Kanadě
Začali to Finové Do České republiky se florbal dostal třemi různými cestami. Vůbec první setkání s florbalem v České republice se událo díky výměnnému.
1 Florbal je co do popularity jedním z nejoblíbenějších sportů u nás. Tento kolektivní sport není náročný na vybavení a dá se hrát prakticky všude. florbalprotebe.cz.
Kopaná – průběh hry hry se účastní dva týmy po 11 hráčích na hřišti obdélníkového tvaru na jehož kratších stranách jsou branky hru řídí hlavní rozhodčí,
Fotbal.
Je kolektivní halový sport…
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Ultimate Frisbee „létat je tak snadné“.
Lední hokej.
Moje první Prezentace!!.
Florbal.
 Hokejové hřiště je z ledu  Hřiště má na šířku 26-30m a na délku má m  Ke hře je zapotřebí hlavně puk který má  průměr: 7,62cm tloušťku: 2,54cm.
Fotbal.
Nabídka sportovního soustředění žákům základních škol Florbalového klubu FBŠ EVVA Bohemians.
HOKEJBAL. -Hokejbal je sport, který není moc známý, ale na Kladně je velice oblíbený. -Hraje se venku na betonovém povrchu s hokejovými mantinely -S brankami.
Kopaná - pravidla hrací plocha má tvar obdélníku, délka hřiště je 90 – 120 m, šířka je 45 – 90 m hrací plocha je vyznačena bílými čarami, středová čára.
1 Florbal je co do popularity jedním z nejoblíbenějších sportů u nás. Tento kolektivní sport není náročný na vybavení a dá se hrát prakticky všude. florbalprotebe.cz.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
HÁZENÁ.
LEDNÍ HOKEJ - POČÁTKY.
STOLNÍ TENIS.
Florbal Patrik Převrátil.
CURLING.
Florbal Jiří Plic.
Házená Kateřina Horáková.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Lední hokej Je kolektivní hra. Jde o jeden z nejrychlejších sportů na světě. Hraje se na 3 třetiny po 20 minutách. Na hru dohlížejí 2 hlavní rozhodčí.
Filozofie změn  reakce na rychlý vývoj hry;  důraz na plynulost hry;  utkání mají být co nejzábavnější, bezpečná, férová a pochopitelná hráči, trenéry,
Florbal Florbal vznikl původně v zámoří, ale organizovaně se začal hrát na Skandinávském poloostrově – ve Švédsku. Švédové tuto hru nazývali „innebandy“.
Basketbalová pravidla
JOSEF KAZATEL, IX. A MOJE ZÁJMY. ROZDĚLENÍ ZÁLIB DLE OBLÍBENOSTI.
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Fotbal Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Mgr. Jan Charousek Liberec  Florbalový míček v dnešní podobě paradoxně nevyvinuli florbalisté, ale basebalisté. Plastový děrovaný míček podobných.
 kolektivní halový sport, který se hraje na hřišti o rozměrech 40x20 metrů a lehkým dutým míčkem z plastu. V jednu chvíli je z každého.
FLORBAL Eduard Hrazdíra KSH FSpS Jindřich Pavlík KSH FSpS
Korfbal Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Korfbal - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 INDIACA.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Badminton CLICK.
Lední hokej Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Část 3 – ROZHODČÍ A JEJICH POVINNOSTI. 300 – Určení rozhodčích rozhodčí na hřišti – systém dvou rozhodčích (oba stejné pravomoci) – systém tří rozhodčích.
Interkros Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Florbal Matěj Pírek 5.B Hluchak.
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Basketbalová pravidla
TJ Sokol Vikýřovice.
O putovní pohár J. Verfla
Eduard Hrazdíra KSH FSpS
Odbíjená – základní pravidla
Absolventská práce Žáka 9.ročníku
Eduard Hrazdíra KSH FSpS
Mgr. Jan Charousek Liberec 2018
Mgr. Jan Charousek Liberec 2018
Transkript prezentace:

FLORBAL

Obsah Florbal Historie Základní pravidla Hřiště Vybavení Vybavení – firmy Fortuna extraliga Týmy Fortuna extraligy

Historie Anglicky Floorball, švédsky Innebandy, německy Unihockey Florbal a děrovaný míček vznikly v Americe Současnou podobu však dali florbalu Skandinávci (z bandy hokeje) kolem roku 1970 Švédové jsou v součastné době elitou v tomto sportu Roku 1986 byla založena International Floorball Federation (IFF) První mistrovství světa se konalo ve Švédsku roku 1996

Základní pravidla Florbal hraje 5 hráčů + 1 brankář Každý tým může mít na soupisce 20 hráčů Zápas se hraje na třetiny po dvaceti minutách (3x20min) Mezi třetinami jsou desetiminutové přestávky Po každé třetině se mění strany Každý tým má povolen pouze jeden time-out Hru řídí dva rozhodčí se stejnými pravomocemi

Základní postoje rozhodčího Trest: 2+10 minut

Tresty Podle počtu minut : 2 minuty, 5 minut,deset minut Dále následuje ČK – Červená karta ČK-1 DO KONCE UTKANÍ ČK-2 DO KONCE UTKANÍ A STOP NA PŘÍŠTÍ ZAPAS ČK-3 DISCIPLINÁRNÍ KOMISE

Hřiště Hřiště má rozměry 40m x 20m Hřiště je ohraničeno mantinely se zaoblenými rohy (50cm vysoké) Povrch je většinou guma nebo parkety V rozích a na půlce jsou křížky, ze kterých se v případě přerušení rozehrává (viz obrázek) Před oběma bránami je velké a malé brankoviště (viz obrázek) Branky jsou 160cm široké, 115cm vysoké,

Vybavení Výstroj hráče: triko (musí být očíslované), trenýrky, stulpny, sportovní obuv a hokejka Výstroj brankáře: Kalhoty,triko a maska na obličej Brankář nemá hokejku Výstroj musí být certifikována od IFF

Rozhodčí vybaveni: dres,trenýrky, stulpny, sportovní obuv,ČK,píšťalka

Vybavení - firmy Canadien Zone Unihoc Salming Fatpipe

Fortuna extraliga

Týmy Fortuna extraligy Bulldogs Brno FbŠ EVVA Bohemians Praha FBC Liberec FBC Pepino Ostrava FBK Sokol Mladá Boleslav M&M Reality Sokol Pardubice Sokol Královské Vinohrady SSK Future Tatran Střešovice TJ JM Chodov Torpedo Havířov 1.SC SSK Vitkovice

DAVID RYTYCH Tomáš kafka

Milan tomašík milan garčar

PRAGUE GAMES

CZECH OPEN

ZDROJE Text:http://florbal.707.cz/index.html Videa:Youtobe.com Obrázky: Google.com