Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_1F Škola:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání zaměstnanců v Centru pro podporu zaměstnanců
Advertisements

Tři roky etické výchovy ve Veselí nad Moravou
Řemeslo má zlaté dno a čisté ruce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Plánování a řízení kariéry
Kurikulární reforma Únor 2008 PhDr. Maria Bezchlebová
TRÉNINK obecné principy úvodní sraz VD – Tři Studně.
Z praxe do dalšího vzdělávání: aneb potřeby VP identifikované v průběhu pilotního ověřování kompetencí kariérových poradců v rámci projektu IMPROVE Mgr.
Kariérové vzdělávání a poradenství v České republice
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
TRÉNINK KOMUNIKAČNÍCH A PREZENTAČNÍCH DOVEDNOSTÍ V OBLASTI VELETRHŮ
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
IPS. Nová adresa ÚP pro Prahu-východ (IPS) od Dobrovského 1278/ Praha 7.
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
Naše zvolená průřezová témata
Výchova k volbě povolání v praxi základní školy
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Projekt K2 Klíčová aktivita Metodická podpora uznávání neformálního vzdělávání Mgr. Daniela Havlíčková, garantka Ing. Zuzana Kratinohová, odborná pracovnice.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
Motivačně aktivační poradenský program varianta pro pilotáž.
Kariérové poradenství v Tranzitním programu pro neslyšící APPN, o.s. Projekt Tranzitní program pro neslyšící je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Zdravá škola.
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Osobnost žáka Svět práce SOULAD Možná cesta Uvědomit si nutnost rozhodnutí Zjišťování informací o světě práce a o sobě Rozhodování o typu školy a oboru.
REGIONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM O UPLATNITELNOSTI ABSOLVENTŮ NA TRHU PRÁCE TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ A ČESKOU REPUBLIKOU.
OP3BK_PSPP Pedagogická psychologie
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Informační zdroje pro volbu povolání Technika a technické vzdělávání 2.
Určeno rodičům žáků 6. a 7. ročníků ZŠ Úřad práce ve Žďáře nad Sázavou.
Cvičení z techniky a technického vzdělávání 2
Management Přednáška 5: - Výběr a rozmístění pracovníků
Personální plán pro podnikatelský plán
Ze školy odpovědně na trh práce. Nositel projektu: Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje Spolupracující subjekty: Úřad práce Karlovy Vary, ZČU.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
IPS Informační a poradenské středisko pro volbu povolání a změnu zaměstnání Ing. Ivana Šatrová.
ZŠ DĚČÍN 1 Kariérové poradenství na základní škole.
Cena za podporu kariérního rozvoje žáků ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina Katka Hašková Silva Pýchová Lukáš Kučera pro Vysočina Education Jihlava
Název: VY_42_INOVACE_MA_7B_32A Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor: Mgr. Helena Židová Ročník: 7.r. Tematický.
2.setkání tematické skupiny KAP „Rozvoj kariérového poradenství“ (včetně ZŠ) 23. března 2016.
Název:VY_32_INOVACE_VVP_9A_5F Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Helena Židová Ročník:9.r. Tematický okruh,
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Osobní bezpečí. Sebepojetí Sebepojetí - znamená porozumět sám sobě, svému JÁ, svým náladám, chování Sebepojetí – zahrnuje sebepoznávání, sebehodnocení.
Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání P-KAP: Kariérové poradenství prezentace pro Olomoucký kraj Mgr. Miroslav.
Osobní bezpečí Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu:
Setkání s aktéry projektu „MAP ORP Karlovy Vary“
Kariérové poradenství v českém středním školství
Šablony OP VVV a podpora nadání
Název: VY_32_INOVACE_VVP_9A_10F Škola:
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Analýza požadovaných kompetencí na trhu práce ve vybraném oboru
MINULOST – PŘÍTOMNOST - BUDOUCNOST KARIÉRA Vlasta Krejčová
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
CLIL v ČR a v zahraničí Content and Language Integrated Learning
PROFESE UČITELE Radek Šír.
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_ 15F Škola:
Neživá příroda ve výuce přírodopisu
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND
Cyklus kvality z pohledu kariérového poradenství
Kariérové poradenství a podnikavost
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_1F Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor: Mgr. Helena Židová Ročník: 8. Tematický okruh, předmět: Využití informační a komunikační techniky Výchova k volbě povolání Téma: Úvodní informační hodina Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2336 Datum: 19. 8. 2012 Anotace: Prezentace spojená s rozhovorem se žáky o smyslu předmětu a významu  představy vlastní karierní dráhy

Výchova k volbě povolání v 8. a 9.ročníku ZŠ Máš přání, sen a cíl ? „I běh na dlouhou trať začíná prvním krokem…“

Co od předmětu očekáváš? Co chceš v životě dělat?

Tematické okruhy: 1/ SEBEPOZNÁNÍ – jaké jsou možné charakterové a volní vlastnosti, dovednosti, pracovní a studijní předpoklady, zájmové činnosti, typologie osobnosti… 2/ ROZHODOVÁNÍ – styly rozhodování, priority, zodpovědnost, riskování, důsledky nesprávné volby

3/ AKČNÍ PLÁNOVÁNÍ – motivace, strategie, myšlenkové postupy, životní hodnoty, typy plánů 4/ MOŽNOSTI ABSOLVENTA ZŠ – vzdělávací soustava ČR, legislativa, učební a studijní obory SŠ, pracovní kompetence a kvalifikace 5/ INFORMAČNÍ ZÁKLADNA PRO VOLBU POVOLÁNÍ – poradenské instituce, letáky, DVD… např. http://www.infoabsolvent.cz

6/ ORIENTACE V DŮLEŽITÝCH PROFESNÍCH INFORMACÍCH – pracovní příležitosti, katalog prací a oborů, náročnost povolání, poradenské instituce 7/ ROVNOST PŘÍLEŽITOSTÍ NA TRHU PRÁCE – co je trh práce, poptávka a nabídka, prestiž povolání

ADAPTACE NA ŽIVOTNÍ ZMĚNY - předvídatelnost, psychická odolnost, flexibilita, nevyhnutelnost změn v životě, budování zázemí a jistot, rekvalifikace SVĚT PRÁCE A DOSPĚLOSTI - nástup do zaměstnání, životopis, konkurzy, pohovor, etika chování, profesionalita, loajalita, komunikace a týmová spolupráce… EUROPASS