DP BŘEŽANY II postup prací

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu VĚCNÝ ZÁMĚR NOVELY HORNÍHO ZÁKONA Rada vlády pro energetickou a surovinovou strategii Praha,
Advertisements

Bc. Lucie Ptáková,  Plánované spuštění systému: 2014  = evropská agentura pro vesmírný systém Galileo (GSA)  Bude zajišťovat především navigaci.
TĚŽBA NEROSTNÝCH SUROVIN
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
I. OFICIÁLNÍ SETKÁNÍ PŘEDSTAVITELŮ OBCÍ V SO ORP KUTNÁ HORA GASK 12. ČERVNA 2014 PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE Projekt Svazu měst a obcí reg. číslo: CZ.1.04/4.1.00/B
Přínosy a druhy počítačových sítí. Jednou z nejvýznamnějších technologií používaných v oblasti výpočetních systémů jsou již řadu let počítačové sítě.
Vršovická 65, Praha 10, Tel: ,Fax: , Využití GIS při ochraně nerostného bohatství Ministerstvo.
Projekt: Regionální centrum pro volnočasové aktivity, tělovýchovnou, kulturní a spolkovou činnost Předběžná studie proveditelnosti.
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
Energetika a stavebnictví Územní energetická koncepce Mezinárodní konference ABF P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Průmysl stavebních hmot
Ing. Martin MALÍŘ ředitel II. odboru ČBÚ Podzimní setkání těžařů ve dnech 5. – v hotelu Myslivna v Brně 1.
Autor: Mgr. Ilona Nováková
Zapojení veřejnosti v praxi územního plánování Želeč, Chýnov, Tábor Ing. arch. Martin Jirovský, Ph. D.
Skupina Czech Coal a její místo v regionu září
REGIONÁLNÍ ANALÝZA PRŮMYSL 4
Tomáš Julínek Reforma zdravotnictví. Základní charakteristiky ideových pohledů na zdravotnictví - duben 2001  Zvýraznění role občana  Zdravotnická zařízení.
Management a rozvoj obcí
Likvidace starých ekologických zátěží
Nerostné suroviny ČR Vojtěch Hrazdíra 3.C.
Nerostné bohatství na zemi
Těžba podle lokality 1. Těžba v dolech- Zahrnuje těžbu a dopravu vytěženého nerostu z dolu. Těží se v porubech, chodbách. 2. Těžba v lomech- Doprava vytěženého.
1 Brno, Ing. Petr Fajmon Dopady liberalizace a legislativních změn na JMP,a.s.
Vyhodnocení besed a ankety studentů SŠ o neobnovitelných přírodních zdrojích VŠB - TU Ostrava, katedra společenských věd Ing. Jiří.
Vzdělávací moduly  systém prakticky zaměřeného vzdělávání  postihuje široké spektrum dovedností potřebných k úspěšnému předkládání a řízení projektů.
Název prezentace v zápatí1 Environmentální a sociálně- ekonomické aspekty těžby 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH A MATEMATICE S VYUŽITÍM.
Krajina a životní prostředí
MARKETINGOVÝ MIX.
VLIV TĚŽBY NEROSTŮ NA KRAJINU A ŽP
Pozemkové právo – pojem, principy a systém, objekt a subjekty pozemkově- právních vztahů, metoda právní regulace JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
ČESKO a jeho krajina.
Aktuální informace k DMVS Ing. Ivan Ivanov Informace k DMVS.
Seminář č. 3 – PŽP II Právní režim ochrany půdy a lesa JUDr. Jana Tkáčiková, PhD.
PNP Střípky z minulosti. na seminář „Příspěvek na péči“
SUCHÁ NÁDRŽ DUBNICE – JEŠTĚDSKÝ POTOK PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE
Faktory ovlivňující využívání ložisek. Faktory – rizika, vnitřní faktory interní (geologická rizika) externí (technologická, ekonomická, strategická,
Ochrana půdy a lesa.
zásady navrhování dopravních – železničních staveb
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ČEZ Energetické služby, s.r.o.. 2 Proč s námi spolupracovat?  pomáháme Vám snižovat energetickou náročnost Vašeho provozu  Vy se soustředíte se na Vaši.
Multigate a.s. Projekt: Casino - Podolí u Brna. Kdo jsme? Společnost multigate, a.s. byla založena v roce 2002 a je výlučně tuzemskou společností, její.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Územní studie silnice II/380 Sokolnice - Čejč Vstupní jednání s obcemi, ORP, úřady územního plánování a stavebními úřady Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj.
Zkušenosti z projednání nové trasy vedení 400 kV Jiří Steinbauer ELEKTROTRANS, a.s. Konference Palác Žofín
NOVELA ZÁKONA Č. 334/1992 SB., O OCHRANĚ ZEMĚDĚLSKÉHO PŮDNÍHO FONDU
Technologie, lidé, prostředí Portál krizového řízení Ústeckého kraje Venuše Kindlová Bezpečnostní tajemník Ústeckého kaje.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Bakalářská práce Studie zvýšení úrovně technické a občanské vybavenosti obce Vypracovala: Hana Vostřelová Obor: Agroekologie Rok: 2007.
Programy regionálního a municipálního rozvoje Mgr. Oldřich Hájek.
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
KVALITNÍ OBCHODNÍK... není prodavač
2. setkání pracovní skupiny „Životní prostředí“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Zvyšování podílu separovaného.
Komunikační a prezentační dovednosti / C2b
Zkvalitňování katastrálních map po roce 2017
Strategie regionu, obce
Facility management jako součást efektivní správy společnosti
Těžba nerostných surovin
Chytré obce Výzva č. 12/2016 Likvidace nepotřebných vrtů
Krajský úřad Středočeského kraje
Má lithium těžit stát? 1 Obecné problémy průzkumu a těžby surovin
Plánované rozšíření na dole Turów Podzimní setkání těžařů Seč, 14. – 16. listopadu 2018 Mgr. Petra Bachtíková odbor ochrany vod
State Mining Administration
Legislativní činnost ČBÚ v roce 2018
Znečištěné místa na Slovácku
Územně analytické podklady
Těžební záměry podle nového metodického výkladu MŽP k zákonu o EIA
EKOLOGICKÉ REKULTIVACE
XIX. Fórum pro výměnu informací o BAT
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

DP BŘEŽANY II postup prací

Umístění DP Břežany II

DP Břežany II – situační mapa 2017

Detail DP s postupem těžby v prvních 16 letech

Pozemková situace v DP Břežany II po KPÚ

Pozemková situace v DP Břežany II po KPÚ

Řezy terénem – těžba a rekultivace

Řez terénem – směr B-B´

Řez terénem – směr II – II´

Geologický průzkum – zkušební vrt - 2009

Geologický průzkum – profil: H = 24 – 29 m

Geologický průzkum – vzorek: žáruvzdorný jílovec

Možné dopady projektu na obyvatele Prašnost, hlučnost ? Těžba bude probíhat pod úrovní terénu, zakrápění Doprava ? Vyústění účelové komunikace z DP severně nad obcí Změna krajinného rázu ? Terén bude vrácen téměř do původního stavu Důlní činnost ? Lomová těžba, nenaruší podzemní vody (viz.vrty) Hodnota nemovitostí v obci ? Průběh těžby neovlivní negativně životní prostředí v obci, ze strany obce není na lom přímá viditelnost

Pozitivní přínosy pro obec Břežany získají pronájmem / prodejem pozemků ve vlastnictví obce: podle dohody ČLUZ / obec Břežany získají do svého rozpočtu ročně: Poplatky za DP: bez těžby 18 900,- Kč/rok při těžbě (50 000 t/rok) 63 000,- Kč/rok Poplatky za vydobyté nerosty: 660 000,- Kč/rok Břežany získají partnera, který jim bude ku pomoci se svou těžkou technikou. Břežany získají podporovatele společenského a kulturního života v obci.

Pozitivní přínosy pro obec

Naše garance a nabídka spolupráce Historie ČLUZ, zkušenost z lomového dobývání, výhradně český kapitál, důvěryhodnost, spolehlivost, ochota k jednání Garance odvodů z vydobytých nerostů a tvorba rezervního rekultivačního fondu dány zákonem Další postup podle legislativy je v několika fázích podroben veřejnému projednávání, informace o krocích a vznášení připomínek k procesu Vytvoření společné pracovní skupiny ČLUZ + Břežany + dotčené obce: informovanost a řešení aktuálních problému

Děkujeme za pozornost a rádi zodpovíme Vaše otázky.

Pozvánka na veřejnou schůzi obce BŘEŽANY II v pátek 21. 04 Pozvánka na veřejnou schůzi obce BŘEŽANY II v pátek 21.04.2017 od 19:00 hod. ve volební místnosti Informace držitele dobývacího prostoru Břežany II – ČLUZ, a.s., Nové Strašecí o postupu prací a plánovaném rozsahu činností

Vážení občané, dovolte, abychom Vás oslovili jménem společnosti České lupkové závody, a.s., Nové Strašecí, a pozvali Vás na veřejnou schůzi, kde bychom Vám rádi představili naše aktuální záměry. Jak víte z našeho minulého setkání, jsme držiteli dobývacího prostoru Břežany II, který leží v západní části katastru Vaší obce. Dobývací prostor leží v širším chráněném ložiskovém území, ve kterém se nachází vyhrazený nerost žáruvzdorný jílovec. Tento vyhrazený nerost, nazývaný též lupek, se po úpravě drcením a zušlechtění výpalem v rotační peci používá na výrobu žáruvzdorných materiálů pro potřeby ve stavebnictví, v hutnickém, sklářském a keramickém průmyslu. Zde se jedná o významné ložisko s vysoce kvalitním žáruvzdorným jílovcem, které je důležitou součástí nerostného bohatství ve vlastnictví České republiky. Zásoby tohoto materiálu jsou limitovány, stávající spotřebou dochází k postupnému dotěžování aktivních ložisek a možnost otvírky nového lomu a těžení žáruvzdorného jílovce v dobývacím prostoru v katastru Vaší obce je velkou šancí, jak zajistit i pro další léta surovinu potřebnou pro výše uvedený zpracovatelský průmysl. Naše společnost České lupkové závody, a.s., se sídlem v Novém Strašecí, má více jak padesátileté zkušenosti s těžbou lupku na Rakovnicku, aktuálně v oblasti Nového Strašecí. Máme zde vybudován zpracovatelský závod na úpravu a výpal žáruvzdorných materiálů, což umožňuje další zhodnocení této suroviny a zajištění nabídky pro naše odběratele. Zde by byla zpracovávána i surovina vytěžená v dobývacím prostoru Břežany II. Na veřejné schůzi bychom Vás rádi seznámili s našimi aktuálními záměry, plánovaným postupem a se všemi aspekty spojenými s plánovanou činností. Rádi zodpovíme Vaše dotazy, vysvětlíme Vám technologii těžby v dané oblasti a představíme i možné přínosy pro Vaši obec vyplývající se zákonných odvodů a poplatků spojených s vlastní těžbou i další případnou podporu ze strany naší společnosti. Zveme Vás tímto na společné setkání a věříme, že se nám podaří dosáhnout společného stanoviska vyhovujícího nám jako těžební společnosti a i Vám obyvatelům obce Břežany II. Ing.Jiří Pergler, statutární ředitel společnosti České lupkové závody, a.s.

Proč mluvíme o rekultivaci lomu – ukázka původní studie zalesnění

Pohled od jihu – současný stav Pohled od jihu – stav po rekultivaci

Pohled od jihozápadu – současný stav Pohled od jihozápadu – stav po rekultivaci