Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

State Mining Administration

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "State Mining Administration"— Transkript prezentace:

1 State Mining Administration
Ing. Marek DOLEJŠ, district mines inspector Ing. Bohuslav MACHEK, central mines inspector 5th working meeting of Czech participants in the project (stakeholders), Prague, September 5, 2018

2 Dobrá zkušenost obvodního báňského inspektora v oblasti nerostných surovin
Řešený problém Hospodárné využití nerostného bohatství ve vlastnictví České republiky

3 Dobrá zkušenost obvodního báňského inspektora v oblasti nerostných surovin
Cíle a realizace Zachování nevytěžených výhradních ložisek s ukončeným dobýváním na základě: posouzení potřeb surovinové základny konkrétního vyhrazeného nerostu v jednotlivých regionech ČR, posouzení potřeb surovinové základny ČR konkrétního vyhrazeného nerostu, a to z dlouhodobého hlediska. posouzení systému odepisování zásob s ohledem na skutečný význam nerostného bohatství.

4 Dobrá zkušenost obvodního báňského inspektora v oblasti nerostných surovin
Hlavní příjemci Jednotlivé regiony Česká republika jako celek Proč je tato zkušenost zajímavá pro ostatní: Z hlediska pozice České republiky jako členského státu EU, posoudit požadavky surovinové základny konkrétního vyhrazeného nerostu i pro potřeby nejbližších regionů sousedních států.

5 Dobrá zkušenost ústředního báňského inspektora v oblasti BOZP při těžbě nerostných surovin
Řešený problém Souběh prací (nakládka rozpojené suroviny, nabíjení vývrtů trhavinami nedočištěného těžebního řezu vrtání vrtů bez zaměření) na jednom těžebním řezu ve španělském lomu Los Santos.

6 Dobrá zkušenost ústředního báňského inspektora v oblasti BOZP při těžbě nerostných surovin
Cíle a realizace Cílem je převzít osvědčenou zkušenost z českých právních předpisů, a tím zamezit nebezpečnému souběhu prací na jednom těžebním řezu v zahraničním lomu. Realizace prostřednictvím přijatého dokumentu - osvědčený postup střelmistra pro přípravu a provádění trhacích prací při těžbě nerostů. Hlavní příjemci osoby ve správní a provozní praxi k projektování, plánování, přípravě a provádění přípravných a trhacích prací při dobývání nerostů, osoby, které se podílejí na formování konkrétních ustanovení národních předpisů a při kontrolách vyžadují jejich plnění.

7 Dobrá zkušenost ústředního báňského inspektora v oblasti BOZP při těžbě nerostných surovin
Proč je tato dobrá zkušenost zajímavá pro ostatní? Jedná se o dokument zohledňující: osvědčené požadavky na BOZP v hornictví (které zejména oddělí manipulaci s výbušninami prováděnou nezbytným počtem zaměstnanců od ostatních činností prováděných dalšími zaměstnanci v ohroženém prostoru).

8 Dobrá zkušenost ústředního báňského inspektora v oblasti BOZP při těžbě nerostných surovin
Proč je tato dobrá zkušenost zajímavá pro ostatní? Zaměření těžebního řezu a vrtání vrtů podle vrtného schéma zajistí: rovnoměrnější kusovitost rozpojované suroviny, snížení nákladů na rozpojování a nakládku suroviny, rovnoměrný záběr náloží trhavin sníží obavy z nežádoucích účinků trhacích prací.

9 Thank you! Questions welcome


Stáhnout ppt "State Mining Administration"

Podobné prezentace


Reklamy Google