Krajské fórum cestovního ruchu České Budějovice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

Nabídka Klubu českých turistů na roky 2008 a 2009 EUROBEDS.
ROP – možnosti pro cestovní ruch
Integrovaná strategie rozvoje regionu Krkonoše Veřejné projednání
Společně a každý zvlášť po stezkách Ing. Lenka Klimková MAS – Partnerství Moštěnka, o. s.
14/1/2010. Lead partner projektu RERA a.s., Regionální rozvojová agentura jižních Čech Realizované mezinárodní projekty - Z jižních ČECH AŽ NA KONEC SVĚTA.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Východní Morava, ráj pro cykloturistiku
Volnočasové projekty a EU financování

Cykloturistika Produkty Služby Infrastruktura Propagace.
Greenways Jizera Cyklojízda Greenways Jizera 17. –
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
Analýza potenciálu cestovního ruchu v turistické lokalitě Hranicko
Moderní cyklistická doprava
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Nadacepartnerstvi.cz cyklistevitani.cz Cyklisté vítáni Konference Společně správným směrem - spolupráce s partnery i médii Ostrava, 10. prosince 2009 Certifikace.
Vytvoření 3D modelu vybrané výletní trasy po turistických zajímavostech Moravskoslezského kraje zpracovává : Petr Vavroš Vedoucí projektu : Mgr. Ivana.
Integrovaný projekt Třebíčskem po vodě a po souši.
Název kraje Obr. Typický prvek kraje - přírodní. Znak a vlajka a mapa kraje v rámci ČR.
Zaměření Národního programu podpory CR v roce 2011 Podprogram Cestování dostupné všem.
2. setkání pracovní skupiny projektu Destinační management turistických lokalit Hranicko a Dolina Małej Panwi Michaela Randáčková Hranická rozvojová agentura,
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Ing. Jaromír BERÁNEK MAKROEKONOMICKÉ SOUVISLOSTI V CESTOVNÍM RUCHU.
2. setkání pracovní skupiny projektu MOS obcí v územním obvodu ORP Chomutov Místo: Chomutov Dne: , 13:00 hod. C ESTOVNÍ RUCH – PROJEKT MOS.
Návrh CHKO Český les Cílená stimulace hospodářského rozvoje území RNDr. Emil Chochole vedoucí Odboru regionálního rozvoje KÚPK Babylon,
Páteřní trasy v Ústeckém kraji - propojování a diferenciace nabídek Ústí nad Labem.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Klára Dostálová, náměstkyně pro řízení sekce regionálního rozvoje Ing. Tomáš Sklenář, ředitel odboru územního plánování.
Greenways Jizera Cyklojízda Greenways Jizera 17. –
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
Fórum podnikatelů cestovního ruchu Liberec – Krkonoše – svazek měst a obcí Josef Nosek – manažer, regionální rozvoj.
2 Řeka Jizera Největší pravostranný přítok Labe (cca 165 km). Pramen na svahu hory Smrk v Jizerských horách. Soutok s Labem u Lázní Toušeň a Káraného.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Labská stezka priorita rozvoje cykloturistiky v Ústeckém kraji Ústí nad Labem.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Zaměření Národního programu podpory CR v roce 2011 Podprogram Cestování dostupné všem.
Veřejně prospěšné stavby a opatření vymezená v ZÚR LK a jejich promítnutí do ÚPD obcí Krajský úřad Libereckého kraje Odbor územního plánování a stavebního.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní cesta Předmět: Technologie silniční nákladní dopravy Ing. František Lachnit,
Novinky portálu Kudy z nudy Aktivní dovolená:
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
CYKLOSTEZKA VARHANY Ing. Jiří Samšiňák projektový manažer města Česká Lípa.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Turistické mapy Klad listů pro území Karlovarského kraje.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Cena hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Iveta Votápková Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova Turistika.
Cestovní ruch I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Návrh turistického informačního systému v centru Českých Budějovic
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
Agroturistika a venkovská turistika
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Venkovská turistika 2017 Spolupráce SVTA a ATIC.
Koněspřežná dráha České Budějovice - Linec (česká část)
MOŽNOSTI ŘEŠENÍ NEDOSTATKU PARKOVACÍCH MÍST PRO NÁKL. AUTOMOBILY
215. Žofínské fórum „Středočeský kraj a rozvoj cestovního ruchu“
Značka „Českosaské Švýcarsko
Integrovaná strategie rozvoje regionu Krkonoše Veřejné projednání 2 14
Vozíčkářské trasy KČT Labská stezka bez bariér, 18. –
Dotační program pro rok 2019
Informace o vyhlášených výzvách
Transkript prezentace:

Krajské fórum cestovního ruchu České Budějovice 28. 4. 2016 Evropská a česká certifikace pěších turistických tras jako podpora cestovního ruchu Krajské fórum cestovního ruchu České Budějovice 28. 4. 2016

Německá certifikace pěších tras Inspirace – německá certifikace. Za 10 let 90 certifikovaných tras Pěší turistika přestává být doménou seniorů Zvýšení zájmu o pěší turistiku 2x Zvýšení ubytování na certifikovaných trasách o 1/3 ¼ zájemců o dálkové vícedenní trasy

Leading Quality Trails Vyhlásila Evropská asociace turistických klubů www.era-ewv-ferp.com Certifikát uděluje Německý turistický svaz Deutscher Wanderverband Service www.leading-quality-trail.eu

Evropská certifikace pěších tras Za 5 let certifikováno 11 tras v celé Evropě Trasy min. 50 km – 3 denní etapy Hlavní kritérium = příjemný zážitek Kritéria pro celou trasu, denní etapy a pro základní úseky o délce 4 km

Kritéria pro celou trasu Přírodní povrch trasy min. 35 % Tvrdý povrch (asfalt, dlažba) max. 20 % Obtížně schůdné cesty max. 5 % Zbytek do 100 % zpevněný povrch Po silnicích s provozem max. 3 % (podél silnic max. 10 %) Rozmanitost trasy, přírodní a kulturní zajímavosti Bezchybné značení, vývěsné mapy, dopravní dostupnost

Kritéria pro denní etapy Délka 15 – 25 km, stanovení stupně obtížnosti Bezpečný průchod po celé trase Dopravní dostupnost, infotabule s mapou Ubytování, přeprava zavazadel Průchodnost přes soukromé pozemky

Kritéria pro 4 km úseky Klasifikace povrchu trasy (přírodní, zpevněné, tvrdé, špatně schůdné) Zvýhodněny úzké pěšiny v terénu Minimum úseků po silnicích a podél silnic, souběhů s cyklostezkami Bezchybné značení, napojení na další značené trasy Rozmanitost krajiny, přírodní zátiší, atraktivní krajina Vodní plochy, přírodní atraktivity, výhledy

Kritéria pro 4 km úseky Atraktivní stavby a sídla Regionální a nadregionální pamětihodnosti Minimum průchodu kolem průmyslových objektů (vč. solárních a větrných elektráren, el. stožárů) Možnost občerstvení Napojení na veřejnou dopravu Možnost odpočinku – lavičky, odpočívadla

Česká certifikace pěších tras Záměr KČT přizpůsobit evropskou certifikaci českému prostředí Návrh na 2 kategorie TOP trasy (Turisty oblíbené pěší trasy) 10 – 15 km TOP dálkové trasy (Turisty oblíbené pěší dálkové trasy)

Vliv na cestovní ruch Pomoc při orientaci a rozhodování návštěvníka Zohlednění principů ochrany přírody Zapojení řady partnerů do budování a provozu trasy Konkurenční výhoda pro region

Ing. Mojmír Nováček, generální sekretář KČT novacek@kct.cz Děkuji za pozornost Ing. Mojmír Nováček, generální sekretář KČT novacek@kct.cz