PROBLEMAS DE SALUD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
LA FAMILIA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
Advertisements

sloveso BÝT ve španělštině
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785. Provozuje.
Presente de ESTAR + GERUNDIO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Slabiky la, lo, le, lu, li Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Zorková. Dostupné z Metodického portálu
Čtení s porozuměním Interaktivní prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785. Provozuje.
La salud Autor: Mgr. Ivana Maťátková Předmět Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/
PRÉTERITO INDEFINIDO VERBOS REGULARES
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
VYŠŠÍ X NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA VYŠŠÍ CVIČENÍ
EL TIEMPO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měřidla délky Číslo DUM: III/2/FY/2/1/3 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast: Fyzikální veličiny.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Přenos snímků do počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/3/50 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Los pronombres del objeto directo
PROFESIONES Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785. Provozuje.
Anotace – Předložky místa on, in, under Anotace - Pracovní list k procvičení slovní zásoby předložek místa, tvoření vět s předložkami, překlad vět a spojení.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
ZÁJMENA NEURČITÁ A ZÁPORNÁ
Tareas domésticas Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
LA FAMILIA LA FAMILIA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Soubor interaktivních her pro předškoláky
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
FRASES HECHAS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
EL CUERPO HUMANO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
El medio ambiente Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
STUPŇOVÁNÍ PŘÍDAVNÝCH JMEN
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
El medio ambiente Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
PROBLEMAS DE SALUD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN:
ZÁJMENA NEURČITÁ A ZÁPORNÁ
POČASÍ KALENDÁŘ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Tareas domésticas Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
ČASOVÁNÍ PRAVIDELNÝCH SLOVES VE ŠPANĚLŠTINĚ
Preposiciones de lugar
POČASÍ GRAFOMOTORIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Písmo v Adobe Photoshop
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
SER ESTAR HABER Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
Čteme, i když to neumíme. Pozoruj obrázky a snaž se pomoci paní učitelce se čtením. Nakonec tě čeká pár lehoučkých úloh. Autorem materiálu a všech jeho.
SER ESTAR HABER Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
POROVNÁVACÍ VÝRAZY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN:
České mince a co je na nich
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Slabiky lu, le, li, lo, lá, lí Metodický komentář:
Jak to asi vypadá doma? Sleduj obrázky a povídej.
Soubor interaktivních her z matematiky I.
BALONY a násobilky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN.
SKLÁDÁME SLOVA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Kde bydlí Honzík? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. L. Gregoríková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
Pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Sčítání, odčítání, násobení a dělení celých a záporných čísel
Samohlásky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Rychlé počítání v časovém limitu 15 vteřin II.
Prvouka – Sídliště Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Export fotografií v Adobe Lightroom
Doporučuji snímky, které obsahují vyšší počet, z počátku skrýt.
Nový dokument v Adobe Photoshop
České bankovky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Sčítání, odčítání, násobení a dělení celých čísel.
Transkript prezentace:

PROBLEMAS DE SALUD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802–4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Anotace Problemas de salud Klíčová slova Fiebre, roto, accidente, tos,... Předmět Španělský jazyk Autor Mgr. Eva Šimonková Jazyk Druh učebního materiálu Prezentace a procvičení Potřebné pomůcky PC, interaktivní tabule Cílová skupina Studenti střední školy Druh interaktivity

Popis: Na následující straně se studenti seznámí se základní slovní zásobou. Po vysvětlení problematiky a uvedení příkladů následuje procvičení. Studenti se vyjádří. Následuje kliknutí a poté se objeví správné řešení.

PROBLEMAS DE SALUD Tengo que guardar cama Musím ležet v posteli Me duele la cabeza, estómago… Bolí mě hlava, žaludek Estoy en urgencias Jsem na pohotovosti Me atiende el médico Ošetřuje mě lékař Me hacen un análisis de sangre Dělají mi krevní testy He tenido un accidente Měl jsem nehodu Tengo alergía al polen, polvo Mám alergii na pyl, prach Me he roto la pierna Zlomil jsem si nohu Tengo fiebre Mám horečku Toso mucho Hodně kašlu

Tengo que pedir hora Musím se objednat Me tomo la temperatura Měřím si teplotu Me tomo la tensión Měřím si tlak Estoy en la consulta del médico Jsem v ordinaci El médico me examina Lékař mě vyšetřuje Espero en la sala de espera Čekám v čekárně Tomo muchos medicamentos Beru hodně léků Tengo el brazo escayolado Mám ruku v sádře Me ingresaron en el hospital Hospitalizovali mě El médico me dió una receta Lékař mi dal recept

¿Cuál es tu problema? ME DUELE LA CABEZA ESTOY EN URGENCIAS ME ATIENDE EL MÉDICO TENGO FIEBRE / ME TOMO LA TEMPERATURA TOMO MEDICAMENTOS ME HE ROTO LA PIERNA

ME HACEN UN ANÁLISIS DE SANGRE TOSO MUCHO ME HACEN UN ANÁLISIS DE SANGRE TENGO EL BRAZO ESCAYOLADO TENGO QUE GUARDAR CAMA ME INGRESARON EN EL HOSPITAL HE TENIDO UN ACCIDENTE

ESPERO EN LA SALA DE ESPERA TENGO ALERGÍA AL POLEN ESPERO EN LA SALA DE ESPERA TENGO QUE PEDIR HORA ME TOMAN LA TENSIÓN EL MÉDICO ME EXAMINA

¿Y qué tal tú. ¿Has estado muy enfermo de niňo ¿Y qué tal tú? ¿Has estado muy enfermo de niňo? ¿Y ahora tienes algunos problemas de salud? ¿Tienes alergía a algo? ¿Te has roto el brazo o la pierna alguna vez? ¿Te gustaría ser médico? ¿Estás contento con el nivel de atención médica en nuestro país? ¿Te han operado alguna vez? ¿Vives sano? ¿Qué significa vivir sano? Según tu opinión.

Obrázek 1: [Cit. 2016-02-21] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: ˂https://pixabay.com/cs/knihy-vzd%C4%9Bl%C3%A1n%C3%AD-%C5%A1kola-literatura-441866/˃ autor: Volné pro komerční užití / Není nutné uvádět zdroj Obrázek 2: [Cit. 2016-02-21] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: ˂https://pixabay.com/cs/bulldog-dorost-pes-pet-mil%C3%A9-1047518/˃ Obrázek 3: [Cit. 2016-02-21] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: ˂https://pixabay.com/cs/fiat-modely-aut-sb%C4%9Br-hobby-1011114/˃ Obrázek 4: [Cit. 2016-02-21] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: ˂https://pixabay.com/cs/pero-propiska-d%C3%A1rek-psan%C3%AD-kancel%C3%A1%C5%99-804365/˃ Obrázek 5: [Cit. 2016-02-21] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: ˂https://pixabay.com/cs/%C5%BEidle-d%C5%99evo-n%C3%A1bytek-kus%C5%AF-n%C3%A1bytku-643246/˃ Obrázek 6: [Cit. 2016-02-21] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: ˂https://pixabay.com/cs/sphynx-ko%C4%8Dka-rodokmen-ko%C4%8Dka-ple%C5%A1at%C3%BD-814164/˃

Obrázek 7: [Cit. 2016-02-21] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: ˂https://pixabay.com/cs/p%C4%9Bkn%C3%BD-jablka-zelen%C3%A1-j%C3%ADst-zdrav%C4%9B-214170/˃ autor: Volné pro komerční užití / Není nutné uvádět zdroj Obrázek 8: [Cit. 2016-02-21] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: ˂https://pixabay.com/cs/%C5%BEena-mlad%C3%BD-sluch%C3%A1tka-slu%C5%BEba-851446/˃