poslání národního pedagogického muzea a knihovny j. a. komenského

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
Advertisements

Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Regionální literatura ve venkovských knihovnách Přibližování historie regionu a vytváření vztahu k místu, kde žijeme.
Volný čas a kultura Kultura pro děti a kultura dětí.
ACPD Mazánek a ADSN Lvíček
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty OP VK a jejich využití pro popularizaci technických oborů a zlepšení kvality vzdělávání v technických oborech.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
OMC Pracovní expertní skupina
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Kulturně-vzdělávací aktivity NPMK Ing. Eva Rezková, NPMK.
Národní institut dětí a mládeže MŠMT Centrum ekologické výchovy DŘÍPATKA pracoviště pro školní i mimoškolní environmentální výchovu, vzdělávání a osvětu,
Možnosti celoživotního vzdělávání pro knihovníky
Kdo podává pomocnou ruku pracovníkům školních knihoven? Akreditovaný kurz MŠMT - Aktuální trendy v oblasti školních knihoven Lektor: Bc. Romana Ráblová.
Institut zemědělské ekonomiky a informací Praha 2 – Slezská 7 Postaven jako Dům zemědělské osvěty v roce 1926.
Vedoucí KHI: Katedra historie FP TUL Sokolská 8, budova S, 2. P. Vedoucí KHI:
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
NÁRODNÍ INSTITUT PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ
Co je program Mládež v akci?. Komunitární program Evropské unie na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Českomoravská vzdělávací, s.r.o nám. Winstona Churchilla 1800/2
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Střední odborná škola a Gymnázium, Liberec, Na Bojišti 15 Tel.: , Fax: www. sosag.cz.
web: tel.: ředitelka školy: Mgr. Milada Němcová KONTAKT:
Komunitní a otevřená škola
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
Síť EUROPE DIRECT Úkolem informační sítě EUROPE DIRECT je šířit informace a doporučení týkající se politik EU a aktivně podporovat diskuze o Evropské.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Bílá kniha Národní program rozvoje vzdělávání v ČR.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Katedra sociální pedagogiky na Pedagogické fakultě MU Projekty zaměřené na zvyšování životních a profesních perspektiv sociálně znevýhodněných skupin.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Krajský Akční Plán rozvoje vzdělávání 11. prosince 2015.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
DĚJEPIS. Základní informace předmět se vyučuje na nižším i vyšším stupni na vyšším gymnáziu možnost volby semináře Kapitoly z dějepisu - dvouletý - jednoletý.
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
Cyrilometodějské jubileum 2013 Přehled aktivit Zlínského kraje Ing. Ladislav Kryštof Výroční konference cestovního ruchu Východní Moravy, 29. ledna 2012.
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Možnosti začleňování globálního rozvojového vzdělávání do výuky Konference GRV, Praha Petra Gajová, ARPOK, o. p. s.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Galerijní animace na výstavách klasického a současného umění, příklady ze zahraničních i českých institucí. GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky, jaro.
Činnost lektora v Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvkové organizaci Duben 2016 Zpracovala: PhDr. Olga Kubelková lektorka Severočeská.
Muzeum Josefa Hyláka v radnicích
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
Karolína Hejduková GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky 2013
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
TTnet (Training of Trainers Network)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název projektu: Ve škole po škole
Karolína Hejduková GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky 2013
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Statutární město Ostrava
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Národní program rozvoje vzdělávání v ČR
Velehrad - Centrum kulturního dialogu západní a východní Evropy
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Mgr. Michaela Brábníková Památník Lidice
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OKŘÍŠKY
Transkript prezentace:

Co školám nabízí Národní pedagogické muzeum a knihovna J. A. Komenského?

poslání národního pedagogického muzea a knihovny j. a. komenského uchovávání předmětů spojených s historií českého školství v evropském kontextu a jejich zpřístupňování vč. provozu Pedagogické knihovny J. A. Komenského badatelská práce o dějinách českého školství, učitelstva a vzdělanosti správa Archivu Přemysla Pittra a Olgy Fierzové (Pitter a jeho pomoc válečným sirotkům) budování Památníku Hodonín u Kunštátu (s expozicí věnující se létům 1940- 1950 včetně romského holocaustu) vydávání publikací k dějinám školství, odborný časopis Historia scholastica aj.

výstavy stálá expozice „Odkaz Komenského. Tradice a výzvy české vzdělanosti Evropě“ věnovaná dějinám českého školství - součástí jsou pracovní sešity pro školy (3 úrovně) průběžně je expozice doplňována krátkodobými výstavami věnovanými zajímavým fenoménům školství - v současné době „Historie školních budov. Od tereziánských reforem po současnost“ http://npmk.cz/skolnibudovy- formular historickým výročním: v současnosti probíhá výstava„Karel IV. - Život Otce vlasti“ 2017 „Hurá do školy s Marií Terezií“ krátkodobé výstavy je možné zapůjčit školám či jiným neziskovým institucím (seznam výstav lze nalézt: www.npmk.cz)

edukační pořady rozděleny jsou na úrovně pro: mateřské školy základní školy - 1. a 2. stupeň střední školy lze je objednat i pro školní družiny, zájmové kroužky apod. pořady lze rozdělit na: výtvarné dílny besedy vzdělávací pořady s aktivní účastí žáků pořady jsou zaměřeny na historii vzdělávání a školství - např. dějiny písma, výroba papíru, osobnosti J. A. Komenského a P. Pittra edukační pořady lze na požádání upravovat nabídka

vzdělávání učitelů v rámci dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků je organizován jednodenní kurz „Současná literatura pro děti a mládež“ akreditovaný MŠMT termíny - podzim/jaro pro průběžné vzdělávání učitelů funguje Pedagogická knihovna J. A. Komenského (Jeruzalémská ul.)

další aktivity víkendové programy pro rodiče s dětmi výtvarné soutěže: pro rok 2017 je připravována soutěž „Za časů Marie Terezie“ Centrum školních knihoven projekt Školákem ve válečných letech ve spolupráci s Památníkem Terezín a Institutem Terezínské iniciativy projekt (Ne)zapomenuté pomníky konference o dějinách školství - pro rok 2017 je připravováno sympozium „Učitelé na cestách“ vydávání odborného časopisu Historia scholastica - www.historiascholastica.com

DĚKUJI ZA POZORNOST Kontakt Národní pedagogické muzeum a knihovna J. A. Komenského Valdštejnská 20 118 00 Praha 1 www.npmk.cz e-mail: pedagog@npmk.cz tel. 257 533 455