Aktuálně vyhlášené a připravované výzvy operačních programů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit Výzva č. 55 pro obce k předkládání individuálních projektů Výzva č.19 pro předkládání grantových.
POPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Pracovní setkání na téma: Čerpání prostředků realizace SCLLD MAS Sokolovsko v rámci OP Zaměstnanost Datum a místo: , Královské Poříčí.
Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
KOORDINOVANÝ PŘÍSTUP K SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝM LOKALITÁM Ing. Helena Petroková Praha,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
OP ZAMĚSTNANOST – PODPORA PROJEKTŮ V PRIORITNÍ OSE 2 SE ZAMĚŘENÍM NA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÉ LOKALITY Ing. Helena Petroková
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Seminář pro žadatele výzev MAS Horní Pomoraví , Zábřeh
Integrovaný regionální operační program
Programový rámec: Operační program Zaměstnanost
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
Financování vybraných sociálních služeb prostřednictvím výzev MAS
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Reforma psychiatrické péče
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Výzvy mas OP Zaměstnanost Mas boleslavsko, 5
Aktuální dotační příležitosti IROP
Konzultační proces k tématu „Nová „druhologie“ sociálních služeb a souvisejících konceptů změn“ Chotoviny, květen, 2014 Mgr. Jan Vrbický.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Seminář pro žadatele výzva č
Transkript prezentace:

Aktuálně vyhlášené a připravované výzvy operačních programů

Integrovaný regionální operační program – výzva 49 DEINSTITUCIONALIZACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ZA ÚČELEM SOCIÁLNÍHO ZAČLEŇOVÁNÍ II. Příjem žádostí: do 31. 5. 2017, 15:00 Alokace: Evropský fond pro regionální rozvoj – 1,3 mld. Kč; Státní rozpočet – max. 0,23 mld. Kč Minimální výše způsobilých výdajů: 500 000 Kč Maximální výše způsobilých výdajů: 90 000 000 Kč Cílem transformace ústavní péče je deinstitucionalizace pobytových zařízení sociálních služeb v sociální služby, které umožní uživateli zařazení se a setrvání v přirozeném prostředí a jeho aktivní zapojení se na trh práce a do společnosti. Podporováno bude zázemí pro sociální služby definované zákonem o sociálních službách: osobní asistence, podpora samostatného bydlení, pečovatelská služba, odlehčovací služba, raná péče, průvodcovské a předčitatelské služby, tísňová péče, denní stacionář, sociálně terapeutická dílna, sociální rehabilitace, centrum denních služeb, služba následné péče, sociálně aktivizační služby pro a osoby se zdravotním postižením, chráněné bydlení, týdenní stacionář, domov pro osoby se zdravotním postižením, domov se zvláštním režimem. Podporované služby nemohou být určeny výlučně pro seniory. Max listopad 2016

Operační program Zaměstnanost Podpora zaměstnanosti cílových skupin (068) Typ výzvy: otevřená výzva Výzva platí od: 30. listopad 2016 v 06:00 do: 15. březen 2017 v 16:00 Specifickým cílem výzvy je tzvýšit míru zaměstnanosti podpořených osob, zejména starších, nízkokvalifikovaných a znevýhodněných. www.esfcr.cz/vyzva-068-opz Výzva na podporu sociálního začleňování v SVL - 3. výzva (052) Výzva platí od: 16. leden 2017 v 6:00 do: 29. červen 2018 v 12:00 Specifickým cílem výzvy je zvýšení uplatnitelnosti osob ohrožených sociálním vyloučením nebo sociálně vyloučených ve společnosti a na trhu práce a rozvoj sektoru sociální ekonomiky. www.esfcr.cz/vyzva-052-opz Max listopad 2016

Operační program Zaměstnanost Sociální inovace v oblasti sociálního začleňování a přístupu na trh práce pro nejohroženější skupiny (024) Typ výzvy: otevřená výzva Výzva platí od: 2. listopad 2015 v 08:00 do: 30. červen 2017 v 12:00 Specifickým cílem výzvy je zvýšit kvalitu a kvantitu využívání sociálních inovací a mezinárodní spolupráce v tematických oblastech OPZ. www.esfcr.cz/vyzva-024-opz Projekty veřejné správy zaměřené na inovace v tematických oblastech OPZ (018) Výzva platí od: 2. listopad 2015 v 10:00 do: 31. prosinec 2019 v 23:59 www.esfcr.cz/vyzva-018-opz Max listopad 2016

Výzvy v rámci integrovaných nástrojů Brněnská metropolitní oblast – www.brno.cz/iti Místní akční skupiny Odkazy jednotlivé MAS na http://databaze.nsmascr.cz/

Plánované výzvy v IROP Sociální bydlení II. Pořízení bytů, bytových domů, nebytových prostor a jejich adaptace pro potřeby sociálního bydlení a pořízení nezbytného základního vybavení 04/2017–09/2017 Polyfunkční komunitní centra Stavby, stavební úpravy, pořízení vybavení a venkovní úpravy komunitních center 04/2017–10/2017

Plánované výzvy v OPZ 58 – Investice do institucionální kapacity a efektivnosti veřejné správy a veřejných služeb na celostátní, regionální a místní úrovni za účelem reforem, zlepšování právní úpravy a řádné správy. Projekty by měly územním samosprávným celkům pomoct připravit se na inovace ve veřejné správě spojené s realizací reforem obsažených ve Strategickém rámci rozvoje veřejné správy České republiky pro období 2014–2020 či jiných strategických dokumentech. 15.3.2017–15.5.2017

Plánované výzvy v OPZ 66 – Podpora procesu transformace pobytových služeb a podpora služeb komunitního typu vzniklých po transformaci (2. průběžná výzva) Podpora transformace a deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb (zejména pro osoby se zdravotním postižením a seniory), zařízení ústavní péče pro děti a rozvoj nových služeb komunitního typu, ambulantních a terénních služeb a nových typů péče, včetně rozvoje a rozšiřování nástrojů pro identifikaci a odstraňování dopadů institucionalizace na uživatele pobytových sociálních služeb a rozvoje individuálního plánování podpory zaměřené na integraci uživatele ústavních služeb do běžného prostředí., řešení dopadů reformy psychiatrické péče na systém sociálních služeb a provázání s návaznými veřejně dostupnými službami. 20.3.2017–31.5.2017

Plánované výzvy v OPZ 71 – Podpora procesů ve službách a podpora rozvoje sociální práce Zavádění komplexních programů a vytváření podmínek přesahujících jednotlivé oblasti podpory sociálního začleňování osob, zavádění nástrojů mezioborové a meziresortní spolupráce při řešení situace osob na úrovni poskytovatele služeb nebo na úrovni obce. Přenos dobré praxe a podpora pilotních projektů k posílení udržitelnosti a vyšší efektivnosti jednotlivých systémů (zapojování i soukromého sektoru); opatření k zefektivňování procesů v sociálních službách a ve službách pro rodiny a děti, rozvoj strategického řízení a managementu s cílem podpořit prevenci a včasnou intervenci; Vzdělávání v sociální oblasti. 21.4.2017–30.6.2017

Plánované výzvy v OPZ 77 – Podpora dětských klubů při základních školách s možností podpory letních příměstských táborů Zakládání a provozování zařízení, která doplní chybějící kapacitu stávajících institucionálních forem tohoto typu (školní družiny, kluby), skupinová doprava do/ze školy zejména ve venkovských či příměstských regionech s komplikovanou dopravní obslužností, zajištění doprovodu dětí na kroužky a zájmové aktivity, příměstské tábory v době školních prázdnin. 1.5.2017–1.6.2017

Plánované výzvy v OPZ 129 – Podpora sociálního podnikání Vznik a rozvoj podnikatelských aktivit v oblasti sociálního podnikání 1.8.2017–30.11.2017

Plánované výzvy v OPZ 75 – Výzva na podporu zaměstnanosti vybraných cílových skupin IP1.1 zprostředkování zaměstnání; poradenské a informační činnosti a programy; bilanční a pracovní diagnostika; rekvalifikace; rozvoj základních kompetencí; podpora vytváření nových pracovních míst; podpora umístění na uvolněná pracovní místa; podpora aktivit k získání pracovních návyků a zkušeností; podpora flexibilních forem zaměstnání; doprovodná opatření umožňující začlenění na trh práce; motivační aktivity; realizace nových či inovativních nástrojů v oblasti zaměstnanosti 1.9.2017–30.11.2017

Plánované výzvy v OPZ 72 – Vzdělávání zaměstnanců Další profesní vzdělávání zaměstnanců podporované zaměstnavateli, zaměřené na odborné i klíčové kompetence. Vzdělávání poskytované v oblasti IT, jazyků, softs skills a odborných dovedností. 1.11.2017–31.12.2017

Děkuji za pozornost