Kreativní metody: teorie a praxe výuky ruského jazyka jako cizího

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
Advertisements

Výměnný pobyt. Spolupráce • Od roku 2000 spolupracuje Obchodní akademie a Jazyková škola Pardubice se Státním centrem pro výchovu k povolání v Aschaffenburgu.
Les ve škole – škola v lese
Obsah Organizace AIESEC Projekt EDISON Zahraniční studenti Program
Seite 1 GOETHE-INSTITUT PRAHA PRAHA, Seite 2 ČÍM JE GOETHE-INSTITUT?  KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ INSTITUCÍ  ZÁKLADEM NAŠÍ PRÁCE JE SPOLUPRÁCE.
Škola obnovy venkova Třanovice Spolek obnovy venkova Česká republika Moravskoslezský kraj Francie Morbihan.
OBLAST 4: SOUČASNÉ KULTURNÍ A UMĚLECKÉ PRAXE
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Vysokoškolské katolické hnutí BRNO. mše modlitba poutě duchovní cvičení duchovní aktivity.
Problémy fyzikálního vzděláváníJ.Burešová HST Problémy fyzikálního vzdělávání HST at CERN Ženeva 2.− Jana Burešová.
Sylabus pro prezentační dovednosti III.
Projekt partnerství škol Comenius Comenius School Partnership Mezinárodní projekt spolupráce mateřských škol „Okno do světa“
Stáž žáků Stavebních oborů ve Švédsku
COMENIUS Co si představit pod názvem projektu - A rainbow of cultures ? 2 roky rozvoje tvořivosti a myšlení žáků, prohlubování jazykových - IT.
Learning Educators Project Grundtvig 2 Learning Partnerships.
11. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy
Knihovna města Olomouce se jako jediná knihovna v České republice, zapojila do knihovnického projektu, dotovaného z fondů EU, s názvem : „Library. I love.
PŘÍLEŽITOSTI V MEZINÁRODNÍM DOBROVOLNICTVÍ během ERD Eurocentrum Praha, Robin Ujfaluši, ředitel INEX-SDA.
RUSKO, RUSKÝ JAZYK A LITERATURA VE VĚDECKÝCH ODBORNÝCH STUDENTSKÝCH PRACÍCH Bc. Kateřina Konečná Ruská slovesa bít a být s předponami ve srovnání s češtinou,
BUDDY SYSTÉM Západočeské univerzity. Co je to Buddy systém Dobrovolná studentská aktivita Pomoc zahraničním studentům Možnost pro studenty ZČU zdokonalit.
 Studenty ze Sulzbachu-Rosenbergu jsme v sobotu přivítali na našem gymnáziu  Poté jsme si je odvezli do svých rodin.
Multilaterální setkání mládeže partnerských měst Jičín –
Evropa pro občany Evropa pro občany Marcela Česáková Květen 2008.
Greifswald Meklenbursko – Přední Pomořansko Ročník
- strategie pro harmonizaci politik otevřeného přístupu v Evropském výzkumném prostoru Mgr. Daniela Tkačíková Ústřední knihovna VŠB-Technická univerzita.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
ERASMUS 2014 Estonsko - Tallinn Health Care College
St. Gallen. Realizační team Jiří Richter Navrhovatel Vedoucí exkurze Martina Rešlová Koordinátor Doprovod Jana Pokorná Doprovod.
Třebíč – duben 2014 – Sdružení Tereza a ZŠ Kpt. Jaroše.
Velká Británie – Londýn Irsko – Dublin Popis mobilit Mgr. Hana Menšíková (Ringlová) Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání.
ICT ve výuce jazyků Petr Caloň Masarykovo gymnázium Příbor.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Program: Erasmus+ Klíčová akce: KA1 Název organizace: Základní škola M. Choceňského, Choceň Název projektu: Další vzdělávání učitelů cizích jazyků Číslo.
Lektorát českého jazyka a literatury v Dillí Dillíská univerzita, Severní kampus Katedra slovanských a ugrofinských studií Studium ruštiny, polštiny, maďarštiny,
Konference knihovníků Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa „SENIOŘI V KNIHOVNÁCH – KNIHOVNY PRO SENIORY V EUROREGIONU NISA“ Městská knihovna Semily 27. až 28.
Projekt Tvůrčí psaní ve výuce humanitních předmětů reg. č. CZ.1.07/1.3.48/ Centrum pro kulturní a sociální studie, spolek.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Jan Lontschar, Iva Tesařová Diskusní.
duben 2016 Aktuální příležitosti pro mladé a studenty... (výběr)
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.1.00/ I.
RAKOUSKO – VÍDEŇ NĚMECKO - REGENSBURG Popis mobilit Mgr. Kristina Maderová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
Cross-Border Cooperation Austria – Czech republic Programming period Cross-Border Cooperation Austria – Czech republic Programming period
1)O projektu Můj dům, moje město Organizátoři Organizátoři Obsah projektu, aktivity Obsah projektu, aktivity Časový harmonogram Časový harmonogram Výstupy.
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
JAKUB KRESA SMRŽICE – BRNO VÝZNAMNÝ ČESKÝ JEZUITA, PEDAGOG, MATEMATIK, DIPLOMAT A INTELEKTUÁL 17. STOLETÍ SEMINÁŘ U PŘÍLEŽITOSTI.
THE GRASSROOTS WOMEN´S INTERNATIONAL ACADEMY SÍŤ MATEŘSKÝCH CENTER o.s. Pečeť kvality Rut Kolínská
ICT ve výuce přírodopisu a biologie.  Školení proběhne v termínu od do pokud se přihlásí alespoň 10 zájemců.  Školení bude probíhat.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
Zkušenosti z Maďarska a dalších zemí. National Talent Programme přijmutý Parlamentem v roce 2008 Hungarian Genius Program financován z EU fondů TalentPoints.
Galerijní animace na výstavách klasického a současného umění, příklady ze zahraničních i českých institucí. GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky, jaro.
Polytechnické vzdělávání se zaměřením na tvorbu ŠAP/PA 22. března 2017
Kateřina Kynčlová Praxe Anglie - Portsmouth –
Program CZ07 – Spolupráce škol
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
The stem engagement europe project
Tematická setkávání a práce v minitýmech
Erasmus Slovensko - Nitra.
Aktuální informace o stavu
Karolína Hejduková GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky 2013
TTnet (Training of Trainers Network)
Znevýhodněná mládež na prahu dospělosti – mezinárodní konference 13
Týden CJV leden 2017 VOLITELNÉ KURZY NA FF (RJ gramatika, PS 2016) Monika Ševečková Masaryk University Language Centre, Faculty of Arts.
Ing. Lucie Brzáková 12. září 2017
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
KURZY ČESKÉHO JAZYKA pro tzv. STÁŽISTY a POSTGRADUANTY
Š A B L O N Y II.
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
Kariérové poradenství a podnikavost
Mgr. Michaela Brábníková Památník Lidice
Vzorový projekt pro gymnázia
Transkript prezentace:

Kreativní metody: teorie a praxe výuky ruského jazyka jako cizího ERASMUS +

Training Center LatInSoft LOTYŠSKO - DAUGAVPILS 21.-25.09.2015 Projekt „LEARN RUSSIAN IN THE EUROPEAN UNION“ Training Center LatInSoft

11 účastníků 4 země: - 7 Polsko - 2 Maďarsko - 1 Slovensko - 1 ČR

Program 1. den - Úvod, seznamování, didaktické hry - Prohlídka města Daugavpils s historikem Slavnostní setkání, diskuse

2. den - Lexikální a gramatický aspekt práce s textem v hodinách ruského jazyka - Současný ráz textu jako motivační prvek - Návštěva univerzity

3. den Tvůrčí dílna / Můj oblíbený metodický postup, metody výuky, výměna zkušeností/ Návštěva univerzity Zájmy pedagoga jako základ kreativní výuky Exkurze do pevnosti a zároveň kulturního centra

4. den Didaktické hry pro žáky a studenty Exkurze do Ruského domu /ruského centra/ - Ruská a lotyšská kultura, spolupráce

5. den Odjezd do Kraslavy Exkurze – Kraslava, návštěva hrnčířské dílny Internet – návštěva školy – významný pomocník při výuce ruského jazyka jako cizího

До свидания!