Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ICT ve výuce přírodopisu a biologie.  Školení proběhne v termínu od 2. 3. 2006 do 6. 4. 2006 pokud se přihlásí alespoň 10 zájemců.  Školení bude probíhat.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ICT ve výuce přírodopisu a biologie.  Školení proběhne v termínu od 2. 3. 2006 do 6. 4. 2006 pokud se přihlásí alespoň 10 zájemců.  Školení bude probíhat."— Transkript prezentace:

1 ICT ve výuce přírodopisu a biologie

2  Školení proběhne v termínu od 2. 3. 2006 do 6. 4. 2006 pokud se přihlásí alespoň 10 zájemců.  Školení bude probíhat vždy každý čtvrtek od 15 : 30 h do 17 : 30 h na ZŠ Petřiny - Jih Šantrochova 2, Praha 6.  Jedná se o 6 lekcí s různým zaměřením. Zasílám dotazník, přihlášku a témata jednotlivých lekcí. Platí se až před začátkem kurzu.  V případě zájmu vyplněný dotazník, přihlášku a případné další dotazy zašlete prosím zpět na mou adresu. S pozdravem L. Šrollerová

3 Náplň školení  1.lekce  cíle, obsah, požadavky, motivace, ICT v moderní biologii – přehled, aktuální témata. Počítačové hry jako motivační prvky ve výuce biologie.Požadavky na distanční část.  2. lekce  Didaktické aspekty výuky přírodopisu a biologie s využitím ICT - metoda CBI a CAL. Primární a sekundární problémy plynoucí z používání počítačů (hygienické návyky, věrohodnost informací atd.). Výukové programy.

4 Náplň školení  3. lekce  Biologie a internet (WWW portály, vyhledávače, on-line časopisy, databáze obrázků a audionahrávek). Internet jako pomůcka a zdroj informací pro žáky a studenty.  4. lekce  Virtuální laboratoře, exkurze a modely v přírodopise a biologii. Interaktivní determinační klíče.

5 Náplň školení  5. lekce  Prezentační programy a jejich využití (zásady používání počítačových prezentací, specifika ve výuce biologických disciplín).  6. lekce  Digitální techniky při práci v laboratořích (digitální fotografie, video, speciální využití skenování a dataprojektoru, interaktivní tabule).  Zakončení přednáškové části kurzu, evaluace.


Stáhnout ppt "ICT ve výuce přírodopisu a biologie.  Školení proběhne v termínu od 2. 3. 2006 do 6. 4. 2006 pokud se přihlásí alespoň 10 zájemců.  Školení bude probíhat."

Podobné prezentace


Reklamy Google