JANSKÉ LÁZNĚ 2017.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hotel Fontána Týdenní nabídka pro členy SDH a jejich rodinné příslušníky v hotelu Fontána Lipno.
Advertisements

Vězeňská služba České republiky Věznice Valdice nám
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
REKREAČNÍ ZAŘÍZENÍ Podhradí nad Dyjí
Kuba Elderien, s.r.o. Obchodní Akademie Denisovo Nábřeží Náchod web:
Vězeňská služba České republiky Věznice Valdice nám
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
DOHODA O VZÁJEMNÉ SPOLUPRÁCI V OBLASTI CESTOVNÍHO RUCHU
Lázeňská léčebná rehabilitace pacientů s roztroušenou sklerózou
MEZINÁRODNÍ PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR Vinoř 2010 Po stopách císaře Karla IV.
Stáže masérů v zahraničí Projekt Leonardo da Vinci CZ/11/LLP-LdV/IVT/
ST LUCIA ČESKO – NĚMECKÉ CENTRUM PROVOZNÍ ŘÁD. Zřizovatelem KC je společnost B O H E M I A S, s.r.o. Tento provozní řád vydává vedení společnosti za účelem.
Valné shromáždění Asociace U3V červen 2006, Zlín - Kostelec.
H otel Venus leží v samotném srdci lázeňské čtvrti, několik málo kroků od Mlýnské a Sadové kolonády. Moderní ráz hotelu se snoubí s více než stoletou.
1 Netopilová Simona 4.I. 2 INFORMACE Naše cestovní kancelář Vám nabízí bohaté využití pro začínající i zkušené na více než 20 km upravovaných sjezdových.
Sen o Vaší dovolené se může stát skutečností, pokud navštívíte krásné přímořské letovisko Leptokaria, které je skutečnou symbiozou romantické, antické.
V í t e j t e v relax areálu H N A Č O V.
Teplice Připravila:Veronika Kozáková Informace Zajímavosti Výlety Ubytování Pár slov.
ZVU VÁS DO TEPLIC informace výletyzajímavostiubytovánízávěr.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_03.
BALNEOPARK LÁZNĚ JESENÍK.
Hranice 15. května 2006 Páté setkání pracovní skupiny cestovního ruchu k projektu „Udržitelný rozvoj turistických služeb“
H otel Venus leží v samotném srdci lázeňské čtvrti, několik málo kroků od Mlýnské a Sadové kolonády. Moderní ráz hotelu se snoubí s více než stoletou.
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů. HOTEL PARK OSTRUŽNÁ Nově postavený horský hotel v krásném prostředí lyžařského, turistického a cykloturistického.
LUHAČOVICE
Aneta Kafková, Marie Strašíková
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_64.
Hydrologické poměry - podzemní vody
Lyžařské středisko HINTERTUX
CK Sun Family Anna Macáková Zeměpis 8.třída
Prezentace KRKONOŠ Eva ČERNOCHOVÁ 5MB Na mateřské dovolené.
Anglie a Paříž pro základní školy
VY_32_INOVACE_CER_10 Ročník:3.,4. Vzdělávací obor:65-42-M/01 Hotelnictví Tematický okruh:Průvodcovství Téma:Lázeňské služby - řešení Jméno autora:Mgr.
Trasa č. 13 Jičín - Jilemnice - Vrchlabí - Jánské Lázně - Pec pod Sněžkou Petra Schwarzerová 3.B
 Letní koupaliště Ressl je nejstarší ze všech čtyř mosteckých veřejných koupališť. Vzniklo už v 60. letech 20. století.  V roce 2006 prošel areál.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_10.
 LÁZNĚ LUHAČOVICE LÁZNĚ LUHAČOVICE  LÁZNĚ LEOPOLDOV LÁZNĚ LEOPOLDOV  LÁZNĚ NEZDENICE LÁZNĚ NEZDENICE  SIRNATÉ LÁZNĚ OSTROŽSKÁ NOVÁ VES SIRNATÉ LÁZNĚ.
 Nejmladší České lázně. Lázně zahájily svůj provoz v únoru roku Lázně jsou v těsné blízkosti zámku. Jedná se o vody hypertonické studené. Lázně.
Open přebor HZS ČR a mistrovství ČHSF v obřím slalomu Skiareál Herlíkovice Pořádá: SK Hasiči Praha a GŘ HZS ČR + HZS hl.m. Prahy + Snowhill.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM Bc. Petra Zivrová MÁME VÁM CO NABÍDNOUT.
1 26. září 2016 Svaz léčebných lázní ČR Specifika lázeňské léčby dětí a dorostu prim. MUDr. Jana Rydlová, Vedoucí lékařka dětských léčeben, Lázně Luhačovice,
 Součást regionu Krkonoše a Podkrkonoší  sdružení založeno v r jako zájmové sdružení měst a obcí  36 členských obcí.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona : III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_13.
Lázně Luhačovice 2016 Preventivně léčebné pobyty pro členy OS pracovníků peněžnictví a pojišťovnictví.
DOVOLTE, ABYCHOM VÁS PŘIVÍTALI V PREZENTACI NAŠEHO DOMOVA.
ERASMUS - KLAGENFURT. obsah Formality Univerzita Ubytování Volný čas, okolí Studium.
Lázně/ Heilbad ZIMNÍ SPORTY A RELAX v LÁZNÍCH JÁCHYMOV.
Dovolená s OS Tatry Již deset let využívají členové OS dovolené v Tatrách – Velké Lomnici – Penzionu Rysy.
C YKLOTOULKY V J IŽNÍCH Č ECHÁCH, V R AKOUSKU A N ĚMECKU Lenka Havlíčková CR3.
Dovolená s OS Tatry – Starý Smokovec Starý Smokovec – nové místo pro rekreaci členů OS v Tatrách.
Obec Křinice Obec Křinice Vám nabízí objekt s kapacitou 36 lůžek vhodný pro pobyty v přírodě, tábory, adaptační pobyty, různá soustředění, kurzy a jiné.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Krkonoše. Sněžka Podle nových měření 1603 m n.m - je nejvyšší hora v Krkonoších a v České republice. Nachází se ve východní části Krkonoš na Hraničním.
Možnost ubytování na Moravě !!! na základě požadavků členů OS na ubytování na Moravě, byla ve spolupráci s OS KOVO zajištěna možnost krátkodobého ubytování.
ŠVÝCARSKÁ MOZAIKA 28.5 – ZÁKLADNÍ INFORMACE Termín: – Cena: 9 300,- Kč Pedagogický dozor: R. Chalupová, K. Belzová V ceně.
Obec Křinice Obec Křinice Obec Křinice Vám nabízí objekt
Rekreační zařízení Merkur – Tvarožná Lhota
Škola v přírodě
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Sortiment poskytovaných služeb v železniční dopravě; dopravní ceniny, tarify, slevy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana.
Historie lázeňství Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Městské slatinné lázně Třeboň
KRKONOŠE A JIZERKY.
DOVOLTE, ABYCHOM VÁS PŘIVÍTALI V PREZENTACI NAŠEHO DOMOVA
MARIÁNSKÉ LÁZNĚ.
Náš domov.
Transkript prezentace:

JANSKÉ LÁZNĚ 2017

Město Janské Lázně Město Janské Lázně, ležící v údolí Janského potoka na úpatí Černé hory v Krkonošském národním parku (670 m n.m.), se vyznačuje jedinečnou atmosférou lázeňského města lemovanou koloritem horského střediska. Janské Lázně jsou světoznámým lázeňským městem a současně druhým nejlépe hodnoceným lyžařským střediskem v České republice. Klidné městečko s nevšední historií se rozkládá na úpatí Černé hory (1299 m n. m.), na jejíž vrcholek vede přímo z města kabinová lanová dráha. Kulturním centrem je secesní budova Kolonády, postavená v roce 1904. Zde se pravidelně pořádají taneční večery a hudební vystoupení různých žánrů. Přes den slouží Kolonáda jako kavárna. Ve společenském sále Janského Dvora se pořádají především koncerty vážné hudby a cestopisné přednášky. Víkendy v lázeňské sezóně zpestřují promenádní koncerty přímo na hlavní kolonádě. Městské kino je kromě filmových představení využíváno i pro vystoupení divadel a estrád malých forem. Ve městě Janské Lázně můžete navštívit mnoho restaurací nebo posedět v kavárnách v centru města. Klientům lázní je přes den k dispozici bistro Benátská hala v Lázeňském Domě, v rámci Aquacentra mohou hosté posedět v Aquabaru nebo na venkovní terase. V Janských Lázních nechybí ani pošta, lékárna, kino, minigolf a bankomat. Dopravu do města zajišťují přímé autobusové spoje z Prahy, Pardubic, Hradce Králové a Trutnova a průjezdní autobusový spoj na Špindlerův Mlýn, Vrchlabí a Pec pod Sněžkou. Nejbližší vlakové nádraží je ve Svobodě nad Úpou, vzdálené 3 km.

Státní léčebné lázně Janské Lázně, státní podnik Aquacentrum Janský Dvůr Své jméno získaly Janské Lázně díky léčivému termálnímu pramenu, objeveného podle pověsti zbrojnošem Janem z Hockova již v r. 1006. Zakladatelem lázní, které patří k nejstarším v  Čechách, byl pak v 17. století Jan Adolf Schwarzenberg. V roce 1675 byla zahájena výstavba prvních lázeňských budov. Světovou proslulost získaly lázně v 1. polovině 20. století úspěšnou léčbou následků dětské obrny. Léčivým zdrojem je lokální podhorské klima a termální minerální voda hydrouhličitano-vápenato-sodného typu o teplotě 27,5°, vyvěrající zde jako Janův a Černý pramen a zásobující vodoléčebné procedury a bazény, včetně nového rehabilitačního bazénu (součást Aquacentra) s vodní plochou 230 m2 a hloubkou 1,2 až 1,5 m, jehož součástí jsou i vodní clony, podvodní sopky, protiproud, masážní a perličková lůžka a vnitřní i venkovní vířivky. Aquacentrum je bezbariérové, imobilním pacientům je poskytována asistence při vstupu do bazénu pomocí automatického zvedacího ramene. V současné době se léčí v lázních široké spektrum chorob. Jedná se o nemoci pohybového aparátu, včetně stavů po úrazech a operacích, onemocnění nervová, včetně obrn, nervosvalových onemocnění a roztroušené sklerózy, nemoci dýchacího ústrojí, jako je astma, poruchy výměny látkové a žláz s vnitřní sekrecí a stavy po ukončené léčbě různých typů onkologických onemocnění. Do léčebného plánu jsou zařazeny masáže a vodoléčebné procedury, rašelinové zábaly, parafín a plynové injekce.

Tipy na výlety v okolí Kabinková lanovka ČERNOHORSKÝ EXPRESS (JANSKÉ LÁZNĚ – ČERNÁ HORA). Provoz lanovky: květen, červen, červenec, srpen, září, říjen - denně. Pravidelný letní provoz kabinové lanovky z Janských Lázní na Černou horu je od 9.00 do 18.00 hodin dle jízdního řádu. Přeprava horských kol, koloběžek a kočárků zdarma. Rozhledna Panorama . Otevírací doba: pondělí - pátek 14:15 - 16:00, o prázdninách a víkendech 10:15 - 16:00 (v případě pěkného počasí do 17.00 hodin). Černohorské rašeliniště. Nejstarší naučná stezka v KRNAPu. Panoramatické výhledy na Sněžku z Hubertovy vyhlídky, či pohled na rašeliniště z vyhlídkové věže. Tato lesní rašeliniště se oproti rašeliništím nelesním vyznačují větším výskytem krásných rostlin, suchopýrů a ostřic. Trasa naučné stezky měří 3 km. Odtud znovu po červené kolem Kolínské a Pražské boudy, následně po žluté a modré do Pece pod Sněžkou. Od sjezdovky Javor v Peci pod Sněžkou se do Janských Lázní můžete vrátit skibusem na červené páteřní lince. Trasa měří 6 km. Černohorské vodopády. Od Hospůdky na Formánkách v Janských Lázních jděte po žluté turistické trase Těsným dolem. Menší kaskády Černohorského potoka uvidíte už cestou. Největší až 4 metry vysoký vodopád najdete na konci trasy dlouhé asi 1,5 kilometru. Zpět se dostanete po stejné cestě. Barokní zámek a hospital Kuks. Unikátní cyklus barokních soch Matyáše Brauna a kostel Nejsvětější Trojice s hraběcí hrobkou. ZOO Dvůr Králové Nejnavštěvovanější ZOO České republiky nabízí v létě i večerní safari.

REKONDIČNÍ POBYTY pro dvě osoby jsou sjednány od 1.května do 24.září 2017 v zařízení: Hotel Terra ***+ – příjezd v pondělí od 13.00 hod., odjezd v neděli do 10 hod. Superior A možnost uspořádání lůžek jako manželskou postel nebo dvě oddělená lůžka Superior B uspořádání lůžek jen jako manželskou postel vhodné pro manželský pár nebo jednotlivce Lázeňský dům Réva - příjezd v pondělí od 13.00 hod., odjezd v neděli do 10.00 hod. Plus Standard Všechna zařízení jsou řešena bezbariérově a procedury probíhají ve stejných zařízeních bez ohledu na ubytování.

SLUŽBY ZAHRNUTÉ V CENĚ POBYTU: 6 x ubytování ve dvoulůžkovém pokoji (pondělí až neděle), 6 x polopenze ( snídaně + večeře), možnost dokoupení obědů v ceně 150,-Kč/osoba/den 1 x vstupní lékařská konzultace 10 x lázeňská procedura (koupele, zábaly, klasické masáže) 6x vstup do Aquacentra včetně sauny a parního boxu na 2 hodiny denně zdarma 6x vstup do fitness centra na neomezenou dobu 15% sleva na další volně prodejné procedury dle vlastního výběru z pultových cen hotelu Terra zapůjčení županu na celou délku pobytu Wifi připojení a parkování slevy na volnočasové aktivity nabízené v Janských Lázních a okolí léčebný a kulturní program Cena pobytu nezahrnuje lázeňský poplatek ve výši 15,-Kč/osoba/den. Jako dárek obdrží každý klient poukázku na kávu do lázeňské Kolonády.

pobyt pondělí od 14.00 hod. – neděle do 10.00 hod., Hotel TERRA ***+ Hotel Terra byl nově zrekonstruován v roce 2016 a nachází se v lázeňském centru v blízkosti lázeňské Kolonády. Pokoje jsou vybaveny sprchou či vanou a WC, TV-Sat, ledničkou a příručním trezorem. Centrální recepce se nachází v lázeňském domě Janský Dvůr. Za hotelem je pro hosty k dispozici parkoviště za uzamykatelnou závorou. Z hotelu je přes spojovací halu přímý vstup do Aquacentra. Procedury probíhají v Lázeňském domě a Janském Dvoře. pobyt pondělí od 14.00 hod. – neděle do 10.00 hod., ubytování v nově zrekonstruovaném dvoulůžkovém pokoji stravování snídaně formou bufetu, večeře výběrová ze 3 jídel cena za osobu „Superior A“(oddělená nebo spojená lůžka ) 6 780- Kč (člen 5 780,-Kč)* cena za osobu „Superior B“ (manželské lůžko) 6 360,-Kč (člen 5 360,- Kč)* při neobsazení druhého lůžka člen 6 630,- Kč*

pobyt od pondělí od 14.00 hod.– neděle do 10.00 hod., LÁZEŇSKÝ DŮM RÉVA Poloha mimo lázeňské centrum, vzdálenost 230 m od hlavních lázeňských domů. Pokoje s koupelnou, sprchou a WC. Na poschodích jsou čajové kuchyňky. V budově je k dispozici výtah. Procedury probíhají v Lázeňském domě a Janském Dvoře. Ubytování je v 1. a 2. poschodí. Zbývající dvě poschodí jsou určena dětským pacientům. pobyt od pondělí od 14.00 hod.– neděle do 10.00 hod., ubytování ve dvoulůžkovém pokoji, stravování v Hotelu Terra, snídaně formou bufetu, večeře výběrová ze 3 jídel cena za osobu Réva Plus 5 870,- Kč (člen 4 870,- Kč)* při neobsazení druhého lůžka člen 6 040,- Kč* cena za osobu Réva Standard 5 730,- Kč (člen 4 730,-Kč)* při neobsazení druhého lůžka člen 5 870,- Kč*

ZAJIŠTĚNÍ REKONDIČNÍCH POBYTŮ ČLENŮM Ve středu dne 1.února 2017 ve 12.00 hodin bude umístěn na www.nosppp.cz přehled termínů rekondičních pobytů a způsob přihlášení člena. ZO budou předem e-mailem upozorněny na zveřejnění těchto informací, člen si osobně objedná pobyt na telefonním čísle 734 435 591, svaz termín požadovaný členem zarezervuje, členu přidělí variabilní symbol pro úhradu zálohy ve výši 1.000,-Kč na osobu, po obdržení zálohy požadovaný termín závazně zaeviduje, člen uhradí doplatek ceny nejpozději 50 dní před nástupem pobytu, svaz uhradí cenu pobytu lázním včetně příspěvku 1.000,- Kč na člena, svaz odešle členu lázeňský poukaz včetně pokynů na jím uvedenou adresu, podmínkou přidělení poukazu je délka členství více než 1 rok a řádný odvod členských příspěvků ZO na svaz, *členu může být poskytnut maximálně jeden rekondiční pobyt v rámci kalendářního roku. Příspěvek 1.000,-Kč obdrží jen člen, který jej nečerpal v roce 2016.