Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_429, 22. sada, Prvouka
Advertisements

Navštivte hlavní město České republiky
Kraj Vysočina.
PLZEŇSKÝ KRAJ.
Vyhledávejte ve své příruční mapě.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Praha – hl. město. Prezentace je.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Člověk a příroda Zeměpis Zeměpis v praxi Města ČR VY_32_INOVACE_09 Sada 7 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceČeská města Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje významná města Čech,
Igor Dostal
VY_32_INOVACE_ 18_ Praha (1) (2) (SADA ČÍSLO 6). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Bc. Milena Švermová Datum (období), ve kterém.
Pardubický kraj.
ČR – PAMÁTKY UNESCO K/41, M/01
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
území s léčivými prameny Západní Čechy Vyhledávejte v příruční mapě.
Darek Matwikow Jan Jelínek
Znak plzeňského kraje.
42.1 Plzeňský kraj– poznáš jeho dominanty?
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Všeználek nás seznamuje s dalšími městy České republiky
Mgr. Hana hoberlová, ZŠ Rajhrad
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Plzeňský kraj.
Město Plzeň leží v Plzeňském kraji v Západních Čechách.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Plzeňský kraj. Rozloha:7 561 km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění:73 obyvatel/km² Nejvyšší bod:Blatný Vrch (1 376 m) Počet okresů:7 (Domažlice,
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Petra Hejlová ČísloVY_32_Inovace_3418 NázevMěsta ČR Téma hodinyMěsta ČR PředmětVlastivěda Ročník/y/4.A.
ČESKÁ REPUBLIKA Czech Republic. MAPA ČR Německo - Berlín Polsko - Varšava Slovensko - Bratislava Rakousko - Vídeň Počet obyvatel – Rozloha.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Jana Hyklová VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Vlastivěda_29_Praha ZŠ praktická,
Naše kraje a jejich zajímavosti Vlastivěda 4
Kraj Vysočina.
Anotace Žáci se pomocí prezentace učí orientovat v ČR. Učí se poznávat, posuzovat a chránit krajinu, ve které žijí. Seznamují se krásami naší vlasti a.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_09_ZEMĚPIS Téma: Pardubický kraj Ročník: 9.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
VY_32_INOVACE_27_Brno.  Druhé největší město v České republice  Největší město na Moravě  Leží na soutoku řek Svratky a Svitavy  Město úspěšných.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Památky.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA NESOVICE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT VY_32_INOVACE_06_BRNO.
KARLOVARSKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_11_A_11_Karlovarský kraj Téma: Vlastivěda.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
JIHOMORAVSKÝ KRAJ Agáta Uchytilová, Hana Doležalová.
Najdi na slepé mapě České republiky řeky podle zadání.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Pardubický kraj.
Opakovací test – kraje ČR
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Česká republika - Plzeň
Kraj Vysočina. Kraj Vysočina Kde leží Česká republika v Evropě?
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Pardubický kraj.
PLZEN Plzeň je statutární město na západě Čech a metropole Plzeňského kraje. Leží na soutoku řek Mže, Radbuza, Úhlava a Úslava, z nichž vzniká řeka Berounka.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek
Hlavní město Praha - pražské metro, letiště Václava Havla - Ruzyně,
Česká republika - Pardubice
Velká města České republiky.
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Plzeňský kraj. Plzeňský kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
VY_32_INOVACE_VL4.08       Autor: Tereza Zástřešková   Datum vytvoření: květen 2012   Ročník: 4.   Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět   Vzdělávací.
Města České republiky kvíz 1.část spustit
Města České republiky kvíz 3.část Autor materiálu: Mgr. Martin Holý
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
PLZEŇSKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
Transkript prezentace:

Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor : Mgr. Jitka Kolářová Název : VY_32_INOVACE_VL.5.8-4 Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět, Místo, kde žijeme, vlastivěda Téma : Poznej, které jsem město Doporučený ročník: 4.-5. Anotace: prezentace je určená k poznávání významných měst v ČR podle postupné nápovědy Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0903

PRAHA Jsem město ve středních Čechách. Ležím na řece Vltavě. Mezi nejnavštěvovanější památky patří hrad, rozhledna se zrcadlovým bludištěm, nejstarší stojící most přes řeku Vltavu a Národní divadlo. Sídlí zde náš prezident. Jsem hlavním městem ČR. PRAHA nápověda obrázek odpověď Obr. 1

BRNO Nacházím se na jižní Moravě. Protékají mnou řeky Svratka a Svitava. Jsem tradičním místem konání velkých mezinárodních výstav a veletrhů (např. strojírenský). K mým nejvýznamnějším dominantám patří hrad a pevnost Špilberk. Jsem druhé největší město v ČR. BRNO nápověda obrázek odpověď Obr. 2

OLOMOUC Jsem město na Moravě. Ležím na soutoku řeky Moravy a Bystřice. Jsem sídlem arcibiskupství a druhé nejstarší univerzity. Každoročně se zde koná mezinárodní výstava zaměřená na zahradnictví a pěstování rostlin. V roce 1306 zde byl zavražděn poslední Přemyslovec Václav III. Mezi nejnavštěvovanější památky patří orloj na Horním náměstí. OLOMOUC nápověda obrázek odpověď Obr. 3

Ležím na rozhraní Slezska a Moravy na severovýchodě ČR, na soutoku Lučiny, Odry, Opavy a ještě jedné řeky. Nejzajímavější památkou je hornické muzeum. Dříve se tu těžilo černé uhlí (od roku 1994 se již netěží). Jsem třetím největším městem v ČR (rozlohou i počtem obyvatel). OSTRAVA nápověda obrázek odpověď Obr. 4

Ležím ve východní části Polabí, na soutoku řek Labe a Chrudimky. Jsem již po staletí známé svým proslulým perníkem. Od roku 1874 se zde každý podzim (obvykle v polovině října) koná slavný dostihový závod. Bývá označován za nejtěžší dostih na evropském kontinentu (nejúspěšnějším účastníkem dostihu je žokej Josef Váňa). PARDUBICE nápověda obrázek odpověď Obr. 5

TELČ Najdete mě na jihozápadní Moravě jižně od Jihlavy. Každoročně se zde odehrává hudební festival. Historické jádro města patří k nejcennějším městským památkovým rezervacím na Moravě a v roce 1992 bylo zapsáno na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO. Dominantou a také nejvýznamnější architektonickou památkou města je renesanční zámek. TELČ nápověda obrázek odpověď Obr. 6

Katedrála sv. Bartoloměje na náměstí Republiky Jsem město ležící na západě Čech na soutoku řek Mže, Radbuzy, Úhlavy a Úslavy, z nichž vzniká řeka Berounka. Jsem známé jako pivovarnické město (Prazdroj a Gambrinus). Jsem čtvrtým největším městem v ČR a druhým největším v Čechách. PLZEŇ Katedrála sv. Bartoloměje na náměstí Republiky Obr. 7 nápověda obrázek odpověď

KARLOVY VARY Najdete mě v západních Čechách. Jsem významným lázeňským střediskem, založil mě císař Karel IV. Ze 79 karlovarských pramenů je 13 zachyceno a používají se pro pitné kůry. Jsem známé město sklářským a potravinářským průmyslem. KARLOVY VARY nápověda obrázek Obr. 8 odpověď

Odkazy Obr.1: http://www.ceskarepublikainfo.cz/hlavni-mesto-praha-27